Search Results for: "beata"

Beata Nicholson: net ir du virėjai šeimoje gali sutarti (video)

Beata Nicholson: net ir du virėjai šeimoje gali sutarti (video)

Ar iš tiesų dviem šefams vienoje virtuvėje per ankšta? Garsi kulinarė, kulinarinių knygų autorė ir TV laidų vedėja Beata Nicholson įsitikinusi, kad viską galima suderinti, tačiau tam reikia nemažai pastangų. Jos ir vyro Tomo, restoranų „Jurgis ir Drakonas“ įkūrėjo, virtuvėje galioja savos taisyklės.

Kiaušinių marginimas dažais iš gamtos pagal Beata Nicholson (foto)

Kiaušinių marginimas dažais iš gamtos pagal Beata Nicholson (foto)

Kiaušinius dažyti natūraliai yra brangesnis pasirinkimas nei maistiniais dažais – ir laiko, ir išlaidų prasme, nes reikia bent kelių skirtingų komponentų, juos paruošti ir dar kantrybės būsimą margutį išlaikyti juose pernakt, o po to – kol apdžius. Tačiau atradimo (būsimų spalvų) džiaugsmas ir jaudulys tikrai atpirks pastangas, o nulupus margutį nemalonių pojūčių neskatins spalvotas baltymas.

Beata labdaros valgykloje: kviečiu visus į svečius

Beata labdaros valgykloje: kviečiu visus į svečius

Paskutinį rugsėjo savaitgalį, 27-29 dienomis, kulinarinių knygų autorė ir TV3 laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson kviečia visus rengti vaišes, dalintis ir taip dalyvauti jau trečius metus Beatos ir „Maisto banko“ rengiamoje iniciatyvoje „Kviečiu į svečius“. Aktyviausią šios iniciatyvos dalyvį Beata pasikvies į svečius ir pati asmeniškai padėkos už nuveiktus gerus darbus.

Beata kviečia kepti nedelsiant – įsijunk video pamoką ir tu

Beata kviečia kepti nedelsiant – įsijunk video pamoką ir tu

Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson norinčius išmokti kepti ar patobulinti savo įgūdžius kviečia į video pamokas „Kepk nedelsiant“.

Beata Nicholson taps diplomuota kulinare

Beata Nicholson taps diplomuota kulinare

Perkamiausių Lietuvoje virtuvės knygų autorė Beata Nicholson jau šią vasarą turėtų tapti diplomuota kulinare. Žinių ji šiuo metu semiasi „Leiths“ – prestižinėje, vienoje garsiausių Londone kulinarijos mokykloje.

„Apie šiuos mokslus aš jau seniai galvojau, – gyvenimo būdo žurnalui „Londonietė“ pasakoja Beata. – Nors lankiau visokius kulinarijos kursus, vis masčiau apie „Leiths“. Jurgiui buvo gal tik kokie keturi mėnesiai kai pirmą kartą nuėjau į atvirų durų dieną. Tuo metu supratau, kad taip pasiaukoti negalėsiu, nes tai bus užsiėmimas nuo ryto iki vakaro. Pagalvojau, kad Jurgis, vis dėlto, svarbiau. Be to, mokslai didelis finansinis įsipareigojimas. O dabar nusprendžiau, kad šie metai pats laikas“.

Knygų „Beatos virtuvė“ ir „Metai Beatos virtuvėje“ autorė pripažino, kad mokslai ne tik daug kainuoja, bet ir atima daug laiko. „Nors mokytis labai įdomu ir jaučiu, kad tikrai daug pasiimu iš jų, bet su laiku ir šeimyniniu gyvenimu tikrai striuka“, – atvirauja ji.

„Dabar, lankydama kulinarijos mokyklą, matau, kad vieni gali mokytis, kiek tik nori, turėti žinių, bet vistiek jiems nesiseka taip gerai, kaip tiems, kurie turi kažką tokio: talentą gaminti, natūralų jausmą“, – įsitikinusi Beata.

Beveik dešimt metų Anglijos sostinėje gyvenančiai B. Nicholson Londonas tapo namais. “Man labai patinka gyventi Londone. Bet tikrai nesimaivysiu ir pasakysiu, kad kartais pagalvoju, jog dažniau norėčiau matyti savo sesę, tėtį ir Lietuvoje likusius draugus, nors į Lietuvą važiuoja kas porą mėnesių. Man Londonas yra puiki vieta gyventi ir galėčiau čia gyventi ilgai“, – teigia Izabelę (5 m.) ir Jurgį (3 m.) auginanti moteris.

Visas interviu su Beata Nicholson spausdinamas „Londonietės“ vasaros žurnale, kurį įsigyti galima ir internetu www.londoniete.lt.

Beata Nicholson: „Kalėdos ateina ir be dovanų

Beata Nicholson: „Kalėdos ateina ir be dovanų, didelių išlaidų“

Įsisiautėjus prieššventiniam šurmuliui taip ir norisi sustabdyti laukimo prisipildžiusį laiką. Bet, kaip sako Beata Nicholson, „tos dienos gruodžio mėnesį bėga kaip zuikis nuo vilko“ – jų nei pristabdysi, nei pratęsi. Nespėji mirktelt, o Kalėdos jau čia pat – gali net užuosti jų kvapą.

Jautienos "Carpacio" (Beata)

Jautienos „Carpacio” (Beata)

Jautienos išpjova (geriausia iš kaimo), geras alyvuogių aliejus, mėgstamas sojos padažas, citrina, pipira, provance žolelės, čiobreliai, balzamiko padažas, česnakas, kaparėliai ir tarkuotas Džiūgas. Užšaldytą jautienos išpjovą, plonais grežinėliais supjaustyti ir sudelioti ant lėkstės. Iš eilės vardintus produktus apipilti, pabarstyti iš viršaus. Visko pagal skonį. Turėtų prieš valgant su šviežia Itališką duoną pastovėti bent 15 min, kad carpacio įgautų tinkamą skonį. Patikėkite: šiam patiekalui abiejingų neliks!

Beata. Kūno pilingas ir dar keli receptai

Beata. Kūno pilingas ir dar keli receptai

O aš jums norėčiau pasiūlyti išmėginti šiuos puikios išvaizdos receptus. Pati juos išbandžiau ir galiu pasakyti, kad šie patarimai tikrai labai veiksmingi.

Trijų pakopų kūno pylingo receptas:
Pirmas žingsnis: išsimaudykite vonioje. Iš kavos nuosėdų, tyro, kokybiško alyvuogių aliejaus ir cukraus sumaišykite mikstūrą, ja gerai ištrinkite odą. Ši procedūra padės išvalyti poras.
Antras žingsnis: sušvelninkite odą įtrindamos ją medaus ir avižinių dribsnių mišiniu (jį reikia išplakti elektriniu maišytuvu). Viską nuplaukite.

9 depiliacijos būdai

9 depiliacijos būdai

Bene visos planetos gyventojos žino, kas yra depiliacija, o pusė jų – reguliariai šalina nepageidaujamus kūno plaukus. Plaukų šalinimas – individualus sprendimas, jis priklauso nuo socialinių, kultūrinių, psichologinių ir kt. aspektų, tačiau pats bendriausias ir svarbiausias – estetinis: dabartinėje mūsų sąmonėje kultivuojama moteris su lygiomis pažastimis, švelniomis blauzdomis bei nepriekaištinga bikini linija.

Žinomi žmonės ruošiasi 5-ajai UNICEF misijai „Už kiekvieną vaiką“

Žinomi žmonės ruošiasi 5-ajai UNICEF misijai „Už kiekvieną vaiką“

UNICEF kartu su socialiai atsakinga televizija TV3 jau penktą kartą rengia gerumo misiją „Už kiekvieną vaiką“, į kurią tradiciškai kviečiami žinomi Lietuvos žmonės. Nuo pirmų dienų projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jubiliejinė misija reikalauja kaip niekada stipraus ir ypatingo pasirengimo, kadangi vykstama į vieną skurdžiausių pietryčių Afrikos valstybių – Mozambiką. Misijos dalyviams teks susidoroti su sudėtingų, staiga užplūdusių emocijų bangomis, susidūrus akis į akį su šios šalies žiauria kasdienybe.