Search Results for: "saikingas alkoholio vartojimas"
Kai abi pusės menkai pažįsta viena kitą, pasimatymą sugadinti labai lengva. Kartais pakanka žodžio, gesto ar nevykusio pokšto, tačiau antrą pasimatymą galite pamiršti ir dėl mažiau pastebimų priežasčių.
Lietuvoje norima pažaboti alkoholizmo plitimą ir sudrausminti nesąžiningus gamintojus bei importuotojus, tačiau, regis, tai tėra kova su vėjo malūnais. Šalies parduotuvių lentynose šiemet pasirodė 8 proc. stiprumo pramoninis alaus gėrimas 2 litrų plastikiniame butelyje nesiekiantis 4 litų kainos. Pasak mažųjų alaus daryklų asociacija (MADA) vadovės Linos Šileikienės, tokiais veiksmais didieji pramoninkai siekia išstumti iš rinkos tikro alaus gamintojus.
Daugumai žmonių kuo puikiausiai žino, kad žalingi įpročiai (alkoholio vartojimas ir rūkymas) trumpina gyvenimą. Tačiau lygiai tą patį poveikį turi ir kai kurie labai įprasti dalykai, lydintys mus kiekvieną dieną. Kokie jie?
Kiekvienas savo kailiu patiria, kad rudenį ir žiemą sulėtėja medžiagų apykaita, tad organizmas ima terštis, jame daugėja sveikatai pavojingų laisvųjų radikalų, grasinančių įvairiomis vėžio formomis. Riziką dar labiau didina rūkymas, alkoholio, riebaus, rūkyto maisto, nesaikingas kavos vartojimas – mūsų kepenys nebespėja pačios valyti organizmo, todėl žmonės jaučiasi apsunkę, nuolatos pavargę. Kad kūnas apsivalytų, specialistai rekomenduoja subalansuoti savo mitybą, bent du kartus per metus daryti iškrovos dienas, o bent kartą per mėnesį – vartoti detoksikuojančių arbatų.
Energinių gėrimų vartojimas pasaulyje sparčiai gausėja. Kartu su augančiais kasdien suvartojamo kofeino bei kitų stimuliuojančių medžiagų kiekiais vis daugiau atliekama ir mokslinių tyrimų, susijusių su energinių gėrimų sudedamųjų dalių poveikiu žmogaus sveikatai. Koks energinių gėrimų sudėtyje esančių medžiagų poveikis suaugusių, vaikų ir paauglių sveikatai? Kokia Lietuvoje parduodamų energinių gėrimų sudėtis? Visa tai išanalizavo Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas (toliau – NMVRVI), atlikęs energinių gėrimų rizikos vertinimą.