Search Results for: "sūris"

Naminis lydytas sūris

Naminis lydytas sūris

Varškę sumaišykite su puse arbatinio šaukštelio sodos ir palaikykite 15minučių, vis pamaišant. Kiaušinio trynį sumaišykite su grietine. Tuomet varškę, grietinę su tryniu, sudėkite į keptuvę ir nuolat maišykite, kol pasidarys vientisa masė. Maišydami berkite druską (pagal skonį, galima dėti krapų, ar kitų prieskonių). Sūrį supilkite į indą ir palaukite kol atauš, tada dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Paskutinėms iškyloms gamtoje – paprika ir sūris ant grilio

Paskutinėms iškyloms gamtoje – paprika ir sūris ant grilio

Graži diena gamtoje ir skanus ant grotelių kepamo maisto dūmas. Vasaros pabaigos orai tokiam malonumui nebuvo palankūs, tačiau spalio pradžia, pasak sinoptikų, leis atsigriebti. Artėjantis savaitgalis numatomas šiltas ir su pragiedruliais – tinkamas paskutinėms iškyloms gryname ore.

Savaitgalio receptas. Velykinis sūris

Savaitgalio receptas. Velykinis sūris

Sakoma, kad kuo gausesnis šv. Velykų stalas, tuo geresni bus metai. Taigi siūlome patiekalą, be kurio seniau per šv. Velykas neapseidavo nei viena šeima. Šiandien pats laikas jį pradėti gaminti, nes šį sūrį rekomenduojama palaikyti prislėgus bent vieną dieną. Taigi paprastas pagaminti, tačiau reikalaujanti palaukti, kol bus galima ragauti.

Jums reikės:

2 kg varškės,
2 kiaušinių trynių,
300 g sviesto,
1 stiklinės cukraus,
1 stiklinės plaktos grietinėlės,
50 g vanilinio cukraus.

Kaip gaminime:

Varškę sutriname virtuviniu kombainu (seniau tai darydavo sieteliu). Tuo pačiu prietaisu sviestą išsukame su kiaušinių tryniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi.

Atsargiai varškę sumaišome su gauta sviesto mase. Tada supilame plaktą grietinėlę, viską vėl išmaišome ir dedama į formą.

Formą išklojame sviestiniu popieriumi. Ant viršaus uždedame lentelę su svariu daiktu.

Toks sūris laikomas šaltoje vietoje, tik prieš tiekiant išimamas ir dedamas ant lėkštės.

Kaip jau minėta, rekomenduojama prislėgtą sūrį palaikyti bent vieną dieną.

Sūris

Sūris, šlovingasis sūris!

Jei maisto pasaulyje yra amžinos meilės istorijų, vyno ir sūrio ryšis be jokių abejonių viena jų. Senovės graikai gėrė vyną užkąsdami ožkos sūriu, romėnai ir galai puikiai žinojo šio derinio savybes, šiandien tai tvirčiausiai Europos virtuvėje įsišaknijęs maisto ir gėrimo derinys. Nors vynas kartu su sūriu į stalą pateikiami nuo Homero laikų, iki šiol sprendžiamas klausimas, kurios vynų ir sūrių rūšys geriausiai dera tarpusavyje.

Makaronų apkepas su kumpiu

Makaronų apkepas su kumpiu

Kumpį ir pomidorą supjaustykite kubeliais, pabarstykite baziliku.
Išvirtus makaronus nuvarvinkite, sumaišykite su kumpio mase. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sutarkuokite sūrį. Dubenyje sumaišykite sūrį, kiaušinius,grietinėlę ir pieną, įberkite druskos,juodųjų ir kajeno pipirų.

Ravioliai su špinatais ir rikotos sūriu

Ravioliai su špinatais ir rikotos sūriu

Įdarui skirtus produktus gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą, kol pasidarysime tešlą.
Tešlai skirtus produktus gerai išminkyti, padalinti į dvi lygias dalis ir iškočioti labia plonus paplotėlius. Ant vieno paplotėlio dėti po šaukštelį įdaro 3-5 cm . , esančius tarp įdaro, suvilgyti vandeniu ir ant viršaus uždėti antrą tešlos paplotėlį. Gerai prispausti viršutinį tešlos sluoksnį ties įdaro vietomis. rateliu ar peiliu išpjauti kvadratėlius ir juos atskirti vieną nuo kito. Virti pasūdytame vandenyje. Išvirtus užpilti norimu padažu. Aš naudojau grietinę su krapais.

Vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu

Vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu

Jums reikės:

vištienos krūtinėlės,
„Castelo white“ sūris,
šaldyti gruzdinti paruoštos bulvytės,
saulėje džiovinti pomidorai,
salotos,
alyvuogės,
Kotanyi Naujosios virtuvės paukštienos prieskoniai,
Kotanyi Naujosios virtuvės bulvių prieskoniai,
alyvuogių aliejus.

Karštos salotos folijoje

Karštos salotos folijoje

Bulves nuskusti, supjaustyti apskritimais. Morkas taip pat taip pat supjaustyti apskritimais, 3 min. apvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti. Svogūną sukapoti. Sūrį supjaustyti plonomis juostelėmis. Visus produktus išmaišyti su majonezu, įberti druskos ir pipirų. Pusę petražolių sukapoti ir sudėti į salotas. Jas išdėlioti ant 4 folijos lakštų, apibarstyti likusiomis petražolėmis. Foliją atsargiai suvynioti. Kepti orkaitėje 20-30 min.

Kepaliukas

Kepaliukas

Batoną įpjauti kas 2 cm neperpjaunant apatinės plutos. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su smulkintais krapais, įspausti česnaką. Pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti. Gauta mase sutepti įpjautas batono vietas.

Švelnus abrikosinis „štrudelis“

Švelnus abrikosinis „štrudelis“

Iš miltų, 75 ml vandens, žiupsnelio druskos ir alyvų aliejaus išminkykite tešlą ir leiskite jai 30 min. pastovėti, po to iškočiokite. Dubenyje sumaišykite grietinėlės pudingą, maskarponės sūrį, grietinę, paprastą ir vanilinį cukrų, kiaušinius ir skiltelėmis pjaustytus abrikosus. Įdarą dėkite ant iškočiotos tešlos, susukite, užspauskite kraštelius ir pašaukite į 175 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite apie 40 min. Atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra.