Search Results for: "bulvių receptai"

Bulvių pica

Bulvių pica

Nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti, įberti bulvių prieskonių ir supilti į riebalais patepta kepimo formą.

Kiaušinius išplakti su grietine bei miltais ir supilti ant bulvių.

Dešrą ir papriką supjaustyti kubeliais, sutarkuoti sūrį, sukapoti svogūnų laiškus ir supilti ant picos viršaus.

Kepti apie 50 min 180 laipsnių temperatūroje.

Trinta cukinijų ir bulvių sriuba

Trinta cukinijų ir bulvių sriuba

Į verdantį vandenį sudėkite druską, lauro lapus ir kubeliais supjaustytas bulves. Pavirkite apie 10 minučių. Sudėkite cukinijų gabaliukus. Svogūnus ir morkas pakepinkite 5 minutes. Kepintas daržoves taip pat sudėkite į puodą. Virkite dar apie 10 minučių, kol daržovės bus minkštos. Nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir sutrinkite trintuvu.

Bulvių suflė

Bulvių suflė

Virti bulves, kol suminkštės. Išvirusias bulves sutrinti ir sumaišyti su smulkintais žalumynais, kiaušiniais, grietinėle ir prieskoniais.
Bulvių košės pridedame į kepimo indelius. Viršų apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame apie 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Bulvių morkų maltinukai

Bulvių morkų maltinukai

Bulves ir morkas gerai išvirkite ir sutrinkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję miltus ir prieskonius…

Lietuviška trintų bulvių sriuba

Lietuviška trintų bulvių sriuba

Bulves nuskusti, išvirti mėsos sultinyje kartu su svogūnu ir sutrinti trintuvu. Rūgštynes (špinatus), salierus supjaustyti ir sudėti į bulvių masę.
Įberti druskos, pipirų ir dar 5 min. pavirinti. 2 kietai išvirtus kiaušinius perpjauti pusiau, pavolioti miltuose, pavilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepinti su taukais ir dešros gabalėliais.
Sriubą nukelti nuo ugnies, sudėti grietinę.

Rudeninė bulvių košė

Rudeninė bulvių košė

Bulves nulupame ir verdame pasūdytame vandenyje. Kai išverda, vandenį nupilame, supilame pieną, dedame sviestą ir viską dar kartą užverdame. Sutriname bulvių košę. Grybus nuplauname, jei reik supjaustome, išverdam. Dedame į keptuvę pjaustytą šoninę, grybus ir pakepinam.

Bajoriški receptai su rudeninėmis gėrybėmis

Bajoriški receptai su rudeninėmis gėrybėmis

„Žiūrėk lauką vasarą, o sodą – rudenį“, – byloja lietuvių liaudies išimtis. Na, tai tikriausia tiesa. O kulinarų džiaugsmui, ruduo – tai metas kuomet sezoninėmis gėrybėmis lepintis gali kiekvienas. Ir jų, ypač gausu. Tad kodėl gi tuo nepasinaudojus?

Receptai su šparagais: žuvies ir krevečių iešmelis ir šonine apvyniota balta žuvis

Receptai su šparagais: žuvies ir krevečių iešmelis ir šonine apvyniota balta žuvis

Gegužę prasidėjęs šparagų sezonas viso pasaulio gurmanus sutraukia į restoranus pasimėgauti šiuo žaliu pavasario gardėsiu. Šparagai savo pavadinimą gavo dar senovės Graikijoje, kurioje visi jauni valgomi ūgliai buvo vadinami būtent taip. Dėl savo subtilaus skonio ir švelnių, kvapnių daigų šparagai jau prieš daugiau nei 2 tūkst. metų buvo itin mėgstami senovės Graikijoje ir Romos imperijoje.

Tinklaraštininkai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais (6 receptai)

Tinklaraštininkai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais (6 receptai)

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais. Į šiemet „Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje“ vykusį renginį susirinko rekordinis skaičius dalyvių – 15 tinklaraštininkų talkino ir draugai, ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) aplinkos ir gaminių dizaino studentės.

Savaitgalio receptas. Bulvių plokštainis su sūriu ir muskato riešutais

Savaitgalio receptas. Bulvių plokštainis su sūriu ir muskato riešutais

Tikimės, kad per ilgąjį savaitgalį neturėjote kada sukiotis virtuvėje. Pasiruošti darbo savaitei rekomenduojame sočiu pilvu – su kiek neįprastu bulviu plokštainiu, pagardintu sūriu ir muskato riešutais.