Snadžiai išmaišyti tešlą iš miltų, aliejaus, kiaušinio ir vandens. Supjaustykite pomidorus ir sūrį. Susmulkinkite svogūnus ir žalumynus ir sumaišykite su majonezu. Iškočiokite...
Kai tik turiu laisvo laiko,megstu ji isnaudoti eksperimentuodamas virtuveje ir gamindamas ivairiausius skanestus savo mylimai moteriai:)Si karta nusprendziau jums pasiulyti mano jau ismeginta ir...
Vitaminai ir mineralai yra būtini jūsų sveikatai ir kūno grožiui visais metų laikais, jeigu tik norime būti energingi, sveiki ir jauni.
Žmogaus organizmas pats pasigaminti jų negali, o...
Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišykite maskarponės sūrį. Standžiai išplakite baltymus. Baltymų masė turi būti...
Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 4 minutes ir nukošti. Sumaišyti paruoštą kavą su cukrumi ir marsala. Aušinti apie 10 minučių. 80 ml gauto skysčio supilti į nedidelį...
Iš miltų, 75 ml vandens, žiupsnelio druskos ir alyvų aliejaus išminkykite tešlą ir leiskite jai 30 min. pastovėti, po to iškočiokite. Dubenyje sumaišykite grietinėlės pudingą,...
Susmulkinti česnakai ir smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami aliejuje, į juos suberiami salierai ir morkos. Viskas patroškinama. Po to supilamas sultinys, sudedamas pomidorų padažas,...
Netikėtas kvietimas apsilankyti viename geriausių Lietuvos restoranų pakeitė mano planus. Turėjau aprašyti ir pristatyti vieną iš naujai atsidariusių vietų, bet negalėjau susilaikyti nuo...
Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir nuvarvinkite. Špinatų lapus nuplaukite ir nuplovę nuo stiebų minutę laikykite verdančiame vandenyje, tada gerai nuvarvinkite ir stambiai...
Vis dažniau pasigirsta nerimą keliančių kalbų, kad šiuolaikinis žmogus nebežino tikro maisto skonio. Negana to, nė nesusimąsto, kad daugelis produktų, kuriuos perkame parduotuvėse, yra...
Supjaustykite pomidorus (jei naudojate šviežius). Užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame aliejų. Į puodą sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada...
Girdėjau daug įvairių atsiliepimų apie Gedimino prospekte įsikūrusią „Gourmet“ parduotuvę. Pagalvojau, ar ne vertėtų ir man ten apsilankyti. Ir ką jūs galvojat? Apsilankiau....
Kvapą jaučiame stipriau negu skonį. 80 procentų maisto aromato priimame per nosį. Todėl peršalus susidaro įspūdis, kad viskas tapo vienodo skonio. Likusį darbą atlieka liežuvis. Jis...
Paprikos paruošiamos ir kiekviena supjaustoma į aštuonias dalis. Pomidorai nuplaunami, nusausinami ir mediniu smeigtuku subadomi 2-3 vietose. Dešra supjaustoma 1 cm kubeliais. Kepimo forma...
Jautieną išvirti kartu su prieskoniais nedideliame vandens kiekyje. Šiek tiek ataušinti sultinyje, išimti, supjaustyti porcijiniais gabalėliais skersai raumenų ir sudėti į margarinu...
Vėlų rudenį Vilniaus senamiestyje duris atvėrė nauja lietuviško ir skanaus maisto parduotuvė „Senamiesčio krautuvėlė“. Itin šarmingoje literatų gatvėje ši nauja vieta neabejotinai...