Search Results for: "obuolių pyragas"

Veganiškas obuolių pyragas

Veganiškas obuolių pyragas

Obuolius nuskuskite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir pakaitinkite keletą minučių. Palikite mišinį pusei paros kambario temperatūroje, kad išsiskirtų obuolių sultys. Išmaišykite, kad likęs cukrus ištirptų.

Vokiškas obuolių pyragas "gedeckte apfel kuchen"

Vokiškas obuolių pyragas „gedeckte apfel kuchen”

Obuolius nulupti, išimti sėklytes, supjaustyti didesniais gabaliukais. Iš obuolių, vandens, cukraus ir cinamono išvirti košę. Nepervirti, reikia, kad obuolių gabaliukai dar matytųsi. Į virimo pabaigą sudėti migdolus. Košę truputį atvėsinti.

Iš tešlai skirtų ingredientų pasiruošti kapotą tešlą.Trečdalį tešlos atsidėti į šoną, likusia tešla aplibdyti kepimo formą, dugną pabadyti šakute. Supilti įdarą. Iš likusios tešlos iškočioti „dangtį”, juo užkloti pyragą ir taip pat pabaksnoti šakute. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol gražiai paruduos. Atvesintą pyragą glima papuošti glazūra iš cukraus pudros ir karšto vandens.

Obuolių pyragas „kitaip“

Obuolių pyragas „kitaip“

Šis receptas pirmiausia skirtas tiems, kurie neturi orkaitės, tačiau nori nustebinti namiškius naminiu pyragu, ir, žinoma, tiems, kurie negali gyventi…

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Iš kiaušinio, miltų, grietinės ir sviesto (arba margarino) išminkome tešlą. Jeigu reikia, įpilame truputį vandens.
Iš tešlos iškočiojame 4 plonus lakštus.
Obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.
Į riebalais pateptą skardą dedame tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir cukraus, pabarstome cinamonu ir uždengiame kitu tešlos lakštu.
Pyrago viršų pabarstome cukrumi ir kepame apie 1 val.
Iškepusį pyragą papuošiame cukrumi.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Išplakime kiaušinius su cukrumi, pamažu pilame aliejų, nugesintą sodą, miltus. Gaunasi grietinės tirštumo tešla. Sudedame į ją tarkuotus obuolius, ir gautą masę sukrečiame į aliejumi pateptą, miltais pabarstytą keksinę formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 40 min.

Rudens desertų karalius – obuolių pyragas kitaip (+receptai)

Rudens desertų karalius – obuolių pyragas kitaip (+receptai)

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Savaitgalio receptas. Veganiškas obuolių pyragas

Savaitgalio receptas. Veganiškas obuolių pyragas

Nors šeštadienis daugeliui ir darbo diena, vistiek vadiname jį savaitgalio pradžia ir siūlome pasigaminti kai ką skanaus ir sveiko. Jūsų dėmesiui – veganiškas obuolių pyragas.
Ingredientai:

7 obuoliai
rudasis cukrus 500 g
miltai 500 g
bulvių krakmolas 1 šaukštas
soda 1 šaukštelis
citrinos rūgštis
cinamonas
aliejus 100-150 g
Kaip gaminti:

Obuolius nuskuskite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir pakaitinkite keletą minučių. Palikite mišinį pusei paros kambario temperatūroje, kad išsiskirtų obuolių sultys. Išmaišykite, kad likęs cukrus ištirptų.

Į gautą mišinį supilkite aliejų, suberkite citrinos rūgštį, sodą, išmaišykite. Po truputį, pamaišydami, suberkite miltus. Tešla turi būti sunkiai maišoma.

Kepimo formą ištepkite aliejumi, pabarstykite miltais. Supilkite tešlą, palikite brinkti 20-30 min. Kepkite orkaitėje 180 C temperatūroje apie 20 min., patikrindami, ar pyragas iškepęs, mediniu pagaliuku.
Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.
Laikas.lt

Garsių dizainerių spintoje - vienetiniai drabužiai

Garsių dizainerių spintoje – vienetiniai drabužiai, mažos kainos ir obuolių pyragas (Foto)

Visi, kurie neabejingi madai, vienetiniams dizainerių drabužiams ar tiesiog obuolių pyragui penktadienį varstė drabužių parduotuvės V2 CONCEPT STORE duris – juk čia veikė garsaus ir pripažinto Lietuvos dizainerių dueto, Vidos Simanavičiūtės ir Aleksandro Pogriebnojaus, „Vienos dienos parduotuvė“.

Obuolių pyragas su manų kruopomis (Ieva)

Obuolių pyragas su manų kruopomis (Ieva)

Pradedama nuo trijų puodukų (po 200 ml) su manų kruopomis, miltais ir cukrumi. Visi sumaišomi viename inde. Gal dėl tų manų kruopų ar dar ko, jis iškepęs būna toks vietomis labai traškus. Valgau dar šiltą. Bevalgant apima tranzas. Ir tuomet jau niekaip nebegaliu sau įrodyti, kad kažkada nemėgau obuolių pyragų.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą . Sumaišykite sutrintus sausainius ir siestą. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu ir spaudydami pirštais suformuokite pagrindą.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos svieste kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės.

Veganiškas šokoladinis pyragas

Veganiškas šokoladinis pyragas

Kepimo indą nuimamu dugnu iškloti kepimo popieriumi. Džiovintus vaisius sumalti, sudėti smulkintus riešutus, dalimis suberti miltus, užmaišyti tešlą. Iškloti tešla kepimo indą, padėti į šaldytuvą.
Bananus sutrinti šakute ir sumaišyti su obuolių tyre ir kakava. Agarą sumaišyti su vandeniu, užvirinti ir pavirti apie 30 sekundžių.

Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, po to sudėti kiaušinius, grietinę ir miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą krėsti į kepimo formą ir išlyginti viršų. Ant viršaus sutrupinti varškę sumaišytą su cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Apdėlioti nuluptų obuolių skiltelemis, smulkiais gabaliukais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 min.

Kokia buvo paskutinė įžymybių vakarienė? (foto)

Kokia buvo paskutinė įžymybių vakarienė? (foto)

Maistas – vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Beje, tai, ką dedi į burną, gali daug pasakyti ir apie tavo asmenybę, gyvenimo būdą, kultūrą ir panašiai. Taigi, šiandien siūlome pamatyti, kokia buvo keletos jau anapilin išėjusių žymių žmonių paskutinė vakarienė! Beje, turime pastebėti, jog makronų dominavimas šiame meniu kiek gąsdina…

Savaitgalio receptas. Idėjos Naujametiniams kokteiliams

Savaitgalio receptas. Idėjos Naujametiniams kokteiliams

Ruošiantis Naujųjų Metų vakarėliui dažnai kyla klausimai, ne tik kokį maistą patiekti svečiams, bet ir kokius vakaro gėrimus pasirinkti.

Ar vėl apsiriboti „klasikiniu variantu“ – šampanu, ar sugalvoti kažką naujo ir neįprasto, kas nustebintų svečius ir dar nebūtų atsibodę? Kol dar liko laiko iki vakarėlio ir pasiruošimo jam, pateikiame keletą gėrimų receptų, kurie galbūt tiks ir Jūsų šventei…