Search Results for: "kokybiškas šokoladas"

Išbandyta konsultanto. Vyno ir šokolado degustacija su Dominyku Velička

Išbandyta konsultanto. Vyno ir šokolado degustacija su Dominyku Velička

Nors prisikirsti šokolado prasidėjus vasarai yra visiška nuodėmė, tačiau portugališko vyno taurė ir žavi pono Dominyko Veličkos šypsena privertė pasiduoti šiai saldžiai pramogai…

Laikas.lt dovanų konsultantas Tadas išbandė Vyno ir šokolado degustaciją su D.Velička ir dalijasi įspūdžiais.

Pati pradžia nežadėjo nieko gero. Suskubus skambinti dovanos kupone nurodytų numeriu, atsiliepęs vaikinas padiktavo kitą numerį. Naujojo numerio abonentas skambutį atmetė ir atgal neperskambino. Aš nepasidaviau ir kitą dieną vėl bandžiau priartėti prie saldžiojo šokolado. Sakoma, jog laukiantiems dangus (šiuo atveju vynas) ir štai administratorė pagaliau praneša, jog laukia manęs.

Pagaliau kylu Pilies gatve link „A&J” šokoladinės. Vos pravėrus duris mane pasitinka pats saldžiausias šokolado aromatas. Neorganizuota registracija kaip mat pasimiršta. Subtilus interjeras, šokolado fondiu ir charizmatiškasis vyno žinovas D.Velička. Degustacijos metu buvo ragaujami net keturi kolekciniai vynai ir įvairiausi šokoladiniai užkandžiai.

Švelnusis baltas Chardonnay, pikantiškas šokoladas su pipiriukais, išgirtasis brandus vintage Porto, šviežutėliai marcipanai – skonių bei kvapų amplitudė šioje mažoje šokoladinėje milžiniška. Prie visų šių skonių puikiai dera vakaro vedėjo pašmaikštavimai bei faktai, kuriuos privalo žinoti kiekvienas vyno gerbėjas: kaip auginamos vynuogės, jų rūšys, skynimo būdai bei derinimas.
NEPATIKO:

Ilga registracija ir tai, jog negalima pasirinkti tinkamo laiko.
Dideli žmonių srautai.
PATIKO:

Jauki atmosfera, puikūs vynai bei kokybiškas šokoladas.
Vyno eksperto profesionalumas.

Ir Jūs norite išbandyti šią pramogą? Pasiūlymą rasite ČIA.

Kaip atpažinti kokybišką šokoladą?

Kaip atpažinti kokybišką šokoladą?

Ar žinote, kad šokolado istorija siekia tūkstančius metų? Kažkada jis buvo vadinamas dievų maistu, ilgus metus geriamas skystas ir tik XIX a. tapo šiandien matoma kieta šokolado plytele. Labai ilgai šokoladas nebuvo laikomas desertu – jį vertino dėl gerųjų savybių: nuovargio malšinimo, nuotaikos pakėlimo, organizmui reikalingų medžiagų suteikimo. Dabar jis – populiariausias saldumynas pasaulyje.