Search Results for: "košė"

Avižinių dribsnių košė skubantiems

Avižinių dribsnių košė skubantiems

Užpilkite dribsnius verdančiu vandeniu, palaukite, kol išbrinks. Į košę įdėkite pusę pakelio grūdėtos varškės, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Grikių košė su pievagrybių padažu

Grikių košė su pievagrybių padažu

Išvirti grikius pasūdytame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Į keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keletą sekundžių, maišant įpilti pieno, kol padažas bus norimos konsistencijos. Dar pakaitinti. Įberti druskos, pipirų, susmulkintą sultinio kubelį, dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.

Sveikuoliška pusryčių košė

Sveikuoliška pusryčių košė

Sveikuoliška pusryčių košė:

mirkyti avižinia dribsniai ir čija sėklos,
žiupsnelis cinamono,
šaukštelis maca miltelių,
sauja razinų.

Karališka sorų košė

Karališka sorų košė

Soras perskalaukite karštu vandeniu ir nukoškite. Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite soras ir nuolat maišydami jas pakaitinkite 2-3 min. Supilkite karštą sultinį, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite 20 min. Supjaustykite grybus, porus ir papriką, susmulkinkite česnakus.

Keptuvėje įkaitinkite likusį šaukštą aliejaus, sudėkite paprikas, porus ir pakepinkite 4-5 min. Tuomet sudėkite pievagrybius, česnakus ir dar pakepkite 3-4 min.

Į daržovių troškinį sudėkite soras ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliais.

Žuvis troškinta morkose

Žuvis troškinta morkose

Į indą atsparų karščiui dėkite sluoksnį stambiai tarkuotų morkų, ant jų dėkite smulkintų krapų, tada smulkintų svogūnų ir sluoksnį žuvies. Pabarstykite prieskoniais.

Pieniška ryžių košė

Pieniška ryžių košė

Į pusę litro verdančio pasūdyto vandens suberkite ryžius, įdėkite cukraus, druskos ir maišant pavirkite 20 min. Tada supilkite pieną, išmaišykite ir įkiškite puodą į 150 C temperatūros orkaitę 30 min.

Kruopų košė

Kruopų košė

Į verdantį pasūdytą vandenį pridėti sviesto, cukraus, sago kruopas ir virti pamažu maišant, kol sutirštės. Tada įstatyti 0.5 valandos į orkaitę, kad košė pašustų.
Tiekti į stalą su sviestu, grietine arba saldžiu padažu

Grikių košė su grybais

Grikių košė su grybais

Išverdame įprastą grikių košę.
Grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus pakepiname ir patroškiname nedideliame kiekyje vandens. Sudedame prieskonius, įberiame druskos, sudedame pomidorų padažą. Košę sukrečiame į molinius indus, užpilame grybų mišiniu ir troškiname apie 10 – 15 minučių.

Avižinė košė su obuoliais ir cinamonu

Avižinė košė su obuoliais ir cinamonu

Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su avižiniais dribsliais, razinomis bei cinamonu. Viską sudėkite į puodą, užpilkite geriamu jogurtu ir užvirkite. Tada nuimkite nuo ugnies ir uždengę palaikykite dar keletą minučių. Košę patiekite dubenėliuose, apibarstę ją cukrumi bei cinamonu.

Brokolių košė

Brokolių košė

Brokolius išvirkite, atvėsinkite ir sutrinkite. Miltus pakepinkite svieste, gautą masę atskieskite brokolių nuoviru. Supilkite gautą padažą į trintus brokolius, pasūdykite, įdekite sutrinto česnako, pakaitinkite 10-15 min. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintais petražolių lapeliais.