Search Results for: "receptu knygos"

Skaitytojo pusryčiai. Prancūzų vaikai valgo viską? (knygos recenzija)

Skaitytojo pusryčiai. Prancūzų vaikai valgo viską? (knygos recenzija)

Šis „Liegeois“ desertas, kurį matote paveiksliuke, tai – vieno ketvirtadienio desertas Prancūzijos mokykloje. Tai – aukštose stiklinėse patiekiami šokoladiniai ledai su plakta grietinėle. Savaitės pietų „topas“. Prieš gaudami šį desertą Prancūzijos vaikučiai dar gaus šviežių salotų, geros mėsytės (kasdien vis kitokios), fantastišką gabalėlį ūkininkų gaminto sūrio , na, o pabaigai – tai, ką matote. Ir kasdien vis kitoks meniu!

B. Nicholson pristato savo pirmąją elektroninę knygą ir dalinasi plikytų pyragaičių receptu

B. Nicholson pristato savo pirmąją elektroninę knygą ir dalinasi plikytų pyragaičių receptu

„Net pačiai sunku patikėti, koks gausus džiaugsmingais ir nuveiktais dalykais mano dar trumpas laikas Lietuvoje. Prieš kelias savaites dalinausi pirmosiomis video pamokomis, neseniai sūnaus gimtadieniui kepiau tonas keksiukų, o štai šiandien rankose laikau ir Jums parodyti noriu savo pirmąją elektroninę knygą „Beatos virtuvė: kepinių knyga”, – laiške rašo Beata Nicholson.

Trečioji Beatos receptų knyga jau pakeliui pas skaitytojus

Trečioji Beatos receptų knyga jau pakeliui pas skaitytojus

Populiariausių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė, televizijos laidų vedėja Beata Nicholson įgyvendino dar vieną savo svajonę – netrukus ji su savo ištikimiausiais gerbėjais pasidalins ne vienus metus kauptais kepinių receptais.

Kulinarinės knygos: ekspertai prieš mėgėjus

Kulinarinės knygos: ekspertai prieš mėgėjus

Kulinarinės knygos vis dažniau užkariauja knygynų lentynas, jos karaliavo ir šių metų Vilniaus knygų mugės metu. Žymių žmonių ir paprastų kulinarinių knygų mada į pasaulį prasiveržė gana staiga, kad ir kaip būtų keista, Lietuvoje ji dar nepasiekė tokio anšlago kaip užsienyje.

Šaltosios arbatos paslaptys

Šaltosios arbatos paslaptys

Didžiausias amerikiečių nuopelnas pasaulinei arbatos kultūrai be jokių abejonių yra arbata su ledu. Nors XIX a. receptų knygose yra užuominų apie šaltą arbatą, gėrimas paplito tik XX a. pradžioje, mat iki tol nebuvo efektyvaus ir pigaus būdo atšaldyti gėrimą. Tik patys prabangiausi produktai, kaip ikrai, brangiosios žuvys, jūros gėrybės ir šampanas būdavo šaldomi natūraliu ledu nuo žiemos išsaugotu specialiose požeminėse saugyklose.

Kibino transformacija per šimtmečius arba kibinas kitaip (+receptas)

Kibino transformacija per šimtmečius arba kibinas kitaip (+receptas)

Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su karštu vištienos sultiniu. Ar žinote, kad šis patiekalas Lietuvoje populiarus dar nuo Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytauto laikų? O visame pasaulyje į šį pyragėlį su mėsa panašių kepinių rasite kone kiekvienos tautos virtuvėje, tik skiriasi jų forma, pavadinimai ar sudedamosios dalys.

Filmų

Filmų, sukurtų Paryžiuje, Top 10

Paryžius menininkus jau nuo seno traukia savo paslaptingumu, šis miestas daugeliui tarsi mūza, kuri įkvepia ne tik kūrybai, bet ir naujoms pažintims bei patirtims.

Todėl nenuostabu, kad kino režisieriai daug metų stengiasi užfiksuoti šio miesto žavesį savo juostose. Ir turbūt ne vienas iš jūsų, pažiūrėjęs filmą, nufilmuotą Paryžiuje, užsinorite iškart lėkti į šį miestą bent savaitgaliui. Kadangi pati planuoju pamatyti į šį grožį jau už savaitės, paskyriau kiekvienai jos dienai po filmą, kuriame gerbiamasis Paryžius atsiskleidžia įvairiausiais aspektais. Vienus filmus žiūrėjau ne pirmą kartą, kitus pirmą, ir dar krūvos nepaminėjau. Bet vis tiek, gal šis sąrašas gal kam irgi padės (ne)įsimylėti šį miestą.

Kūrybingoji Eglė knygrišybą atrado Turkijoje (Foto)

Kūrybingoji Eglė knygrišybą atrado Turkijoje (Foto)

Eglė nuo mažens mėgo knygas, tačiau ne tiek jas skaityti, kiek čiupinėti. Studijuodama leidybą mergina nuosekliai pažino visus knygos gyvavimo etapus – nuo idėjos generavimo iki knygos patekimo skaitytojui į rankas. Kaip ji pradėjo įrašinėti knygeles – pasakoja pati Eglė.

Beata Nicholson: „Kalėdos ateina ir be dovanų

Beata Nicholson: „Kalėdos ateina ir be dovanų, didelių išlaidų“

Įsisiautėjus prieššventiniam šurmuliui taip ir norisi sustabdyti laukimo prisipildžiusį laiką. Bet, kaip sako Beata Nicholson, „tos dienos gruodžio mėnesį bėga kaip zuikis nuo vilko“ – jų nei pristabdysi, nei pratęsi. Nespėji mirktelt, o Kalėdos jau čia pat – gali net užuosti jų kvapą.

Namuose šiaurietiška virtuvė

Namuose šiaurietiška virtuvė

Kiekvienam gurmanui, mėgstančiam pasmaguriauti ne tik gimtinės, bet ir kitų šalių patiekalų, nuvykus pasisvečiuoti ar apsilankius autentiškoje virtuvėje maga paragauti tenykščio maisto. Šiandien siūlome jums niekur toli nekeliaujant susipažinti su kaimynų skandinavų virtuve ir pamėginti patiems namuose pasigaminti autentišką, šiaurietišką patiekalą.