Search Results for: "skaidulos"
Remiantis statistikos duomenimis, įvairių lėtinių neinfekcinių ligų skaičius prilygsta epidemijai. Knygų apie sveikatos profilaktiką, dietas bei įvairias gyvensenos strategijas žymiai padaugėjo. O sveikata, tapo viena populiariausių temų, tačiau neretai informacijos gausa klaidiną vartotoją. Kaip nepasiklysti ir ką rinktis, kad kasdienis maistas taptų sveikesnis?
Mitybos specialistės Deimantės Rapalytės teigimu, mėgautis maistu – privaloma. Pakeisti mitybos įpročius bus sunku, jeigu įstatysite save į rėmus, pradėsite save riboti, skaičiuosite kiekvieną kąsnį, o vėliau persivalgysite. Svarbiausia – klausyti savo organizmo, duoti jam kokybiško ir maistingų medžiagų kupino maisto.
Šiuo metu turguose gausu Lietuvos ūkininkų užaugintų rudens gėrybių, tačiau prisivalgyti jų „už visus metus“ nepavyks. Viena iš išeičių – daržovių vaisių ir uogų konservavimas. Gydytoja dietologė Laura Romeraitė–Kuklierienė sako, kad ir konservuoti produktai gali būti neblogu vitaminų ir kitų naudingų medžiagų šaltiniu.
Ledas, sniegas ir termometro stulpelis žemiau nulio laipsnių? Ar dėl to reikėtų atsisakyti šiltuoju metu taip sunkiai įgyto įpročio bėgioti lauke? 2016 metų olimpinėms maratono varžyboms besiruošiantys „Kauno maratono klubo“ sportininkai Remigijus Kančys ir Rasa Drazdauskaitė tikina, kad bėgti galima ir termometro stulpeliui nukritus mažiau 15 laipsnių šalčio, tik tam reikia gerai pasiruošti ir suplanuoti bėgimą.
Net ir stengiantis maitintis sveikai, ne visuomet užtenka laiko tinkamai numalšinti alkį. Kebliausias metas – pavakarė darbe: tuomet neretai išgeriamas kavos puodelis, užsikandant kuo nors saldžiu ir kaloringu. Tačiau nei kavos perteklius, nei cukraus gausūs saldėsiai nėra naudingi organizmui. Tad ką rinktis, kad sėdimo darbo valandos netaptų svorio augimo priežastimi?
Ar žinojote, kad XXI amžiuje pradėtos kurti vidurių užkietėjimo klinikos net vaikams nuo 6 metų? Ar galėtumėte pagalvoti, kad vidutinio amžiaus žmogaus storojoje žarnoje yra apie 6 kg nesuvirškintų maisto likučių? Gastroenterologė Danutė Voverienė įspėja, kad žarnyno problemos aplanko vis jaunesnius žmones ir svarbu kuo greičiau pradėti reaguoti į šiuos negalavimus. Gydytoja dalinasi visuomenėje vis dar mažai vertinamu sveikatos receptu – kasdien įtraukite pakankamą maistinių skaidulų kiekį į savo mitybos racioną.
Baltais, melsvais ar rausvais ruoželiais numarginta oda – ne tik šviežiai iškeptų mamyčių, bet ir paauglių problema, dažnai atsirandanti dėl sparčių augimo šuolių. Kūno estetikos specialistai griauna mitus, jog strijos kūną sudarko visam gyvenimui. Veikiant giliausius sluoksnius, kurių nepasiekia net brangiausi kremai, šiuos odos defektus paslėpti visgi įmanoma, tik imtis priemonių rekomenduojama problemai neįsisenėjus.
„Atsikratyti antsvorio padeda baltymų gausi dieta suderinta su fizinio aktyvumo programa. Žinoma, pirmiausia svarbu suprasti, kaip veikia jūsų organizmas, ir kodėl riebalus deginti padeda būtent baltymai“, – sako sveikos gyvensenos ekspertas, Bodymind.lt įkūrėjas Laimonas Rubikas.
Po gimdymo, ant pilvo liko strijų. Kad ir nelabai ryškios, vis tiek su atskiru maudymosi kostiumėliu vaikščioti nebegaliu. Žinau, kad kremai menkai tepadeda, bet gal yra kokių nors rimtesnių kosmetologinių procedūrų joms panaikinti.
Žmogaus sveikata priklauso nuo daugelio veiksnių: genų, ekologijos, streso ir, be abejo, mitybos. Kaip atrodome, tiesiogiai siejasi su tuo, ką valgome. Juk ne veltui sakoma, žmogus yra tai, ką jis valgo. Kuo gresia netaisyklinga mityba ir kaip maitintis tinkamai?