Paieška
Paieška skyriuje
Nors tarp poilsiautojų iš Lietuvos Kipras jau tapo populiaria ankstyvo pavasario ir rudens atostogų kryptimi, retas kuris gali pasigirti matęs šiaurinę salos dalį, kuri ilgą laiką buvo...
Jau dešimt metų Sicilijoje gyvenančią Žaną Vaštakaitę (32) labiausiai pakerėjo gamtos grožis ir vietos virtuvė. O priežastimi pasilikti saloje tapo meilė Italijoje sutiktam...
Jei lankėtės pietų Italijoje, bet neparagavote vietoje gaminamų tradicinių sūrių – vadinasi nematėte tikrosios Italijos. Nors itališki mocarelos, rikotos, gorgonzolos, parmezano ir kiti...
Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta, kad ir čia jau prigyja svetur paplitusios gastronominės mados – žmonės darosi...
Skalbimo mašina – nepamainomas buitinės technikos prietaisas buityje, be kurio mūsų gyvenimas taptų gerokai sudėtingesnis. Visgi, kaip ir bet kokia technika, skalbimo mašina anksčiau ar...
Nors ir jaunas (dar tik aštuonių mėnesių), bet Nikis jau nemažas, raumeningas galiūnas. Bus iš tų, didesnių ir stambesnių, katinų. Ypatingo, ugninio grožio ir gerumo neišpasakyto.
Sužinokite, ką jūsų kūnui ir mintims žada žvaigždės. Kuris metų laikas bus pats sėkmingiausias? Kada vertėtų pasisaugoti? Kam būtina skirti daugiausiai dėmesio?
Ant Adrijos jūros kranto įsikūręs istoriškai vienas seniausių Italijos kurortų – Riminis – ir vietinių, ir atvykėlių poilsiautojų simpatijas pelnė dėl klasika tapusių...
Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems...
Šventinis stalas be namuose kepto pyrago – kaip Kalėdų eglutė be viršūnėje spindinčios žvaigždės. Vienoms šeimininkėms – tai galimybė savo kulinariniu talentu nustebinti...
Nors į turistinius gidus galima įtraukti praktiškai visą Italiją, vis dėlto yra tokių vietų, kurias ir turistai, ir patys italai ypatingai vertina. Vienas didžiausių šalies kelionių...
Laikas, kurį galite skirti sau ar savo šeimai, šiais nuolatinio skubėjimo laikas yra didelė vertybė, o pinigai – kokybiško gyvenimo dalis. Labai šaunu, jei šiuos dalykus, kurių amžinai...
Atėjus ilgų rudens vakarų metui, daugiau laiko galime skirti eksperimentams virtuvėje, o ir šviežių rudeniškų daržo gėrybių dar gausu. Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona...
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai,...
Elektroninės muzikos atlikėjai „Black Water“ spalio mėnesį vykusioje „Tyrėjų naktyje“ kartu su mokslinių ir pramoninių lazerių specialistais surengę valandos trukmės pasirodymą,...
Daugelio parduotuvių lentynose vis dar galima rasti neišvaizdaus, nelabai maloniai kvepiančio paprasto ūkiško muilo. Kainuoja jis nedaug, ir iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad kitoms...
Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai...
Be druskos neapsieina nė viena virtuvė, tačiau šis naudingas dalykėlis tinka ne tik maistui ruošti. Kaip ją panaudoti buityje?
Tarp Ispanijos ir Afrikos krantų plūduriuojantis Kanarų salynas – tikra pažadėtoji žemė ieškantiems vasariškos šilumos visais metų laikais. O parankiausias laikas atostogoms, kuomet...
Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų....
Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su bandele ir įvairiais įdarais viduryje. Tačiau tie patys Jungtinių Amerikos...
„Žiūrėk lauką vasarą, o sodą – rudenį“, - byloja lietuvių liaudies išimtis. Na, tai tikriausia tiesa. O kulinarų džiaugsmui, ruduo – tai metas kuomet sezoninėmis gėrybėmis...
Lietuviškiems orams pašykštėjus saulės, vasaros malonumus rudenį pratęskite pagal saulėtų dienų statistiką pirmaujančioje Viduržemio jūros saloje – Kipre. Apdovanota nuostabia...
Rugsėjo 2-3 d., jau penktus metus Vilniaus Naujamiesčio rajone vyksiantis vienintelis urbanistinis muzikos ir menų festivalis „Loftas Fest“ šiemet visus kvies su šūkiu „Creative City in...
Lietuviai tradiciškai atostogų kryptims linkę rinktis tokias šalis kaip Egiptas, Ispanijos salos ar Turkija. Tačiau kol vieni svarsto, kuriam paplūdimyje šildysis, kiti renkasi aktyvias ir...
Pasak kulinarų, garstyčios - nuvertintas ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusęs prieskonis. Klaidingai manoma, kad garstyčios dera tik su pieniškomis dešrelėmis...
Ar žinote, kodėl Italijos miestas Neapolis garsėja fotogeniškiausiomis panoramomis? Pasirodo, šis graikiškos kilmės miestas ant skardingų uolų yra pastatytas milžiniško amfiteatro...
Dešrainio receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė. Nors įprastai dešrainiai, kaip ir mėsainiai, priskiriami greito ir paprasto maisto kategorijai, jų renesansas...
Ką reikia žinoti visiems, atvykstantiems į rugpjūčio 4–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse ketvirtą kartą rengiamą vieną didžiausių šalyje muzikos...
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 ... 27