Search Results for: "riesutai"
Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir nuvarvinkite. Špinatų lapus nuplaukite ir nuplovę nuo stiebų minutę laikykite verdančiame vandenyje, tada gerai nuvarvinkite ir stambiai supjaustykite. Svogūnus kepkite svieste, kol pagels, apliekite konjaku ir paskrudinkite. Supilkite čia grietinėlę, sudėkite špinatus ir viską dar 5 minutes troškinkite. Skrudinkite graikinius riešutus, berkite į špinatus, ten pat pilkite kiaušinius ir berkite sūrį. Viską išmaišykite, berkite muskatų riešutus, druskos, pipirų. Vienu šaukštu įdarykite kiekvieną makaronų vamzdelį ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą.
Padažui sviestą ir miltus nuolat maišydami kaitinkite, kol miltai pradės „garbanotis”. Supilkite pieną, išmaišykite ir nuolat maišydami virkite 10 minučių ant nestiprios ugnies. Pieną nukelkite nuo ugnies, supilkite trynius ir suberkite pusę sūrio, sūdykite, įberkite muskatų. Padažą supilkite ant makaronų, apšlakstykite juos lydytu sviestu ir apibarstykite likusiu sūriu. Pateikalą šaukite į 220 laipsnių C orkaitę ir 15 minučių kepkite.
Ingridientai: Ryšelis įvairių salotų lapų Ryšelis grąžgarsčių (ruccolos) lapų 250 g krevečių 100 g kedrų riešutų 100 g „Džiugo” sūrio Padažui:…
Jums reikės:
3 bananų
2 stiklinių avižinių dribsnių
0,5 stiklinės riešutų
1 stiklinės razinų
Kaip gaminti:
Bananus sutrinkite. Į masę suberkite riešutus, razinas bei avižinius dribsnius, ir viską gerai išmaišykite. Tešlą palaikykite apie 15 minučių. Tada dėkite po šaukštą tešlos ant skardos ir kepkite apie 20minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Šiais laikais turime kaip niekad daug galimybių pasilepinti egzotiškais produktais. Tarp jų – akiai neįprasti vaisiai, uogos ir riešutai, pasižymintys tokiomis organizmui naudingomis medžiagomis, apie kurias paprastai nesusimąstome. Mitybos specialistai teigia: nors šie produktai – ne iš mūsų geografinės platumos, kai kurie vitaminų gausa pralenkia vietines gėrybes ir yra ypač vertingi rudenį ir žiemą.
Septintą savaitę Lietuvos kino ekranuose skaičiuojanti lietuviškai įgarsinta nuotykių komedija „Operacija „Riešutai“ (angl. „The Nut Job“) tapo didžiausiu vasaros kino hitu Lietuvoje. Savo kišenėje jau 553 tūkst. Lt surinkęs animacinis filmas tapo rekordininku ir tvirtai užsitikrino sėkmingiausiai Lietuvoje išleisto nepriklausomo animacinio filmo vardą.
Ilgąjį gegužės savaitgalį kinuose žiūrovų laukia išankstinėmis premjeromis džiuginsiantis animacinis nuotykių filmas „Operacija „Riešutai“ (angl. „The Nut Job“). Lietuviškai dubliuotas, 2D ir 3D formatais rodomas filmas visai šeimai prie mikrofono subūrė ištisą Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždyną – pagrindinį filmo veikėją, voveriuką Surlį įgarsino aktorius Ridas Žirgulis.
Jungtinėse Amerikos Valstijose startavęs ir per atidarymo savaitgalį surinkęs 25,7 milijonus JAV dolerių, animacinis 3D filmas visai šeimai „Operacija „Riešutai“ (angl. „The Nut Job“) kaip mat įgijo tęsinį. Įspūdingą rezultatą pademonstravęs filmas tuo pačiu tapo rekordininku, surinkdamas visų laikų didžiausią pajamų sumą kaip nepriklausomas animacinis filmas.
Ne tik sniegas, eglutės ar mandarinų kvapas namuose primena Kalėdas – didžiosios žiemos šventės neapsieitų be tradicinio jų akcento – riešutų. Švieži riešutai yra neatsiejamas metų pabaigos simbolis: iš jų gaminami patiekalai, namų dekoracijos, eglutės žaisliukai, o Šv. Kūčių naktį – buriama. Net ir bėgant laikui žmonės nepamiršta tradicijų bei randa daugybę naujų riešutų panaudojimo būdų.
Riešutas – universalus produktas, tinkantis ne tik sveikam užkandžiui, bet ir pagardinti įvairiausius patiekalus. Žymus kulinaras Linas Samėnas teigia, kad visi be išimties riešutai yra tinkami salotoms, tik kiekvienas juos renkasi pagal savo skonį. Virtuvės virtuozas dalinasi kiek neįprastu, bet šiuo metu lietuviams labai tinkančiu salotų receptu, kuriame braškės derinamos su burokėliais, o šis derinys dar pagardinamas sūdytų pistacijų ir kedrų riešutais (pinijomis).
Tikimės, kad per ilgąjį savaitgalį neturėjote kada sukiotis virtuvėje. Pasiruošti darbo savaitei rekomenduojame sočiu pilvu – su kiek neįprastu bulviu plokštainiu, pagardintu sūriu ir muskato riešutais.