Search Results for: "uogienės receptas"

Vasaros gėrybes šaldyti įnikusiems lietuviams pataria nepamiršti ir uogienių (+receptas)

Vasaros gėrybes šaldyti įnikusiems lietuviams pataria nepamiršti ir uogienių (+receptas)

Dar visai neseniai buvo laikai, kai dažnuose namuose vasara kvepėjo ne tik atostogomis, tačiau ir verdamų uogienių aromatu. Tačiau pastaruoju metu pastebima, kad tradicija gaminti uogienes išliko tik retame namų ūkyje, o lietuviai atrado naują konservavimą būdą – gėrybių šaldymą.

Sekmadienio receptas - naminiai kruasanai

Sekmadienio receptas – naminiai kruasanai

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme traškių, sluoksniuotų, sviestinių, Prancūzija kvepiančių kruasanų receptą.

Sekmadienio receptas - varškės sausainiai su moliūgų džemu ir aguonomis

Sekmadienio receptas – varškės sausainiai su moliūgų džemu ir aguonomis

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme minkštų, kvepiančių, cukraus pudra pabarstytų varškės sausainių su aguonomis ir moliūgų džemu receptą.

Sekmadienio receptas - trupininiai kreminio sūrio pyragėliai su raudonaisiais apelsinais

Sekmadienio receptas – trupininiai kreminio sūrio pyragėliai su raudonaisiais apelsinais

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčių desertas

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčių desertas

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos pusryčių desertą.

Sūrininkų namai: sezono uždarymas ir daug daug obuolių (Foto)

Sūrininkų namai: sezono uždarymas ir daug daug obuolių (Foto)

Sūrininkų namus tikriausiai žino dauguma gero skonio gurmanų, o kurie nežino – visada laukiama Dzūkijos kaime – Dargužiuose. Tik 50 km nuo Vilniaus ir galite mėgautis skaniausiais sūriais, obuoliais, duona, uogiene. Tačiau šaltis jau palaužė Sūrininkų namus ir sekmadienį surengta atsisveikinimo šventė arba dar kitaip – Antaninių obuolių festivalis.

Tinklaraštininkai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais (6 receptai)

Tinklaraštininkai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais (6 receptai)

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais. Į šiemet „Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje“ vykusį renginį susirinko rekordinis skaičius dalyvių – 15 tinklaraštininkų talkino ir draugai, ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) aplinkos ir gaminių dizaino studentės.

Vitaminai iš gamtos – sveikam gyvenimui

Vitaminai iš gamtos – sveikam gyvenimui

Yra žmonių, kurie niekada nevartoja sintetinių vitaminų. Visa žmonija jų nevartojo iki vitaminų atsiradimo, bet giliausioj senovėj išminčiai ir žiniuoniai gyveno labai ilgai. Palyginti su visuomene tas skirtumas dažnai buvo milžiniškas. Juk ne vien sielos ramybė sąlygojo išminčių amžių, bet ir pasaulio pažinimas – jie pastebėdavo augalų savybes, gyvenimo dėsningumus, kaupdavo žinias.

Trupininis pyragas (Mantas)

Trupininis pyragas (Mantas)

Ko prireiks: 200 gr. margarino „Rama” 3 kiaušinių 0,5 stiklinės cukraus 0,5 stiklines kefyro 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių Miltų (tešla turi būti lengvai pirštais tampoma) Uogienės Kaip paruošti: Margariną „Ramą” ištirpinti ant ugnies, įdėti cukrų, įpilti kefyrą, kiaušinius įplakti, kepimo miltelius, miltus ir viską gerai išmaišyti. Į skardą įdėti kepimo popierių. Tešlą iškočioti (1/4 dalį tešlos palikti pyrago trupiniams suformuoti). Ant tešlos užtepti uogienę (labai skanu juodieji serbentai, slyvienė, obuolienė) ir ant viršaus pritrupinti likusios tešlos trupinėlius. Kepti 200 laipsnių orkairėje. Skanaus, net seilė bėga!