Search Results for: "natūrali dantų pasta"
Vis daugiau ir daugiau žmonių, pirkdami maisto produktą, paskaitinėja jo etiketę ar bent jau suskaičiuoja ilgainiui neigiamą konotaciją įgijusias raideles „E”. Tačiau ar bent kartą pasidomėjote savo dantų pastos sudėtimi?
Mano stomatologė liepė naudoti dantų pastą su fluoru (ne mažiau 1450). Esu girdėjusi, kad fluoras kenkia ne tik dantims… Gal yra koks pakaitalas? Vadovautis nuojauta ar klausyti savo stomatologės?
Sakoma, kad juoktis labai sveika. Manyčiau, kad ne tik sveika, bet ir labai malonu, o dar maloniau šypsotis baltais dantimis. Šį kartą siūlau patiems pasigaminti natūralią dantų pastą, kvepiančią mėtomis. Negrįšime į senovės laikus, pradėję naudoti bambuko šakelėmis vietoj dantų šepetėlio, bet tai gali būti smagi pižamų vakarėlio pramoga. O jei tiks ir patiks, – dar geriau.
Įvairiomis priemonėmis patys sau dantų balinimo procedūras atliekantys žmonės gali dar labiau pakenkti. Prie balinimo priemonių galima pavojingai priprasti, jos gali sukelti cheminius nudegimus, o dantis nuspalvinti geltoniau nei iki šiol buvo, skelbia „Daily Mail“.
Siekdami būti sveiki ir gražūs dažnai griebiamės brangiausių medikamentų ir priemonių, tačiau nepelnytai pamirštame visai šalia esančią natūraliai pagalbą teikiančias priemones, kaip šiuo atveju: citrina.
Plati ir graži šypsena – tarsi vizitinė kortelė. Deja, dažnas lietuvis šypsena susirūpina ir į specialistus kreipiasi tik atsiradus skausmui ar blogam burnos kvapui, o odontologus vis dar sieja su baime ir nemaloniais pojūčiais.
„Vilnius mane sužavėjo, jaučiausi tarsi apsėstas“. Taip savo pirmąją dieną sostinėje prisimena garsus architektas Algimantas Nasvytis. Pasak jo, užteko vos kelių žvarbios 1939 metų žiemos akimirkų, praleistų Senamiestyje, kad apsispręstų ateityje būti architektu. Šiandien kūrėjo projektuoti pastatai tapo neatsiejama sostinės dalimi. Dalį jų – LR Seimo rūmus, Nacionalinį dramos teatrą, restoraną „Neringa“ – iš arčiau bus galima pažinti savaitgalį (balandžio 23 – 24 dienomis) vyksiančiame antrajame atviros architektūros „Open House Vilnius“ renginyje. Su architektu, Kultūros ir meno premijos laureatu A. Nasvyčiu kalbamės apie garsiausius ir mylimiausius jo kūrinius.
Kiekvienas savo kailiu patiria, kad rudenį ir žiemą sulėtėja medžiagų apykaita, tad organizmas ima terštis, jame daugėja sveikatai pavojingų laisvųjų radikalų, grasinančių įvairiomis vėžio formomis. Riziką dar labiau didina rūkymas, alkoholio, riebaus, rūkyto maisto, nesaikingas kavos vartojimas – mūsų kepenys nebespėja pačios valyti organizmo, todėl žmonės jaučiasi apsunkę, nuolatos pavargę. Kad kūnas apsivalytų, specialistai rekomenduoja subalansuoti savo mitybą, bent du kartus per metus daryti iškrovos dienas, o bent kartą per mėnesį – vartoti detoksikuojančių arbatų.
Vitaminų ir kitų antioksidantų bei maistinių skaidulų žmogui reikia kasdien, tačiau artėjant šaltajam metų laikui, daržovių ir vaisių pasirinkimas ypač sumažėja. Anot mitybos specialistų, akivaizdu, kad per vasarą naudingųjų medžiagų prikaupti visiems metams nepavyks, tad ant stalo kasdien ir šaltuoju metų sezonu turi rikiuotis bent kelių rūšių termiškai neapdorotos daržovės.
Populiarėjant sveikos gyvensenos filosofijai, didėja ir jai neabejingų lietuvių gretos. Vis dažniau pasitikima ne tik naujausiais mokslo atradimais, bet ir tuo, ką gali pasiūlyti gamta.
Jeigu ir jūs matote, kaip po galvos plovimo kemšasi vonia, šepetyje lieka gera sauja jūsų „augmenijos“, arba dar blogiau – randate jos ant savo pagalvės arba drabužių, vargu ar liekate abejingi. Ką daryti, jeigu plaukai ėmė smarkiai slinkti? Jeigu kalbame ne apie patologinį plikimą arba alopeciją (visišką galvos arba tam tikrų jos plotų nuplikimą), nepulkite į paniką. Idealiu atveju šio nemalonaus reiškinio priežastį turėtų nustatyti specialistai, tačiau šį kartą kalbame ne apie tai – padėti sau toliau išvardintomis priemonėmis galėsite tik tuo atveju, jeigu plaukų slinkimas yra laikinas.
Pavasariui įsibėgėjant vis dažniau prabylama ir apie naujausias pavasario-vasaros grožio tendencijas. Apie tai, kokios spalvos ir naujovės įsisuks į mūsų kosmetines šią vasarą, pasakoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertė Jūratė Kurilienė.
Šiandieninėje „greitaeigėje“ kultūroje galantiškumas tapo praktiškai nematomas/išnyko… Riteriškumo, kilnumo ir kiti laikai jau seniai praėjo…
Patiekalo išvaizda ne ką mažiau svarbi nei jo skonis. Todėl neretai puošdami patiekalą nepatingime pasirinkti sunkesnį kelią – kiekvieną iškeptą keksiuką dekoruojame skirtingai, įvairių spalvų kremais, barstukais, uogomis ir žalumynais. Ar tai būtų desertai, ar įvairių raštų pomidorai, spalvingas, akį traukiantis maistas patinka visiems.