Search Results for: "alus su maistu"
Stebuklingos, visiems tinkančios dietos neegzistuoja – visi esame skirtingi. O ir sprendimus dėl savo mitybos priimti gali tik pats žmogus. Kad tie sprendimai būtų teisingi, reikia turėti pakankamai informacijos. O jos, deja, nemažai daliai lietuvių vis dar trūksta. Situaciją pakeisti pasiryžo Guoda Azguridienė, rudenį išleidusi knygą „Maistas. Ką mes darome su juo, o jis su mumis“.
Nors lietuviai didžiąją atlyginimo dalį išleidžia maistui, nemažas jo kiekis lieka nepanaudotas ir patenka į šiukšliadėžę. Kokios to priežastys ir ką turėtume apsvarstyti prieš įžengdami į parduotuvę bei planuodami maistui skirtas lėšas? Pateikiame keletą patarimų, padėsiančių sutaupyti ar bent jau sąmoningiau vertinti asmeninius apsipirkimo ir maitinimosi įpročius.
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Ką šiame rašinyje apžvelgiame, angliškai vadinasi „downshifting“, tai, tam tikra prasme, ir yra sąmoningas asmens pasirinkimas gyvenime įjungti „žemesnę pavarą“. Neretai jis tampa pereinamuoju etapu, vėliau vedančiu prie radikalesnių gyvensenos pokyčių, kuriuos trumpai panagrinėsime paminėsime straipsnio pabaigoje.
Karšta vasaros diena, senamiestis, lauko kavinė, seniai matytas draugas anapus stalo ir šalto alaus bokalas greta – argi ne idealu? Daugelis žmonių alaus nemėgsta, tačiau kiekvienas žino jo skonį. Pamenate, kaip maži kišdavome į tėčio bokalą pirštą, o vėliau jį palaižydavome?
Vos prakalbus apie figūros dailinimą ar bent jau svorio normalizavimą, dažnai išgirstame terminą „riebalų deginimas“, kuomet omenyje turimas riebalų sluoksnio, susikaupusio dėl neteisingos mitybos, šalinimas.
Patiekalo išvaizda ne ką mažiau svarbi nei jo skonis. Todėl neretai puošdami patiekalą nepatingime pasirinkti sunkesnį kelią – kiekvieną iškeptą keksiuką dekoruojame skirtingai, įvairių spalvų kremais, barstukais, uogomis ir žalumynais. Ar tai būtų desertai, ar įvairių raštų pomidorai, spalvingas, akį traukiantis maistas patinka visiems.
Mano problema yra besisluoksniuojantys, lūžinėjantys nagai. Manau, susigadinau juos su įvairiais namų apyvokos chemikalais ir pigiais lakais. Dabar nei druskos vonelės, nei citrina, nei aliejus nebepadeda… Geriu maisto papildus. Ir jei pagerėja, labai trumpam. Ką patartumėte daryti?
Pelenės istoriją primenantys stebuklai nutinka ne tik vargšėms našlaitėms: senamiesčio gatves trynęs benamis pavirto garsia miesto stileiva po to, kai, muzikuojantį gatvėje, jį pastebėjo reikiami žmonės. Dabar Steve’ui Rimmeriui iki tikros Pelenės sėkmės trūksta tik princesės – buvęs benamis tikisi, jog nauja išvaizda ir darbas padės patraukti moterų dėmesį ir galų gale rasti tą vienintelę.
Trečiadienio vakarą menininkė ir televizijos laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė bei virtuvės šefas Reinaldas Janonis surengė kulinarijos pamoką, kurioje svečius supažindino su stevijos augalu. Šis, dar vadinamas medaus žole, augalas pasižymi tuo, kad yra net 200 kartų saldesnis už įprastą cukrų ir neturi kalorijų, todėl yra puikus pasirinkimas saugantiems kūno linijas ir sergantiems diabetu.