Search Results for: "kaip vartoti mažiau cukraus"
Perteklinis cukraus ir druskos vartojimas sukelia daugybę ligų ir negalavimų, tačiau daugeliui šių maisto priedų itin sunku atsisakyti. Dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė drąsina – sumažinti suvartojamą cukraus ir druskos kiekį paprasta, o rezultatai pranoksta lūkesčius.
Visi yra bent viena ausimi girdėję, kad maistas vienaip ar kitaip veikia odos būklę. Ir nors dėl šio reiškinio vis dar verda diskusijos, yra ne vienas realus pavyzdys, kaip pakoreguota mityba padėjo atsikratyti odos problemų.
Niekas nepaneigs, kad dietos – nelengvas išbandymas mūsų organizmui. Ką daryti, jeigu jums sunku jų laikytis? Kaip numesti svorio nekenkiant sau ir be didelių pastangų ar diskomforto?
Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų. Marcipanas buvo itin mėgstamas ir vertinamas aukštuomenės dar XVI a. pabaigoje. Jį, kaip išskirtinę dovaną, sužadėtinei teikdavo besiperšantys didikai, marcipaniniais gaminiais vaišinti ir ypač svarbūs svečiai. Ir tai tik keli faktai, kurių turbūt nežinojote apie šį gaminį, mūsų šalyje paplitusį panašiu metu, kaip ir cepelinai.
Kelis dešimtmečius žmonės manė, kad riebalai – blogis, kuris užkemša arterijas, kelia cholesterolio lygį kraujyje ir baugina nutukimu. Šiandien ši karinga nuostata slopsta, bet mitybos specialistai pripažįsta, kad žmonės, domėdamiesi sveika mityba, vis dar pasimeta tarp daugybės prieštaringos informacijos.
Lietuvoje vis populiarėjant ir artėjant pirmajam „Neringos žygiui“, kuris rugsėjo 16 d. kvies susipažinti su Kuršių nerijos legendomis, vis daugiau gyventojų kyla klausimas, kaip pasiruošti žygiui, kad į batus nepribirtų smėlio, ilgas kelias nevirstų nuospaudomis ir iš žygio grįžtum su geriausiomis emocijomis.
Statistika rodo, kad antsvorį turintys 25–30 metų žmonės miršta 12 kartų dažniau nei jo neturintys, 45–50 metų moterys su antsvoriu rizikuoja susirgti ateroskleroze, o vyrams ši liga diagnozuojama dar jaunesniame amžiuje. Ir tai tik kelios liūdnos pasekmės, kurios gresia laiku nesusirūpinus savo augančiu svoriu.
Saldumynų asortimentas iš skirtingų pasaulio šalių prekybos centruose dažnam apsuka galvą ir stipriai palengvina piniginę. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos informacija rodo, kad Lietuvoje prekiaujamuose saldumynuose naudojama apie 40 skirtingų priedų, o beveik visuose gaminiuose randama pavojingų dažiklių.
Sultys dažniausiai mums asocijuojasi su pilnomis prekybos centro lentynomis, nukrautomis įvairiausiais sulčių gėrimais iš koncentrato, nektarais. Nors iš išorės jie panašūs, skirtumai tarp to, kas yra pakelio viduje (taigi ir jūsų stiklinėje) nemaži. Todėl vienas sultis galima rasti tik maisto prekių parduotuvėje, o kitas – ir vaistinėse.
Yra daugybė būdų palaikyti gerą sveikatą, gyvybingumą ir liekną figūrą. Štai kiekvieną sezoną atsiranda naujų idėjų ir stebuklingų dietų, sukurtų remiantis daugiau ar mažiau novatoriškais tyrimais. Kaip nepasimesti besikeičiančių dietų ir mitybos tendencijų labirinte? Receptas itin paprastas – turime atkreipti dėmesį į vaisius, daržoves ir jų sults, kurie turėtų būti bet kurios mitybos pagrindas, nepriklausimai nuo to, kokios yra dabartinės tendencijos.