Search Results for: "mėsainis"

Ar mėsainis gali būti sveikas ir gurmaniškas maistas?

Ar mėsainis gali būti sveikas ir gurmaniškas maistas?

Į Lietuvą atkeliavusi pavėluotai, greito maisto kultūra transformavosi ir tapo ne taupančių vidurinės darbo klasės, bet stilingų, išsilavinusių, karjeros siekiančių jaunų žmonių vizitine kortele. Pasak UAB „Amber Food“ kokybės skyriaus vadovo Algirdo Furmanavičiaus, tendencija domėtis valgomo maisto kokybe ir naudingumu organizmui greitai paplito, todėl mėsainis iš užkandinės ant gatvės kampo persikėlė į prabangių restoranų valgiaraštį.

14 metų senumo „McDonalds“ mėsainis atrodo beveik kaip naujas (foto

14 metų senumo „McDonalds“ mėsainis atrodo beveik kaip naujas (foto, video)

Greitojo maisto mėgėjams tai bus dar vienas liūdnas vaizdelis iš tų istorijų apie nesveiką greitą maistą, jo žalą organizmui, figūrai ir pan. Amerikietis Davidas Whipple’as iš Jutos paviešimo prieš 14 metų „McDonalds“ restorane pirktą mėsainį, kurio išvaizda tikrai nepriminė 14 metų senumo maistą, anaiptol, mėsainis atrodė gana panašiai, lyg būtų pirktas prieš kelias dienas.

Kiek svėrė didžiausias pasaulyje mėsainis ir kiti faktai

Kiek svėrė didžiausias pasaulyje mėsainis ir kiti faktai, kurių nežinojote apie hamburgerius

Lietuvoje mėsainiai atsirado tik 1996 metais, todėl natūralu, kad mes dar daug apie juos nežinome. Bet daug žino Vakarų šalių gyventojai, kurie mėsainių istoriją skaičiuoja jau nuo 18 a. Dalinamės šiais faktais ir su jumis.

Kodėl „McDonald's“ mėsainis reklamoje atrodo skaniau (Video)

Kodėl „McDonald’s“ mėsainis reklamoje atrodo skaniau (Video)

Vėliau nuotraukos yra retušuojamos kompiuteriu, mėsainio bandelės „defektai“ jose panaikinami panašiai, kaip panaikinami veido nelygumai žmonių nuotraukose „McDonald’s“ pabrėžia, kad reklaminėms nuotraukoms naudojami tokie patys, iš tokių pačių produktų pagaminti mėsainiai, kokius galima nusipirkti restoranuose.

Didžiosios klaidos

Didžiosios klaidos, kurias darote kepdami mėsainius

Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu, patiekalu. Mėsainių bumas neaplenkė ir Lietuvos, tad dabar daugumoje restoranų galima paragauti įvairių norimų šio patiekalo variantų, kai skiriasi ir mėsos apdorojimo būdas, ir kaina. Tačiau kartais norisi pasigaminti savo mėgstamą mėsainį namuose, kad jame būtų visi mėgstami ingredientai. Jais mėgautis patiems ir pavaišinti savo artimuosius gali bet kuris pradedantis kepėjas, tačiau svarbu išvengti klaidų, kurios gali ne tik pakenkti tobulam patiekalo skoniui, bet ir visiškai jį sugadinti.

Garsenybės gardžiavosi mėsainiais ir... šampanu (foto)

Garsenybės gardžiavosi mėsainiais ir… šampanu (foto)

Sostinėje įsikūrusio gurmaniškų mėsainių restorano „Le Butcher“ įkūrėjai meta iššūkį burgerių mėgėjams ir vietoj tradicinio gėrimo – alaus – šalia siūlo rinktis… tikrą šampaną! Pirmieji šiai gurmaniškai avantiūrai šventės „Burgers&Bubbles“ („Mėsainiai&Burbuliukai“) metu neatsispyrė šalyje žinomi žmonės.

Maistas skirtingų šalių ligoninėse (foto)

Maistas skirtingų šalių ligoninėse (foto)

Ligoninė daugeliui žmonių asocijuojasi ne tik su skausmu ar baltais chalatais, bet ir su ligoninės maistu, vien dėl kurio nesinori sunkiau susirgti. Štai kaip atrodo dienos davinys skirtingų šalių ligoninėse.

Gyvenimas „Instagramoje“ ir realybėje (foto)

Gyvenimas „Instagramoje“ ir realybėje (foto)

Leisdami daug laiko socialiniuose tinkluose dažnai prarandame ryšį su tikrove, tiesa? Arba atvirkščiai – sąmoningai nebenorime į ją grįžti. Rodosi, kitų gyvenimas toks nuostabus, o savasis – suknistai pilkas.

Kaip dažnai galima mėgautis greitu maistu?

Kaip dažnai galima mėgautis greitu maistu?

Mūsų dienomis, kai tenka skaičiuoti kone kiekvieną minutę, prabangą sveikai maitintis sau gali leisti ne kiekvienas. Juk daug paprasčiau nubėgti iki artimiausios kavinės ar prekybos centro ir gauti pusfabrikačių, negu patiems stovėti prie viryklės ir gaminti valgį.

Labiausiai tukinantis maistas

Labiausiai tukinantis maistas

Žinoma, pasaulyje egzistuoja begalė maisto, didinančio pilvo apimtis. Tačiau nors kai kuriais iš jų pasmaguriauti retkarčiais galima, atrinkome sąrašą „nuodėmių“, kurių daryti tikrai nereikėtų. Kiekvienas iš šių skanėstų atims visą savaitę sunkaus triūso sporto salėje!