Search Results for: "kokteiliai"

Citrinų ir vyšnių kokteiliai

Citrinų ir vyšnių kokteiliai

atšaldyti aukštas stiklines ir į jas sudėti ledo kubelius. Citrusinių vaisių griežinėlius nuplauti ir dėdi į stiklines supilti sultis arba sudėti vaisius užpilti vynu. Gėrimas paruoštas

Gazuotus kokteilius atšaldyti ir tiekti atskirai. Pamažu pilti į stiklines, kad neišbėgtų putos kokteilius gerti per šiaudelį.

Tiekiant vyšnių kokteilius ant stalo padėti šaukštelius ilgais kotais ir lėkštutę kauliukams.

Žiemos receptai: vitaminų kokteiliai ir trintos sriubos

Žiemos receptai: vitaminų kokteiliai ir trintos sriubos

Žiemos dar liko ne mažiau kaip mėnuo, o energijos atsargos senka. Dietologai primena, jog tamsiais žiemos rytais žvalumo gali suteikti vaisių kokteiliai, o sušildyti grįžus iš lauko – sodraus skonio tirštos sriubos – juolab, kad juos nesunku pagaminti.

Tuo tarpu „Electrolux“ primena, kad trinant ir maišant kokteilius bei sriubas, nebūtina išbudinti ar nervinti namiškių įrankiais, kurių garsas panašus į motociklo burzgimą – tyliausio rinkoje smulkintuvo garsas neviršija 80 dB(A) ir žmogaus ausies yra suvokiamas kaip 10 kartų tylesnis už įprasto smulkintuvo.

KOKTEILIŲ RECEPTAI

Avietinis rytas

Sutrinkite ir suplakite:

1 bananą
200 g šaldytų aviečių
200 ml ryžių arba sojos pieno
1 a.š. cinamono
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių
Graikiškų riešutų papuošimui

Bananų ir mėlynių kokteilis

Sutrinkite ir suplakite:

1 bananą
200 g šaldytų mėlynių
200 ml ryžių arba sojos pieno
½ v.š. šviežios vanilės
1 vš. medaus
3 v.š. linų sėmenų aliejaus
3 v.š. išrūgų proteino
1 citrinos sulčių

SRIUBŲ RECEPTAI

Cukinijų ir kukurūzų sriuba su kuminu ir citrina

1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 kg cukinijų
500 g kukurūzų
500 ml daržovių sultinio
1 v.š. trinto kumino
1 sauja kapoto baziliko
225 g greitinės
1 mažos citrinos sultys
Druskos, pipirų

Sukapokite svogūnus ir česnakus, pakepinkite juos alyvuogių aliejuje, kol pagels. Supjaustykite kubeliais cukiniją. Pusę cukinijų ir kukurūzų, kartu su pakepintais svogūnais, česnakais ir kuminais sudėkite į sultinį. Pavirkite apie 10 min., kol suminkštės. Sutrinkite smulkintuvu. Paskrudinkite likusią dalį cukinijų ir kukurūzų keptuvėje ir supilkite į sriubą. Pridėkite baziliko, citrinos, druskos, pipirų ir grietinės.

Pomidorų ir pupelių sriuba su kruopomis

1 mažas svogūnas
3 skiltelės česnako
500 g pupelių
500 g konservuotų pomidorų
6 slyviniai pomidorai
800 ml daržovių sultinio
3 šalavijo lapeliai, 2 lauro lapai, 5 baziliko lapeliai, 1 rozmarino šakelė
450 g virtų kuopų – ryžių arba kviečių
Balto balzamo acto, cukraus druskos, pipirų

Sukapokite svogūną ir česnakus bei pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps skaidrūs. Pridėkite pupeles, žoleles ir pakepinkite dar porą minučių. Juos, kartu su sukapotais slyviniais bei konservuotais pomidorais sudėkite į sultinį ir pavirkite 20 min.
Išimkite rozmarino šakelę ir lauro lapus ir sutrinkite išvirtus ingredientus smulkintuvu. Tuomet sudėkite kruopas, paskaninkite actu, druska ir pipirais. Patiekdami papuoškite baziliko lapeliais ar rozmarino šakele.

.

Šiurpą keliantys alkoholiniai kokteiliai Helovinui

Šiurpą keliantys alkoholiniai kokteiliai Helovinui

Nustebinkite savo draugus Helovino naktį kokteilias iš akies obuolių, raganų gleivių, pelėsių, pelkių dumblo ir t. t. Išsamūs receptai, kaip juos pasidaryti ir iš kur gauti neįprastų ingredientų.

Žinoma, kad planuojate švęsti Heloviną. Puiki proga padaryti vakarėlį namuose, pavyzdžiui, tema Raganų puota. Ruošiantis jam puikiai pravers žemiau pateikti vaiduoklių nakties kokteiliai – iš akies obuolių, raganų gleivių, pelėsių, pelkių dumblo ir t. t.
Saulėlydis

Ingredientai: baltasis romas – 50 ml, grenadino sirupas – 50 ml, mangų arba mandarinų sultys – 100 ml, ledo kubeliai.

Kaip gaminti: į stiklinę su ledukais įpilkite romo, sulčių ir tik ant viršaus grenadino. Sumaišius gėrimą, jis nusidažo ryškia oranžine spalva.

Kraujuojanti širdis

Ingredientai: sausas vermutas – 50 ml, džinas – 200 ml, ledo kubeliai, marinuoti burokėliai.

Kaip gaminti: atšaldykite taures (palaikykite jas šiek tiek šaldytuve arba šaltame vandenyje), įpilkite į jas atšaldytą vermutą. Džiną su ledukais išplakite kokteilių plaktuvėje. Tada supilsčius jį į taures, įdėkite ant kokteilių pagaliuko užmautą supjaustyto burokėlio gabaliuką ir nedelsiant gėrimus patiekite.
Kruvini dantys

Ingredientai: viskis – 50 ml, granatų sultys – 50 ml, bet koks sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 50 ml, ledo kubeliai, granatų sėklos.

Kaip gaminti: viskį, granatų, citrinų sultis ir sirupą supilkite į plaktuvę su ledukais. Supilstykite į stiklines ir įdėkite granatų sėklų.

Nukirsta galva

Ingredientai: citrinų sultys – 2 stiklinės, rupi druska – 2 šaukštai, obuoliai – 8 vnt., gvazdikėliai – sauja, obuolių sidras – 4 l, limonadas – 2 skardinės atšaldyto limonado, romas – 2 stiklinės.

Kaip gaminti: nulupkite obuolius, perpjaukite juos pusiau, išimkite sėklas ir su aštriu peiliuku išskutinėkite ant apvaliosios pusės veidukus. Sumaišykite citrinų sultis su druska ir į mišinį vienai minutei įmerkite obuolių puseles. Ištraukę popieriniais rankšluosčiais jas nusausinkite ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įkiškite ją į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol obuoliai pradės ruduoti. Obuoliams į „akių“ vietas įstatykite gvazdikėlius. Sumaišykite sidrą su limonadu ir romu, įdėkite į gautą gėrimą obuolius veidukais į viršų.
Akies obuoliai

Ingredientai: vermutas – 100 ml, juodos ir žalios alyvuogės.

Nulupkite alyvuogių odelę iki pusės, išpjaukite vidurį ir į jį įdėkite mažesnę žalią alyvuogę. Užmaukite abi „akis“ ant kokteilių pagaliuko ir įdėkite į taurę su martiniu.

Juodoji lagūna

Ingredientai: degtinė – 100 ml, citrinų sirupas – 50 ml, šviežios citrinų sultys – 2 šaukšteliai, į ledo kubelius sušaldytos vynuogių arba juodųjų serbentų sultys.

Kaip gaminti:į kokteilių plaktuvę supilkite degtinę, citrinų sirupą ir sultis. Gautą mišinį išpilstykite į stiklines su tamsiais ledo kubeliais.
Pelkių gėrimas

Ingredientai: tekila – 50 ml, žaliųjų citrinų arba geriau žalių vaisių sultys (jų galima gauti sveiko maisto parduotuvėlėse) – 50 ml, žalioji arbata.

Kaip gaminti: sušlapintus stiklinės kraštus įdėkite į lėkštelę su žaliąja arbata. Tada į paruoštą stiklinę supilkite plaktuvėje gautą mišinį iš tekilos ir sulčių.

Šmėklų gėrimas

Ingredientai: juoda degtinė – 50 ml, kavos likeris – 50 ml, vaniliniai ledai – vienas kaušelis, tarkuotas muskatas – žiupsnelis.

Kaip gaminti: į stiklinę įdėkite ledų ir užpylę degtinės bei likerio mišinį, apibarstykite muskatu. Nedelsiant patiekite.
Raganų gleivės

Ingredientai: žaliosios vynuogės be kauliukų – 2 stiklinės, cukrus – 2 stiklinės, šviežios žaliųjų citrinų sultys – stiklinė, sodos vanduo – 2 stiklinės, džinas – stiklinė.

Kaip gaminti: valandą vynuoges palaikykite šaldymo kameroje. Cukrų ir citrinų sultis virkite puode, kol skystis taps panašus į sirupą. Jam atšalus, supilkite šaldytas vynuoges, sodos vandenį, sultis ir džiną. Patiekite nedelsiant.

Kruvina ašara

Ingredientai: kukurūzų sirupas – 3 šaukštai, raudoni maistiniai dažai – lašelis, apelsinų sultys – 2 stiklinės, kokosų kremas – 1 skardinė, grietinėlė – 1/2 stiklinės, apelsinų sultys – stiklinė, romas – stiklinė, ledukai.

Kaip gaminti: supilkite sirupą į negilų dubenį ir, dantų krapštuku pakabinę maistinių dažų, pamaišykite jį, kol nusidažys raudonai. Tada į jį įdėkite stiklinės kraštus ir pasukiokite, pastatykite stiklinę ant kojelės ir leiskite sirupui varvėti stiklinės kraštais. Sultis, kremą, grietinėlę ir romą suplakite kartu su ledukais. Supilstykite į taures.
Į sveikatą!
Laikas.lt

Šviežiai spaustos sultys naudingos tik su saiku

Šviežiai spaustos sultys naudingos tik su saiku

Iš vaisių ir daržovių šviežiai išspaustos sultys ar trinti kokteiliai daugeliui žmonių tapo kasdienio maisto raciono dalimi. Šviežias Lietuvoje užaugintų daržovių derlius, soduose sunokę obuoliai, vėlyvos rudens uogos vis dažniau keliauja į šviežių sulčių barų sulčiaspaudes. Tačiau posakis, kas per daug – tas nesveika, galioja ir šiuo atveju.

Mityba ir spuogai: kaip jie susiję?

Mityba ir spuogai: kaip jie susiję?

Visi yra bent viena ausimi girdėję, kad maistas vienaip ar kitaip veikia odos būklę. Ir nors dėl šio reiškinio vis dar verda diskusijos, yra ne vienas realus pavyzdys, kaip pakoreguota mityba padėjo atsikratyti odos problemų.

Mitybos specialistas: baltymai būtini ne tik sportuojantiems (+receptas)

Mitybos specialistas: baltymai būtini ne tik sportuojantiems (+receptas)

Baltymai, kitaip dar vadinami proteinais, sudaro maždaug 20 proc. kūno svorio, be to, trečdalis dienos kalorijų normos turi būti gaunama iš baltymų Nors proteinų nauda dažniausiai asocijuojasi su sportininkais, ši maiste ir papilduose esanti medžiaga būtina įvairiems organizmo atstatymo procesams. Vis dėlto, pasak mitybos specialistų, per didelis proteinų kiekis gali padaryti žalą kepenims, tad sportuojantiems ar besilaikantiems dietos derėtų nepamiršti, kad radikali mityba, kurioje dominuoja vienos rūšies maisto medžiagos nerekomenduojama.

10 priežasčių kodėl turėtume gerti vaisių kokteilius?

10 priežasčių kodėl turėtume gerti vaisių kokteilius?

Spalvingi ir skanūs trintų vaisių ir daržovių kokteiliai nepalieka abejingų. Kreminė tekstūra ir švelnus skonis – glotnučių vizitinė kortelė. Daugelio jau pamėgti vaisių kokteiliai ne tik labai gardūs, bet ir turi labai daug naudingų savybių žmogaus sveikatai.

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni, ir skanesni (+2 receptai)

Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus patiekalus, neretai gaminamus iš riebios ir sočios mėsos, gaminti galima ir kitaip – parinkti jiems liesesnius ingredientus, pavyzdžiui liesesnę mėsą.

Reumatologė: klaida

Reumatologė: klaida, kurią pavasarį daro beveik visi

Pasak medikų, pavasarį ypač padaugėja pacientų, kurie skundžiasi sąnarių skausmais, kelių patinimais ar paprasčiausiu jų traškėjimu. Specialistų teigimu, tokios problemos kyla dėl pačių žmonių neapgalvoto elgesio – atšilus orams jie kimba į sodo darbus ar ima intensyviai bėgioti, tinkamai neįvertinę savo fizinės būklės.

Ekspertas pataria: trys gudrybės

Ekspertas pataria: trys gudrybės, kaip valgyti daugiau daržovių

Lietuvos gyventojai vartoja per mažai vaisių ir daržovių: per dieną vienam žmogui rekomenduojama suvalgyti mažiausiai 400 g vaisių ir daržovių, tačiau mūsų šalyje šis skaičius vidutiniškai tesiekia apie 300 g, teigia prof. dr. Rimantas Stukas. Prasidėjus pavasariui daugelis susimąsto apie daržovių būtinybę organizmui, tačiau dažnam sunkiai sekasi jas integruoti į savo kasdienį maisto racioną.