Search Results for: "įrankiai"
Visi gerai žino, ką reiškia vaikui nueiti pas odontologą (stomatologą). Šiais laikais odontologija pažengė labai toli ir mes praktiškai nejaučiame jokio skausmo, net kai atliekama žandikaulio operacija, tačiau tai jau liečia chirurgiją. Aš siūlau pasigrožėti, kokius įrankius dantims gydyti naudojo seniau. Po tokių vaizdų Jūs tikrai džiaugsitės, kad gyvenate dabar, o ne Viduramžiais arba Naujaisiais laikais. Taigi Jūsų dėmesiui, gerbiamieji, seniau naudoti odontologų (stomatologų) įrankiai:
Tai, ką paprastai naudojame odai prižiūrėti ir puoselėti, aromaterapinėms reikmėms, gali atverti dar nepažintą pasaulį – kvapų ir skonių virtuvę. Į ją kviečia sveikos „Marmozel“ kosmetikos gamintoja Vilma Žmakova, šiai vasarai sukūrusi naujų receptų rinkinį. Gėrimų, užkandžių ir desertų sudėtinės dalys tokios pat kaip ir kosmetikos – eteriniai aliejai ir hidrolatai.
Pieštukas yra skirtas piešimui. Na kartais su juo dar rašome. Štai ir viskas. Ką čia dar su tuo pieštuku išgalvosi? O pasirodo galima. Ir dar kaip galima! Yra pasaulyje kūrybingų žmonių, kurie iš pieštukų kuria originalias skulptūras bei neįtikėtino grožio geometrines figūras. Vieniems tai menas, kitiems – savotiška simbolių kalba.
Amerikietė Jennifer Maestre iš pieštukų kuria skulptūras. Įkvėpimo šaltinis – jūrų ežiai, kurie yra ne tik labai dygūs, bet ir nuostabūs savo forma. Gamta, mitologija, gyvūnija suteikia naujų idėjų, o atsitiktinė klaida jungiant atskiras skulptūros dalis nuveda naujų ieškojimų bei puikių atradimų keliu. Jennifer Maestre kūryba įkūnija dvilypį pradą – aštrumą glaudžiai susietą su švelnumu. Skulptūroms sukurti reikia tūkstančių spalvotų pieštukų. Juos Jennifer Maestre supjausto į 2,5cm ilgio gabalėlius, pragręžia juose skylutes, nudrožia ir sujungia į vientisą objektą specialiu siūlu.
Žiemos dar liko ne mažiau kaip mėnuo, o energijos atsargos senka. Dietologai primena, jog tamsiais žiemos rytais žvalumo gali suteikti vaisių kokteiliai, o sušildyti grįžus iš lauko – sodraus skonio tirštos sriubos – juolab, kad juos nesunku pagaminti.
Tuo tarpu „Electrolux“ primena, kad trinant ir maišant kokteilius bei sriubas, nebūtina išbudinti ar nervinti namiškių įrankiais, kurių garsas panašus į motociklo burzgimą – tyliausio rinkoje smulkintuvo garsas neviršija 80 dB(A) ir žmogaus ausies yra suvokiamas kaip 10 kartų tylesnis už įprasto smulkintuvo.
KOKTEILIŲ RECEPTAI
Avietinis rytas
Sutrinkite ir suplakite:
1 bananą
200 g šaldytų aviečių
200 ml ryžių arba sojos pieno
1 a.š. cinamono
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių
Graikiškų riešutų papuošimui
Bananų ir mėlynių kokteilis
Sutrinkite ir suplakite:
1 bananą
200 g šaldytų mėlynių
200 ml ryžių arba sojos pieno
½ v.š. šviežios vanilės
1 vš. medaus
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių
SRIUBŲ RECEPTAI
Cukinijų ir kukurūzų sriuba su kuminu ir citrina
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 kg cukinijų
500 g kukurūzų
500 ml daržovių sultinio
1 v.š. trinto kumino
1 sauja kapoto baziliko
225 g greitinės
1 mažos citrinos sultys
Druskos, pipirų
Sukapokite svogūnus ir česnakus, pakepinkite juos alyvuogių aliejuje, kol pagels. Supjaustykite kubeliais cukiniją. Pusę cukinijų ir kukurūzų, kartu su pakepintais svogūnais, česnakais ir kuminais sudėkite į sultinį. Pavirkite apie 10 min., kol suminkštės. Sutrinkite smulkintuvu. Paskrudinkite likusią dalį cukinijų ir kukurūzų keptuvėje ir supilkite į sriubą. Pridėkite baziliko, citrinos, druskos, pipirų ir grietinės.
Pomidorų ir pupelių sriuba su kruopomis
1 mažas svogūnas
3 skiltelės česnako
500 g pupelių
500 g konservuotų pomidorų
6 slyviniai pomidorai
800 ml daržovių sultinio
3 šalavijo lapeliai, 2 lauro lapai, 5 baziliko lapeliai, 1 rozmarino šakelė
450 g virtų kuopų – ryžių arba kviečių
Balto balzamo acto, cukraus druskos, pipirų
Sukapokite svogūną ir česnakus bei pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps skaidrūs. Pridėkite pupeles, žoleles ir pakepinkite dar porą minučių. Juos, kartu su sukapotais slyviniais bei konservuotais pomidorais sudėkite į sultinį ir pavirkite 20 min.
Išimkite rozmarino šakelę ir lauro lapus ir sutrinkite išvirtus ingredientus smulkintuvu. Tuomet sudėkite kruopas, paskaninkite actu, druska ir pipirais. Patiekdami papuoškite baziliko lapeliais ar rozmarino šakele.
.
Dešrainio receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė. Nors įprastai dešrainiai, kaip ir mėsainiai, priskiriami greito ir paprasto maisto kategorijai, jų renesansas šiek tiek pakoregavo ingredientų sudėtį ir šiam patiekalui iškovojo vietą gurmaniškų restoranų meniu.
Lietuvoje vis populiarėjant ir artėjant pirmajam „Neringos žygiui“, kuris rugsėjo 16 d. kvies susipažinti su Kuršių nerijos legendomis, vis daugiau gyventojų kyla klausimas, kaip pasiruošti žygiui, kad į batus nepribirtų smėlio, ilgas kelias nevirstų nuospaudomis ir iš žygio grįžtum su geriausiomis emocijomis.
Universitetai turėtų būti atviri visuomenei, skatinti socialinį teisingumą ir nuolatines mokymo formų inovacijas, sako Europos nuotolinio ir e. mokymosi tinklo (EDEN) prezidentė, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Inovatyvių studijų instituto direktorė, Edukologijos katedros docentė dr. Airina Volungevičienė. Šiemet šis institutas pristatė nematytą naujovę – atviras elektronines studijas, leidžiančias visiems norintiems mokytis atskirų studijų dalykų nuotoliniu būdu, prisijungus internetu iš bet kurios patogios vietos.
Sinoptikams skelbiant džiugią informaciją apie šylančius orus, vis daugiau žmonių laisvalaikį planuoja praleisti lauke. Viena labiausiai išsiilgtų vasaros veiklų – iškylos gamtoje, tinkančios praleisti romantišką laiką su antrąja puse, smagiai pabūti su šeima ar susitikti su draugais. Tam, kad tokia iškyla praeitų sklandžiai, pateikiame keletą svarbiausių patarimų, kurie padės ruošiantis.
Drabužiai – dar ne viskas! Tokia filosofija vadovaujasi dizainerė Indra Dovydėnaitė. Įsitraukusi į naują projektą ji ne tik įsitikino sena tiesa, kad, norint atrodyti stilingai, labai daug lemia tinkami aksesuarai, bet ir pastebėjo, kad prie stiliaus visumos prisideda ir daiktai – net jeigu tai tik puodelis, derantis su sijono spalva. Dizainerė dalijasi patarimais ir keliais deriniais, kurie į kiekvieno kasdienybę gali įnešti dalelę džiaugsmo.