Search Results for: "tulpės"
Artėjant Motinos dienai susimąstome, kuo nustebinti savo mamas ir močiutes. Gražiausios gėlių puokštės, kvietimai į koncertą ar pasivaikščiojimas parke, išradingi rankdarbiai ir kitos malonios staigmenos – taip stebiname savo mamas. Tačiau sutikite – gardūs pietūs su originaliais patiekalais patiks kiekvienai mamai.
Turbūt labai nesuklysime pasakę, jog visos moterys ir merginos mėgsta gėles. Visgi kai kurioms jos – ne tik graži dovana ar kambario puošmena, bet ir viena didžiausių gyvenimo aistrų. „Gėlės yra mėgstamiausias mano dalykas: kai mane paleidžia į pievą, galėčiau joje būti valandų valandas“, – šypsosi šiandieninė „Talentų banko“ herojė Simona Vaškytė. Jaunoji floristė, prieš kurį laiką iš pajūrio persikėlusi į sostinę, žada nepamiršti savo aistros ir mažais žingsneliais juda didžiosios svajonės link – įkurti savo gėlių saloną. Apie romantišką specialybę ir meilę gėlėms – iš pirmų lūpų!
„Oskarą“ už vaidmenį filme „Danų mergina“ gavusi Alicia Vikander pasirodys kritikų viena geriausių šių metų drama tituluojamų juostų „Tulpių karštinė“. Ekrane susitiks net trys „Oskarų“ laimėtojai – Judi Dench, Christophas Waltzas bei Alicia Vikander. Pastaroji, pamiršusi visas savo baimes ir kompleksus, filmavosi itin atvirose sekso scenose ir žiūrovams pasirodys visiškai nuoga.
„Įdomiausia tai, jog filmas, kuriame veiksmas vyksta Olandijoje, visas nufilmuotas Didžiojoje Britanijoje, o jame nėra nė vieno olandų aktoriaus. Tačiau pamatę dramą „Tulpių karštinė“ įsitikinsite, jog tai – tik nereikšmingos detalės. Po peržiūros dar ilgą laiką jausite jaudulį ir mintyse analizuosite herojų veiksmus, o širdyje iš naujo gims noras įsimylėti“, – taip savo naujausią filmą pristato režisierius Justinas Chadwickas, tačiau nutyli apie tai, kas svarbiausia. Juosta garsėja dar ir tuo, kad ekrane susitiks net trys „Oskarų“ laimėtojai – Alicia Vikander, Judi Dench bei Christophas Waltzas, o šalia jų pamatysime ir buvusią princo Harry mylimąją.
Pakako vos kelių vasariškai šiltų dienų, kad Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodo parke Kaune viena po kitos sužystų per dvi dešimtis ankstyviausiųjų tulpių rūšių ir veislių. Veržlia ryškių spalvų banga prasideda bene lankomiausias ne tik kauniečių, bet ir svečių iš visos Lietuvos tulpių žydėjimas: šiemet jų romantiškoje, dar grafo J. Godlevskio laikais suformuotoje, Aukštosios Fredos dvaro parko saloje prisodinta kaip niekad daug – per 9 arų plote puikuojasi visų 15 grupių tulpių, netoli pusės tūkstančio rūšių ir veislių.
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai, atėjusi žiema neturėtų tapti prastesnės savijautos ar nuotaikos priežastimi. Pakelkite sau tonusą, susišildykite iš vidaus eksperimentuodami virtuvėje, o Jums padės virtuvės šefo Ruslano Bolgovo patarimai, kaip pasigaminti sušildančius patiekalus, kurie ir pakels tonusą, ir stiprins imunitetą.
Nors pavasarį dar galima tikėtis vienos kitos gamtos išdaigos, o vakarais gal net prireiks ant pečių užsimesti megztuką, vis dėlto yra ir išskirtinių privalumų, dėl kurių paankstinti atostogas – išties verta. Ypač jei esate estetas arba tiesiog organiškai nekenčiate minios.
Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su karštu vištienos sultiniu. Ar žinote, kad šis patiekalas Lietuvoje populiarus dar nuo Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytauto laikų? O visame pasaulyje į šį pyragėlį su mėsa panašių kepinių rasite kone kiekvienos tautos virtuvėje, tik skiriasi jų forma, pavadinimai ar sudedamosios dalys.
Dar visai neseniai ant grilio kepėme visą marinuotą viščiuką, krūtinėlę ar blauzdeles. Tačiau sparčiai populiarėjant grilio kultūrai Lietuvoje, ant grotelių vis dažniau kepame ir smulkias vištienos dalis – sparnelius, šlaunų mėsą be kaulo ar net krūtinėlės juosteles, formuojame taip vadinamus „Liulia“ kebabus iš vištienos faršo, kepame burgerius ar net tradicinius kotletus.
Kažkas yra pasakęs, kad noras valgyti paverčia mus dievais virtuvėje. Šiuose žodžiuose yra daug tiesos, nes kartais net ir iš kirvio košę gebame išvirti arba netikėtai sukurti tokių kulinarijos šedevrų, kuriais liekame nustebinti patys. Vieną populiariausių pasaulyje patiekalų – sriubą iš greitai paruošiamų makaronų – ypač paprasta paruošti, tačiau kaip ją paįvairinti, kad ji virstų tobulo skonio patiekalu?