Search Results for: "keptas sūris"
Graži diena gamtoje ir skanus ant grotelių kepamo maisto dūmas. Vasaros pabaigos orai tokiam malonumui nebuvo palankūs, tačiau spalio pradžia, pasak sinoptikų, leis atsigriebti. Artėjantis savaitgalis numatomas šiltas ir su pragiedruliais – tinkamas paskutinėms iškyloms gryname ore.
Grilio patiekalais pavaišinti draugus, kolegas ar šeimos narius tikrai nesudėtinga, bet nustebinti – iššūkis rimtesnis. Ieškantiems originalių idėjų, siūlome naujovę – svečius nudžiuginkite saldžiu barbekiu kepiniu.
Ingredientai: • Lazanija, lakštai, 9 vienetai • Kiaulienos faršas, 500 gramų • Morkos, 2 vienetai • Kaliaropės, 1 vienetas •…
šverdame bulves, atvėsiname jas, pjauname išilgai per pusę, išskobiame bulvės vidų, įdarome jas sūriu, barstome prieskoniais ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 180o C. Kepame apie 10–15 min. Į paruoštą lėkštę paplėšome salotų lapų ir dedame iškeptas bulves, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome rožiniais pipiriukais.
Sena istorija, įspūdinga gamta, skanus maistas ir itin turtinga kultūra – taip galėtų skambėti Italijos populiarumo receptas. Jis nesudėtingas, sutinkamas ir kitose šalyse, bet niekur kitur nerasite būtent tokios klasikinės, neblėstančio žavesio dermės. Be to, kiekvienas Italijos regionas pasiūlys savą šio recepto interpretaciją. Šįkart dėmesio centre – antra pagal dydį Viduržemio jūros sala Sardinija.
Kalėdos, Naujieji metai – tai laikas, kurio metu ypač mėgaujamės maistu. Ar tai būtų 12-ka patiekalų nuklotas Kūčių stalas, ar Kalėdinė antis, ruošiama pagal senąjį šeimos receptą – tai bene vienintelis periodas metuose, kai galime prisiragauti tokios gausios skonių įvairovės. Tiesa, dalis mūsų mėgiamų maisto gaminių ar gėrimų, intensyviai vartojamų per šį laiką, gali padėti arba pakenkti mūsų dantų sveikatai.
Dažnas pusryčiams renkasi kiaušinius – virtus, keptus, plaktus, paruoštus, kaip omletą su įvairiais priedais. Puikus pasirinkimas! Kiaušiniuose gausu baltymų, jie gan lėtai virškinami, tad ilgam suteikia energijos, o vienas kiaušinis per dieną tikrai nekenkia.
Norite gyventi iki šimto metų? Tuomet jau šį rudenį keliaukite į Sardiniją ir pasidomėkite saloje valgomu maistu bei virtuve apskritai. Šimtamečių skaičiumi Sardinijos gyventojai nusileidžia tik Okinavos salai Japonijoje, taigi sardai – antra ilgiausiai gyvenanti tauta. „Mokslininkai teigia, jog dėl ilgaamžiškumo „kalti“ ne genai, o lėtas, ramus gyvenimo būdas ir teisinga mityba: valgomas paprastas, natūralus ir iki pat mūsų dienų pagal tradicinius būdus gaminamas maistas“, – sakė Sardinijoje ne kartą viešėjusi Alvyda Eigminienė.
Mūsų dienomis, kai tenka skaičiuoti kone kiekvieną minutę, prabangą sveikai maitintis sau gali leisti ne kiekvienas. Juk daug paprasčiau nubėgti iki artimiausios kavinės ar prekybos centro ir gauti pusfabrikačių, negu patiems stovėti prie viryklės ir gaminti valgį.
Pusryčiai – svarbiausias žmogaus skrandžiui metas. Kiekvienoje šalyje vyrauja vis kitos pusryčių tradicijos, pavyzdžiui, amerikiečių blynai su mėlynėmis ir šonine labai skiriasi nuo rytais Tailande patiekiamo žuvies, kiaulienos ir ryžių patiekalo.