Search Results for: "vištienos kukuliai"
Kukuliams suminkome visus produktus iki vientisos masės. Suformuojame pailgus kukulius ir sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Įmaišome buljonetę. Verdame 10 min. Tuomet sudedame žirnelius ir griežinėliais supjaustytą porą, morką. Baigiant virti į dubenėlį įpilame karšto sultinio ir jame ištirpiname lydytą sūrelį. Šia masę supilame į sriubą. Paskaniname prieskoniais ir paverdame 3 min.
Baltymai, kitaip dar vadinami proteinais, sudaro maždaug 20 proc. kūno svorio, be to, trečdalis dienos kalorijų normos turi būti gaunama iš baltymų Nors proteinų nauda dažniausiai asocijuojasi su sportininkais, ši maiste ir papilduose esanti medžiaga būtina įvairiems organizmo atstatymo procesams. Vis dėlto, pasak mitybos specialistų, per didelis proteinų kiekis gali padaryti žalą kepenims, tad sportuojantiems ar besilaikantiems dietos derėtų nepamiršti, kad radikali mityba, kurioje dominuoja vienos rūšies maisto medžiagos nerekomenduojama.
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus patiekalus, neretai gaminamus iš riebios ir sočios mėsos, gaminti galima ir kitaip – parinkti jiems liesesnius ingredientus, pavyzdžiui liesesnę mėsą.