Search Results for: "stevija"

Nuo geresnės savijautos jus skiria tik keli gramai druskos ir cukraus

Nuo geresnės savijautos jus skiria tik keli gramai druskos ir cukraus

Perteklinis cukraus ir druskos vartojimas sukelia daugybę ligų ir negalavimų, tačiau daugeliui šių maisto priedų itin sunku atsisakyti. Dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė drąsina – sumažinti suvartojamą cukraus ir druskos kiekį paprasta, o rezultatai pranoksta lūkesčius.

Šokoladas besirūpinantiems savo sveikata. Kokio ieškoti?

Šokoladas besirūpinantiems savo sveikata. Kokio ieškoti?

Užėjus į parduotuvę akys raibsta nuo saldumynų gausos, tačiau dažnas patvirtins – šokoladas tvirtai laiko saldumynų karaliaus poziciją. Tiesa, šiam skanėstui keliami reikalavimai yra didesni nei bet kada anksčiau – nebeužtenka tiesiog paprasto šokolado, ieškoma ypatingesnio, skanesnio, su išskirtiniais priedais, o paskutiniu metu – ir kuo sveikesnio. Kyla klausimas, kokį šokoladą rinktis, norint ne tik pasilepinti, bet ir nenusižengti sveikuoliško gyvenimo principams ar net gauti organizmui naudingų medžiagų?

3 šventinio pyrago paslaptys ir 1 tobulas receptas

3 šventinio pyrago paslaptys ir 1 tobulas receptas

Šventinis stalas be namuose kepto pyrago – kaip Kalėdų eglutė be viršūnėje spindinčios žvaigždės. Vienoms šeimininkėms – tai galimybė savo kulinariniu talentu nustebinti namiškius ir svečius. Kitoms – dar vienas virtuvės iššūkis, kurio rezultatas ne visados džiugina taip, kaip norėtųsi. Vis dėlto vadovaujantis pora patarimų, be didelių pastangų iškepsite komplimentų vertą gardėsį, o pats kepimas taps įspūdžių ir atradimų kupina veikla.

Pristatyta alternatyva cukrui – natūralus saldiklis iš stevijos augalo (foto)

Pristatyta alternatyva cukrui – natūralus saldiklis iš stevijos augalo (foto)

Trečiadienio vakarą menininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė bei virtuvės šefas Reinaldas Janonis surengė kulinarijos pamoką, kurioje svečius supažindino su stevijos augalu. Šis, dar vadinamas medaus žole, augalas pasižymi tuo, kad yra net 200 kartų saldesnis už įprastą cukrų ir neturi kalorijų, todėl yra puikus pasirinkimas saugantiems kūno linijas ir sergantiems diabetu.

Cukrus ar saldikliai: ką rinktis? (Gydytojos atsakymai)

Cukrus ar saldikliai: ką rinktis? (Gydytojos atsakymai)

Šiuolaikiniam žmogui subalansuota mityba tampa vis svarbesnė, o sveika ir graži išvaizda turi vis didesnę reikšmę mūsų gyvenimuose. Nenuostabu, kad daugeliui smaližių kyla dilema, kuo pakeisti taip pamėgtą cukrų. Paprašėme gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės atsakyti į dažniausiai kylančius klausimus apie cukrų bei jo pakaitalus.