Search Results for: "skani sriuba"
Morkas supjaustyti griežinėliais, svogūnus smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūną, morkas sutarkuotą imbierą, kuminus, kalendrą ir troškinti virš mažos ugnies apie 3 minutes. Supilti vandenyje išmaišytą knorr sultinį, sudėti apelsinų žieveles ir virti apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.
Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, pakepinkite kapotus šesnakus, svogūną, ir pusę saujos bazilikų. Tuomet įmeskite traiškytus pomidorus. Viską patroškinkite kelias minutes, kad suminkštėtų ( taip pat galima naudoti konservuotus pomidorus, tieisog su šviežiais skaniau ). Atskirame puode užvirinkite 400 g vandens su 1/3 sultinio kubeliu. Viską sumaišykite kartu su pomidorais ir dar patroškinkite 15 minučių. Kad sriuba būtų tirštesnė, galima naudoti blenderį. Išpilstikite į sriubines lėkštes, ir kol sriuba karšta, idėkite po gabalėlį pelėsinio sūrio bei papuoškite bazilikų lapeliais.
Kukuliams suminkome visus produktus iki vientisos masės. Suformuojame pailgus kukulius ir sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Įmaišome buljonetę. Verdame 10 min. Tuomet sudedame žirnelius ir griežinėliais supjaustytą porą, morką. Baigiant virti į dubenėlį įpilame karšto sultinio ir jame ištirpiname lydytą sūrelį. Šia masę supilame į sriubą. Paskaniname prieskoniais ir paverdame 3 min.
Supjaustykite silkę nedideliais gabaliukais ir trumpai pakepkite aliejuje, kuriame ji prieš tai mirko. Stambiai sutarkuokite agurkus ir obuolius, susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus. Viską sumaišykite su silke, tuomet užpilkite kefyru ir gerai išmaišykite. Sriubą skaniausia valgyti su bulvėmis. Kadangi silkė ir taip būna sūri, nedėkite druskos, nebent mėgstate valgyti sūriai.
Soją mirkykite 12 valandų, o tada išvirkite ir sumalkite. Svogūnus, česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Įberkite mairūno. Pakepintas daržoves ir sumaltą soją užpilkite litru verdančio vandens. Sriubą galite paskaninti konservuotais kukurūzais, pagražinti smulkiai pjaustyta paprika arba svogūnų laiškais.
Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai nustemba restorane paragavę iš pirmo žvilgsnio keisto ingredientų derinio trintos sriubos dubenėlyje. Deja, eksperimentuoti gaminant sriubas namuose drįsta ne kiekvienas – bijo suklysti ir nuvilti namiškius ne kokiu rezultatu. Yra vos kelios pagrindinės taisyklės, kurių laikantis, kiekviena trinta sriuba bus gardi.
„Gyvenimas trumpas – ragauk viską“ – skelbia amerikietės Marcellos maisto tinklaraščio šūkis. Pasak merginos, ji nuo vaikystės apversdavo mamos virtuvę aukštyn kojomis eksperimentuodama su naujais receptais.
Skaniausios pasaulio sriubos – tai ne kažkas labai įmantraus ir itin sudėtingo! Skaniausią sriubą lengva pasigaminti, o jos skonis įsimina visam gyvenimui! Kame yra skaniausių pasaulio sriubų paslaptis? Gal Jums pavyks ją atspėti susipažinus su žemiau pateiktu 10 skaniausių pasaulio sriubų sąrašu!?
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos keptą meksikietišką sriubą. Skamba keistai ir viliojančiai, tiesa?
4 porcijoms reikės:
dviejų prinokusių avokadų
500 ml sojų pieno
1 stiklinės smulkintų žaliųjų čili pipirų
3 žaliųjų čili pipirų papuošimui
1 vidutinio dydžio svogūno
2 arbatinių šaukštelių šviežiai spaustų citrinų sulčių
2 arbatinių šaukštelių sauso šerio
ryšelio šviežių petražolių
druskos ir juodųjų pipirų