Paieška
Paieška skyriuje
Universitetai turėtų būti atviri visuomenei, skatinti socialinį teisingumą ir nuolatines mokymo formų inovacijas, sako Europos nuotolinio ir e. mokymosi tinklo (EDEN) prezidentė, Vytauto...
Rugsėjo 3 d. Rokiškio rajone, prie sienos su Latvija įsikūrusiame Ilzenbergo dvare išskirtinį koncertą surengs vienas žinomiausių šalies atlikėjų – Andrius Mamontovas. A. Mamontovo...
Planuodami vasaros atostogas neišsitenkate vos trijuose vasaros mėnesiuose? Yra gudrybių, leisiančių prailginti vasarą kone dvigubai. Pavyzdžiui, net ir vėlyvą rudenį, kai Lietuvoje jau...
Po darbų grįžtate namo. Lauke – 17, namie – 19 laipsnių šilumos. Radiatoriai jau keletą savaičių vėsūs, nebeįjungiami. Atsidarius langą, girdisi miesto triukšmas, tad norisi jį...
Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo...
Vienam žinomiausių šalies trenerių Pauliui Ratkevičiui kelionės seniai tapo vienu iš efektyviausių būdų atitrūkti nuo kasdienybės, pažinti skirtingas šalis ir kultūras bei pasiilgti...
Daugiau nei pusė Lietuvos darbuotojų pietauja ne viešo maitinimo įstaigose, o patys pasigamina pietus ir atsineša juos į darbą. Draudimo bendrovės BTA užsakymu atliktos apklausos duomenys...
Lietuvoje sparčiai daugėjant restoranų darosi sunku atskirti, kuri vieta – išties gera ir verta dėmesio, o kur užsukus gali tekti nusivilti. Kad suprasti būtų lengviau, projekto „30...
Prieš beveik tris metus Vilniuje savo pirmąjį koncertą Lietuvoje surengęs britų muzikos prodiuseris SOHN pasirodė užtikrintai. Tada visi sutartinai tvirtino, kad tokį koncertą būtina...
Ispanijai priklausanti šio sezono naujiena – Fuerteventūra pastaraisiais metais tapo ne tik užkietėjusių vandens aistruolių traukos vieta, bet ir šeimų, atostogauti vykstančių su...
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus...
Nors tarp poilsiautojų iš Lietuvos Kipras jau tapo populiaria ankstyvo pavasario ir rudens atostogų kryptimi, retas kuris gali pasigirti matęs šiaurinę salos dalį, kuri ilgą laiką buvo...
Jau dešimt metų Sicilijoje gyvenančią Žaną Vaštakaitę (32) labiausiai pakerėjo gamtos grožis ir vietos virtuvė. O priežastimi pasilikti saloje tapo meilė Italijoje sutiktam...
Jei lankėtės pietų Italijoje, bet neparagavote vietoje gaminamų tradicinių sūrių – vadinasi nematėte tikrosios Italijos. Nors itališki mocarelos, rikotos, gorgonzolos, parmezano ir kiti...
Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta, kad ir čia jau prigyja svetur paplitusios gastronominės mados – žmonės darosi...
Skalbimo mašina – nepamainomas buitinės technikos prietaisas buityje, be kurio mūsų gyvenimas taptų gerokai sudėtingesnis. Visgi, kaip ir bet kokia technika, skalbimo mašina anksčiau ar...
Nors ir jaunas (dar tik aštuonių mėnesių), bet Nikis jau nemažas, raumeningas galiūnas. Bus iš tų, didesnių ir stambesnių, katinų. Ypatingo, ugninio grožio ir gerumo neišpasakyto.
Sužinokite, ką jūsų kūnui ir mintims žada žvaigždės. Kuris metų laikas bus pats sėkmingiausias? Kada vertėtų pasisaugoti? Kam būtina skirti daugiausiai dėmesio?
Ant Adrijos jūros kranto įsikūręs istoriškai vienas seniausių Italijos kurortų – Riminis – ir vietinių, ir atvykėlių poilsiautojų simpatijas pelnė dėl klasika tapusių...
Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems...
Šventinis stalas be namuose kepto pyrago – kaip Kalėdų eglutė be viršūnėje spindinčios žvaigždės. Vienoms šeimininkėms – tai galimybė savo kulinariniu talentu nustebinti...
Nors į turistinius gidus galima įtraukti praktiškai visą Italiją, vis dėlto yra tokių vietų, kurias ir turistai, ir patys italai ypatingai vertina. Vienas didžiausių šalies kelionių...
Laikas, kurį galite skirti sau ar savo šeimai, šiais nuolatinio skubėjimo laikas yra didelė vertybė, o pinigai – kokybiško gyvenimo dalis. Labai šaunu, jei šiuos dalykus, kurių amžinai...
Atėjus ilgų rudens vakarų metui, daugiau laiko galime skirti eksperimentams virtuvėje, o ir šviežių rudeniškų daržo gėrybių dar gausu. Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona...
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai,...
Elektroninės muzikos atlikėjai „Black Water“ spalio mėnesį vykusioje „Tyrėjų naktyje“ kartu su mokslinių ir pramoninių lazerių specialistais surengę valandos trukmės pasirodymą,...
Daugelio parduotuvių lentynose vis dar galima rasti neišvaizdaus, nelabai maloniai kvepiančio paprasto ūkiško muilo. Kainuoja jis nedaug, ir iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad kitoms...
Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai...
Be druskos neapsieina nė viena virtuvė, tačiau šis naudingas dalykėlis tinka ne tik maistui ruošti. Kaip ją panaudoti buityje?
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 ... 27