Search Results for: "pyragų receptai"

Rudens desertų karalius – obuolių pyragas kitaip (+receptai)

Rudens desertų karalius – obuolių pyragas kitaip (+receptai)

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai, atėjusi žiema neturėtų tapti prastesnės savijautos ar nuotaikos priežastimi. Pakelkite sau tonusą, susišildykite iš vidaus eksperimentuodami virtuvėje, o Jums padės virtuvės šefo Ruslano Bolgovo patarimai, kaip pasigaminti sušildančius patiekalus, kurie ir pakels tonusą, ir stiprins imunitetą.

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Manų kruopos – iš naujo atrastas ingredientas (+receptai)

Vieno didžiausių Lietuvos prekybos centrų atlikta apklausa parodė, kad 49 proc. tautiečių į savo mitybą įtraukia grūdinius produktus ir pusryčiams dažnai renkasi košes (27,3 proc.). Dietologai taip pat rekomenduoja košes valgyti ryte, nes jose esantys lėtai įsisavinami angliavandeniai ilgai palaiko reikiamą gliukozės kiekį kraujyje ir išsaugo darbingumą. Viena iš populiariausių rytinių košių – manų košė. Išnagrinėjus užsienio literatūrą, apie manų kruopas galima sužinoti daug naujų netikėtų faktų. Turbūt retas iš mūsų žino, iš kur atsirado manų kruopos, kas pirmieji pradėjo jas naudoti? Taip pat, kad manų kruopose gausu vitaminų, mineralų ir jos turi gydomųjų savybių.

„Cozy Europa“ vilios originaliais pasaulio virtuvių receptais

„Cozy Europa“ vilios originaliais pasaulio virtuvių receptais

Sostinės prekybos centre „Europa“ oficialiai atidaroma kavinė „Cozy Europa“. Pasaulio virtuvių ir naujų, gurmaniškų skonių mėgėjai čia ras greitai ir šviežiai paruoštų sriubų, salotų, karštų patiekalų ir desertų. Skubantiems dešiniojo Neries kranto biurų darbuotojams kavinė siūlo didelį sumuštinių išsinešti asortimentą. Vakare kavinė kviečia užsukti bokalo belgiško alaus ar taurės vyno ir paskanauti gardžių užkandžių. Čia vienu metu gali vaišintis apie 70 svečių.
Originalaus „Cozy Europa“ meniu kūrėjai – virtuvės šefas iš Švedijos Jurgen Weis ir „Cozy“ virtuvės šefė Lilija Kokoskina. Du virtuvės meistrai, pasitelkdami kūrybinę vaizduotę ir patirtį, sukūrė šiuolaikišką patiekalų meniu, kuriame dera Europos, Azijos, Pietų Amerikos ir kitų šalių skonių įvairovė, aukšta kokybė ir greitas paruošimas.
„Cozy Europa“ kviečia kasdien pasinerti į nedidelę kulinarinę kelionę, ragaujant salotas su antiena, kriaušių tzatziki ir alyvų aliejuje skrudintomis daržovėmis, mėgaujantis turkiška vestuvių sriuba su aviena ar skanaujant makaronus su karališkomis krevetėmis, šitakės grybais ir kokoso pienu. Aštresnio skonio mėgėjai neliks abejingi tortilijoms su aštria jautiena, pagardintoms pomidorų–žaliųjų citrinų salsa. Kavinės desertų meniu – ne mažiau spalvingas: nuo įvairiausių skonių pyragų – karijų riešutų, žaliųjų citrinų, obuolių ir gervuogių, iki klasikinio bei šokolado ir žaliųjų citrinų skonio „Crème brulée“.
„Cozy Europa“ sriubų, salotų ir užkandžių vidutinė kaina – nuo 8 iki 15 litų, karštą patiekalą čia galima užsisakyti nuo 16 litų, desertas kainuoja 6–7 litus.
„Naują „Cozy Europa“ koncepciją sukūrėme galvodami apie žmones, kurie daug dirba, keliauja po visą pasaulį ir vertina skonių įvairovę, gerą kokybę bei greitą ir draugišką aptarnavimą. Kviečiame kasdien pasinerti į nedidelę kulinarinę kelionę per pietus, pusryčius ar vakare, gurkšnojant vyną ir užkandžiaujant sūriu su alyvuogėmis“, – sakė Gedas Petrauskas, „Cozy Europa“ bendraturtis.
Kavinės „Cozy Europa“ darbo laikas: darbo dienomis – nuo 8.00 iki 21.00 val., išeiginėmis dienomis – nuo 10.00 iki 20.00 val.
Kavinę „Cozy Europa“ valdančios UAB „Amster“ akcininkai yra Bernie ter Braak, Gedas Petrauskas ir Arvydas Paulauskas. Investicijos į naująją kavinę siekia 100 tūkst. litų. Savininkai ateityje kavinės paslaugas planuoja išplėsti – pasiūlyti maistą išsinešti, pristatyti užsakymus į vietą.
Pirmoji kavinė „Cozy“ duris atvėrė Vilniaus senamiestyje 2004 m. balandžio mėn. 2008 m. įteiktas svetingiausios kavinės apdovanojimas, kurį kasmet skiria Vilniaus savivaldybė.

Prasideda 13-oji „Išsipildymo akcija“

Prasideda 13-oji „Išsipildymo akcija“

Pirmadienį, lapkričio 16-ąją, skelbiama tryliktosios „Išsipildymo akcijos“, kurią organizuoja TV3 ir SEB bankas, pradžia. Visi geros valios žmonės kviečiami aukoti ir prisidėti prie akcijos globojamų sunkiai sergančių vaikų šviesesnės ateities. Šių metų akcijos septynių herojukų istorijos bus pristatytos lapkričio 28 dieną, šeštadienį, 19.30 val. TV3 televizijos eteryje tiesioginėje transliacijoje iš Kauno rotušės aikštės.

Keksiukai - tobulas skonis į delną telpančiame laimės gabalėlyje (+ receptas)

Keksiukai – tobulas skonis į delną telpančiame laimės gabalėlyje (+ receptas)

Tobulas skonis į delną telpančiame išpuoštame laimės gabalėlyje – taip keksiukų mėgėjai apibūdina šį nepaprastai gardų desertą, kuris pamalonina ne tik gomurį, bet ir akis. Šiandien Lietuvoje ir pasaulyje įvairiausių skonių keksiukai su įmantriais įdarais, dekoruoti fantastiško grožio ir skonio kepurėlėmis, tapo neįtikėtinai populiarūs. Pasak „Google“, „keksiukų receptai“ yra sparčiausiai auganti raktažodžio paieška šiuo metu. Tiesa, smalsu, ar daugelis keksiukų gerbėjų žino šio fėjų pyragėliu vadinamo deserto atsiradimo istoriją, kuri siekia net 17 a.

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga rengiamo tradicinio kulinarinio vakarėlio metu buvo ne tik išrinktas skaniausias teminis patiekalas, bet ir apdovanoti geriausių 2011/2012 kulinarinių tinklaraščių autoriai. Žurnalo „Virtuvė. Nuo…iki“ ir „Electrolux“ rengiamuose apdovanojimuose metų debiuto nominacijoje laimėjo JAV gyvenančios lietuvės Aušros Marcinkevičiūtė tinklaraštis Vaikai ir vanilė, o mėgstamiausiu tinklaraščiu tapo Surfing the world cuisine, kurio autorė Jolita Koruklu šiuo metu gyvena Turkijoje.

Karštai dienai - namų gamybos močiutės ledai

Karštai dienai – namų gamybos močiutės ledai

Ingredientai:

200 gramų natūralaus jogurto,
100 gramų grietinėlės,
100 gramų cukraus pudros,
1 kiaušinis,
2 šaukštai medaus
Gaminimas:

Ledų pagrindas:
Kiaušinį išsukame su cukraus pudra, tada sudedame likusius produktus ir gerai išmaišome.
Dedame į indą ir į šaldymo kamerą.

Pastaba:
Ledus galite pasiruošti skirtingų skonių:

1. Kavos ledai
Į ledų masę įmaišykite šaukštelį tirpios kavos ir šaukštelį kakavos bei du šaukštus kreminio likerio.
2. Vaisiniai ledai
Į ledų masę įmaišykite uogienės, o jei norite kad uogienė nesusimaišytų su ledais ir būtų kaip įdaras, dėkite uogienės tik per vidurį išilgai, nemaišykite ir užpilkite likusia ledų mase.
3. Karališkos karamelės ledai
Pusę stiklinės pieno, pusę stiklinės cukraus, 20 g sviesto ir šaukštą medaus išmaišykite bei virkite, kol masė sutirštės. Kai masė paruduos, į ją sudėkite smulkintus graikiškus riešutus ir supilkite į ledų masę, užklodami vėl ledų mase.
4. Šokoladiniai ledai
Į ledų masę įmaišykite tris šaukštelius kakavos ir prikapokite šokolado drožlių. Viską išmaišykite.
5. Trapučiai ledai
Sulaužykite gabaliukais šokoladinius saisainius, sutrupinkite šokoladą, dėkite šaukštelį kakavos ir įmaišykite į ledų masę.
6. Kokosiniai ledai
Kokosų drožles sumaišykite su kokosų pienu ir apvirkite 5 minutes. Tada įmaišykite į ledų masę.
Priedus galite pasirinkti pagal savo skonį. Labai tinka ir bananai ir riešutais, ir kiti ingredientai. Galite patiekti su keptais vaisiais ar pyragu.

Taip pat rekomenduoju ledus užpilti karštu šokoladu, šilta karamele, arba lašeliu espreso kavos. Papuoškite kapotais migdolais ar rome apvirtomis razinomis bei cinamonu ar kakava.
Skanaus.

„Citrinos žievelė“ - maistu lepinančios Karolinos tinklaraštis (Interviu)

„Citrinos žievelė“ – maistu lepinančios Karolinos tinklaraštis (Interviu)

Ryte – paskaitas, vakare – darbas, laisvalaikiu savanoriavimas… Kada, Karolina, gamini?

Būna, kad maisto negaminu visą savaitę. Tpač egzaminų sesijos metu pamirštu, ką reiškia sukiotis virtuvėje. Tada mano gelbėtojai būna jogurtai, vaisiai ir kiti užkandžiai. Tačiau laisvomis dienomis būtinai gaminu kažką skanaus, todėl pietus man dažnai atstoja gabalėlis pyrago.

Be ko nepraeina Kalėdos Lietuvoje ir pasaulyje

Be ko nepraeina Kalėdos Lietuvoje ir pasaulyje

Kalėdiniai pietūs, skirtingose pasaulio šalyse, turi ir skirtumų, ir panašumų. Tradicijos, ruošiant šventinius pietus atspinti tos šalies, kurioje švenčiama, kultūrą.

Daugumoje valstybių kalėdiniai pietūs asocijuojasi su kalakutu, tačiau tai anaiptol ne vienintelis patiekalas, atsiduriantis ant šventinio stalo…