Search Results for: "grilio receptai"

Grilio sezonas įsibėgėja: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių keptai mėsai

Grilio sezonas įsibėgėja: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių keptai mėsai

Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni

Tradiciniai patiekalai pavasarį – ir lengvesni, ir skanesni (+2 receptai)

Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus patiekalus, neretai gaminamus iš riebios ir sočios mėsos, gaminti galima ir kitaip – parinkti jiems liesesnius ingredientus, pavyzdžiui liesesnę mėsą.

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Sušildantys patiekalai pagal Ruslaną Bolgovą ( + receptai)

Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai, atėjusi žiema neturėtų tapti prastesnės savijautos ar nuotaikos priežastimi. Pakelkite sau tonusą, susišildykite iš vidaus eksperimentuodami virtuvėje, o Jums padės virtuvės šefo Ruslano Bolgovo patarimai, kaip pasigaminti sušildančius patiekalus, kurie ir pakels tonusą, ir stiprins imunitetą.

Valgyk lauke – egzotiškas šašlykas

Valgyk lauke – egzotiškas šašlykas, dilgėlių kotletai ir grilio sumuštinukai

Apie iškylos pintinių turinį jau rašėme tik atšilus orams. Kadangi vasara tik įsibėgėja, siūlome susipažinti ir su mūsų skaitytojų idėjomis šia tema. Vasariški, skonio receptorius žadinantys „Kotanyi“ konkurso nugalėtojų receptai:

Rasos Egzotiškas šašlykas
Jums reikės:
2 kg kiaulienos sprandinės,
4 apelsinų,
2 citrinų,
4 svogūnų,
cukraus pagal skonį,
žiupsnelio druskos,
prieskonių (be druskos),
butelio gazuoto mineralinio vandens (be skonio).

Kaip gaminti:
Mėsą supjaustykite gabalais. Svogūną – kuo smulkiau. Apelsinus ir citrinas su odele pjaustykite plonomis riekelėmis. Viską sudėkite į indą. Suberkite ant viršaus prieskonius ir cukrų. Viską paspausdami, paminkydami krupščiai maišykite, kol masė nebelips prie rankų. Tada užpilkite mineralinio vandens ir palikite 1,5–2 valandoms (ne šaldytuve). Prieš kepant šašlykus, apibarstykite juos druska. Anksčiau druskos neberkite, nes mėsa praras sultingumą. Paruoštą mėsą būtinai kepkite tą pačią dieną.

Rimos Bulviniai kotletukai su dilgėlėmis
Jums reikės:
400 g bulvių,
70 g dilgėlių lapų,
svogūno,
žiupsnelio druskos,
„Kotanyi“ prieskonių,
aštresnių dziuvėsėlių. 

Kaip gaminti:
Išvirkite bulves ir sutrinkite jas į piure. Į ją sudėkite smulkiai pjaustytas troškintas dilgėles ir apkeptą susmulkintą svogūną. Viską pagardinkite druska ir prieskoniais. Iš gautos masės formuokite tokius pailgus kotletukus (kaip pagaliukus), apvoliokite juos džiuvėsėliuose ir kepkite alyvuogių aliejuje. Labai tinka prie alaus.
Aušros Sūrio asorti
Jums reikės:
stiklinės liesos varškės,
1/2 stiklinės pjaustyto čederio,
2 šaukštų razinų,
2 šaukštų tarkuoto parmezano,
6 riekelių baltos duonos,
šlakelio aliejaus.
Išplakite varškę iki vienalytės masės. Dubenyje sumaišykite varškę, čederį, razinas ir parmezaną. Mišiniu aptepkite baltos duonos riekeles. Uždenkite jas likusiomis riekelėmis. Grilio groteles patepkite aliejumi. Ant jų sudėkite sumuštinius. Kepkite iš abiejų pusių, kol sūris išsilydis.

Skanaus!

"Japoniški" šašlykai

„Japoniški” šašlykai

Mėsą supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais. Visas kitas sudedamąsias dalis, sudėti į dubenį ir sumaišyti su mėsos gabaliukais. Dubenį gerai uždengti ir palaikyti per naktį šaldytuve.