Search Results for: "puodelis"

Daiktų pusryčiai. Puodelis mėgstantiems fotografuoti (foto)

Daiktų pusryčiai. Puodelis mėgstantiems fotografuoti (foto)

Iš pirmo žvilgsnio šis smagaus dizaino puodelis priverčia kiek susirūpinti: „Ką jie padarė su fotoaparato objektyvu?!” Visgi antrasis žvilgsnis privers nusišypsoti – niekas daiktų čia nesupainiojo, tai – kūrybingo dizaino rezultatas. Klausiate, kie jūsų pažįstamų fotografų (ir prijaučiančių šiam menui) norėtų gerti iš tokio originalaus puodelio? Manome, kad visi. Na, nebent jie neturi humoro jausmo. O jei neturi humoro jausmo, tai kokio velnio su jais leisti laiką?

Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Kavos puodelis

Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Kavos puodelis

Gyvenimą būtų galima palyginti su daug kuo. Daugelis iš mūsų gyvenimą įprasmina, atskleidžia įvairiais gamtos reiškiniais. Pavyzdžiui, gėlės žiedo prasiskleidimu arba drugio gyvenimu. Tačiau man žmogaus gyvenimas nuo gimimo iki mirties siejasi su kavos puodelio darymo ir gėrimo procesu.

Daiktų pusryčiai. Karščiui jautrus puodelis

Daiktų pusryčiai. Karščiui jautrus puodelis, kuris nepabunda be kavos (foto)

Kaip ir dauguma iš mūsų, šis „Morning Mug“ puodelis negali atsibusti iki tol, kol negauna savo kavos. Damiono O’Sullivano sukurtas mielas daikčiukas, „miegodamas“ (kol yra šaltas) būna juodos spalvos. Kai į jį pradedame pilti kavą, puodelio išraiška pradeda keistis: po truputį jis tampa linksmas ir baltas. Ar nebūtų smagu, kad kažkas kiekvieną rytą jums nusišypsotų?

Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Citrininis pyragas „Netyčiukas“

Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų sudėti į indą ir išmaišyti. Aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų supilti į kitą ir gerai išplakti. Paskui vieno ir kito indo turinius sumaišyti kartu. Galima ir viską viename inde maišyti, bet vis tiek pirmiausia reikėtų aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų išplakti. Paragauti tešlą, ar netrūksta cukraus. Man dažniausiai trūksta, tai dar stiklinę papildomai visada įdedu. Na, ir galiausiai, skardą ištepti sviestu, sudėti tešlą ir šauti į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę. Kepti kažkur apie valandą. Iškeptas pyragas būna gražios geltonos spalvos ir labai skaniai kvepia citrinomis.

Riešutų ir ananasų gardumynas

Riešutų ir ananasų gardumynas

Riešutus trumpai apkepti sausoje keptuvėje. Kepimo formą sutepti sviestu, sudėti ananasus ir uogas. Riešutus sukapoti, suberti į kepimo formą ir paskirstyti. Atšilusį iki kambario temperatūros sviestą maišytuvu sumaišyti su cukrumi, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, pasūdyti, sudėti į sviesto masę.

Tiramisu sūrio pyragas

Tiramisu sūrio pyragas

Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 4 minutes ir nukošti. Sumaišyti paruoštą kavą su cukrumi ir marsala. Aušinti apie 10 minučių. 80 ml gauto skysčio supilti į nedidelį puodą ir pavirti, kol skysčio liks apie 1 v. š. Ataušinti. Želatiną užbarstyti ant 2 v. š. šalto vandens, išbrinkinti ir pakaitinus ant vandens garų ištirpinti. Aušinti 5 min. Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės. Sudėti maskarponę, supilti marsalą, želatiną ir viską gerai išmaišyti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į sūrio masę. 22 cm skersmens torto formą šiek tiek patepti riebalais. Biskvitinių pirštelių galus nupjauti taip, kad sausainiai liktų 7 cm ilgio. Sausainių plokščiąsias puses pamirkyti likusioje kavoje ir sustatyti paruoštoje formoje nupjautais galais žemys pagal formos sieneles. Likusius sausainių galiukus taip pat pamirkyti kavoje ir sudėti ant formos dugno. Sukrėsti sūrio masę. Šaukštą tirštojo kavos sirupo pašlakstyti ant sūrio masės ir mediniu pagaliuku lengvai pamaišyti. Tortą per naktį pašaldyti. Prieš patiekiant pabarstyti šokoladu dengtomis kavos pupelėmis.

Tiramisu

Tiramisu

Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišykite maskarponės sūrį. Standžiai išplakite baltymus. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom neišbėgtų. Atsargiai įmaišykite baltymus į maskarponės sūrio, trynių ir cukraus masę iki vientisos kremo konsistencijos.

Paruoštą espresso kavą sumaišykite su brendžiu/romu. Kiekvieną biskvitinį sausainį 0,5 s merkite į kavą ir dėkite į indą vieną greta kito, kad padengtumėte visą indo dugną sausainių sluoksniu. Sukrėskite pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstykite ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstykite tarkuotu šokoladu ir kakava (kakavos galima ir neberti, jei norite, kad desertas nebūtų kartus).

Vėl dėkite sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Pabarstykite kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado. Desertą mažiausiai 5-6 valandas laikykite šaldytuve, kad skoniai susimaišytų ir susivienytų. Geriausia, jei desertas šaldytuve pabus pernakt.

Brokolio ir fetos sūrio pyragas

Brokolio ir fetos sūrio pyragas

Dubenyje trinkite miltus ir sviestą, kol masė pavirs trupiniais. Įmaišykite sūrį, druską, žoleles ir paprikų dribsnius. Įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite tešlą. Įvyniokite ją į plėvelę ir padėkite šaltai, kol ruošite įdarą.

Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas

Sumaišyti 1 puodelį cukraus, 3 puodelius miltų, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar mikseriu, kol gausis trupiniai.

Pusę tešlos sukrėsti į riebalais pateptą 20 x 20 cm dydžio kepimo formą ir suspausti. Sumaišyti 1/2 puodelio cukraus, krakmolą ir citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Uogas lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus. Kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes ar kol paviršius gražiai apkeps. Prieš pjaustant pyragą būtina visiškai ataušinti.

Kofeinas. Faktai

Kofeinas. Faktai, kurių galbūt nežinojote

Kofeinas yra bene dažniausiai vartojama stimuliuojanti medžiaga visame pasaulyje. Be jo sunkiai apsieina daugelis pasaulio žmonių, todėl vis dažniau kalbama apie kofeino poveikį sveikatai. Tiesa, tenka pripažinti, kad dėl neigiamo kofeino poveikio mūsų sveikatai dažniausiai kaltas neoptimalus jo vartojimas, o pats kofeinas pasižymi įvairiomis savybėmis. Apie tai, ko dar nežinojote apie kofeiną, pasakoja mitybos specialistė Ieva Kuodienė.