Search Results for: "sumuštiniai"
Smulkiai supjaustykite (arba sutarkuokite) svogūną. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Susmulkinkite rūkytą žuvį. Obuolius, svogūnus, miltus, sultinį (arba grietinę), žuvį sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Visą šią masę patroškinkite margarine. Įdėkite prieskonių, išmaišykite ir dėkite ant duonos. Kepkite karštoje orkaitėje (270°), kol sumuštinių viršus paskrus.
Juodą duoną supjaustome rombo forma ir pakepiname. Kremui: produktus sumaišome ir tepame ant duonos.
supjaustyti batono riekeles per pusę, užtepti jas majonezu. Riekutėmis supjaustyti vištienos viniotinį uždėti ant batono. Ant vištienos užtepti garstyčių (pagal skonį). Suplėšyti salotų lapus, kad būtų sumuštinuko dydžio (gali būti ir didesni). Sudelioti ant sumuštinių ir patiekalas paruoštas.
Duoną suraikykite riekėmis, o jas supjaustykite pailgais gabaliukais. Kiekvieną užtepkite sviestu. Tada per vidurį sviestą kiek įpjaukite, taip padalinsite domino kauliuką pusiau. Iš ikrų grūdelių dėliokite domino kompozicijas: nulis-trys, vienas-keturi, du-penki ir t.t. Jei skanautojų yra pakankamai, galite dėlioti visus kauliukus nuo nulio-nulio iki šešių-šešių. Tokių sumuštinukų valgymas taps įdomiu žaidimu, be to, padės padalyti nepigų ikrų indelį tikrai dideliam svečių būriui.
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme receptą iškylai gamtoje „Tuna salad sumuštinis“. Jeigu, žinoma, jį iki ten turėsite valios nusinešti…
„Plevėsos virtuvėlė“ šįkart vėl stebina – fanatstiškai paprastais ir sveikais sumuštiniais, skirtais tiems, kurie mielai valgo daržoves.
Išvykus svetur, maistas – viena įdomiausių, labiausiai intriguojančių patirčių. Per jį galima ne tik pažinti šalį, bet ir iki šiol dar neatrastais skoniais ar jų deriniais nustebinti save, o gal net pasisemti įkvėpimo raciono pokyčiams namuose?
Pusryčiai – svarbus energijos šaltinis sėkmingai dienos pradžiai. Pusryčius verta valgyti ne tik dėl geros savijautos, puikios nuotaikos, sotumo jausmo, bet ir dėl savo fizinės sveikatos. Papusryčiavę turėsite daugiau jėgų fizinei ir protinei veiklai, ne taip išalksite iki pietų, jausitės energingesni ir aktyvesni. Pusryčiai – viena svarbiausių sveiko gyvenimo taisyklių.
Biuras ir kompiuteris – tai įprasta daugumos šiuolaikinių žmonių darbo aplinka. Net jei esate kūrybinės specialybės atstovas, tikėtina, kad vis tiek didžiąją dalį laiko praleidžiate prie kompiuterio. Dar daugiau, kompiuteris tapo pagrindiniu ne tik darbo, bet ir pramogų įrankiu, todėl dalis žmonių prie jo praleidžia kone ištisą dieną. Tuo tarpu mokslininkai ir sveikatos specialistai jau senokai skambina pavojaus varpais – ilgas sėdėjimas ne ką mažiau pavojingas sveikatai nei rūkymas ir jis ne tik augina papildomus kilogramus, bet ir trumpina gyvenimo trukmę.
Vasara mums primena, kad dabar pats laikas leistis į savaitgalio išvykas su draugais ar šeima. Ir nors lietuviška vasara gali vieną dieną žadėti +30, o kitą siekti vos +19 būkite pasiruošę viskam! Jeigu suplanavote išvykti į gamtą, turbūt savaitgalio maisto racionas laukia pakankamai tradicinis – sumuštiniai, daržovės, užkandžiai, greitai paruošiami makaronai, košės ir gal dar koks saldumynas šalia. Tačiau kaip nustebinti visko jau mačiusius draugus išvykoje, o, netikėtai pasikeitus orams, tuos pačius produktus „įdarbinti“ vakarėliui namuose? Pateikiame Jums receptą, kuris pravers ir poilsiaujant prie ežero, ir pasitinkant svečius namuose.