Search Results for: "bulvių receptai"
Nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti, įberti bulvių prieskonių ir supilti į riebalais patepta kepimo formą.
Kiaušinius išplakti su grietine bei miltais ir supilti ant bulvių.
Dešrą ir papriką supjaustyti kubeliais, sutarkuoti sūrį, sukapoti svogūnų laiškus ir supilti ant picos viršaus.
Kepti apie 50 min 180 laipsnių temperatūroje.
Į verdantį vandenį sudėkite druską, lauro lapus ir kubeliais supjaustytas bulves. Pavirkite apie 10 minučių. Sudėkite cukinijų gabaliukus. Svogūnus ir morkas pakepinkite 5 minutes. Kepintas daržoves taip pat sudėkite į puodą. Virkite dar apie 10 minučių, kol daržovės bus minkštos. Nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir sutrinkite trintuvu.
Virti bulves, kol suminkštės. Išvirusias bulves sutrinti ir sumaišyti su smulkintais žalumynais, kiaušiniais, grietinėle ir prieskoniais.
Bulvių košės pridedame į kepimo indelius. Viršų apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame apie 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Bulves ir morkas gerai išvirkite ir sutrinkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję miltus ir prieskonius…
Bulves nuskusti, išvirti mėsos sultinyje kartu su svogūnu ir sutrinti trintuvu. Rūgštynes (špinatus), salierus supjaustyti ir sudėti į bulvių masę.
Įberti druskos, pipirų ir dar 5 min. pavirinti. 2 kietai išvirtus kiaušinius perpjauti pusiau, pavolioti miltuose, pavilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepinti su taukais ir dešros gabalėliais.
Sriubą nukelti nuo ugnies, sudėti grietinę.
Bulves nulupame ir verdame pasūdytame vandenyje. Kai išverda, vandenį nupilame, supilame pieną, dedame sviestą ir viską dar kartą užverdame. Sutriname bulvių košę. Grybus nuplauname, jei reik supjaustome, išverdam. Dedame į keptuvę pjaustytą šoninę, grybus ir pakepinam.
„Žiūrėk lauką vasarą, o sodą – rudenį“, – byloja lietuvių liaudies išimtis. Na, tai tikriausia tiesa. O kulinarų džiaugsmui, ruduo – tai metas kuomet sezoninėmis gėrybėmis lepintis gali kiekvienas. Ir jų, ypač gausu. Tad kodėl gi tuo nepasinaudojus?
Gegužę prasidėjęs šparagų sezonas viso pasaulio gurmanus sutraukia į restoranus pasimėgauti šiuo žaliu pavasario gardėsiu. Šparagai savo pavadinimą gavo dar senovės Graikijoje, kurioje visi jauni valgomi ūgliai buvo vadinami būtent taip. Dėl savo subtilaus skonio ir švelnių, kvapnių daigų šparagai jau prieš daugiau nei 2 tūkst. metų buvo itin mėgstami senovės Graikijoje ir Romos imperijoje.
Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais. Į šiemet „Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje“ vykusį renginį susirinko rekordinis skaičius dalyvių – 15 tinklaraštininkų talkino ir draugai, ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) aplinkos ir gaminių dizaino studentės.
Tikimės, kad per ilgąjį savaitgalį neturėjote kada sukiotis virtuvėje. Pasiruošti darbo savaitei rekomenduojame sočiu pilvu – su kiek neįprastu bulviu plokštainiu, pagardintu sūriu ir muskato riešutais.