Search Results for: "Morkų pyragas"

Morkų pyragas

Morkų pyragas

Jums reikės:

3 stiklinių bulvine tarka tarkuotų morkų,
4 kiaušinių,
2 stiklinių cukraus,
2 stiklinių kvietinių miltų,
2 šaukštelių sodos,
1 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio malto imbiero,
1/2 šaukštelio malto kardamono,
1 šaukšto sviesto.
Kaip gaminame:

Miltus sumaišykite su soda, supilkyte plaktus kiaušinius ir vėl maišykite.

Į tarkuotas morkas sudėkite cinamoną, imbierą ir kardamoną. Išmaišę, sudėkite viską į prieš tai gautą masę. Vėl viską gerai išmaišykite ir supilkyte į sviestu išteptą skardą.

Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-35 min. Iškepusį pyragą galite paskaninti apibarstydami cukraus pudra arba skaldytais migdolais.
Skanaus!

Savaitgalio receptas. Morkų pyragas

Savaitgalio receptas. Morkų pyragas

Savaitgalis pranašaujamas šiltas, tad tikrai nesinorės daug laiko praleisti virtuvėje. Rekomenduojame itin greitai ir paprastai pagaminamą desertą – morkų pyragą.

Jums reikės:

3 stiklinių bulvine tarka tarkuotų morkų,
4 kiaušinių,
2 stiklinių cukraus,
2 stiklinių kvietinių miltų,
2 šaukštelių sodos,
1 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio malto imbiero,
1/2 šaukštelio malto kardamono,
1 šaukšto sviesto.

Kaip gaminame:

Miltus sumaišykite su soda, supilkyte plaktus kiaušinius ir vėl maišykite.

Į tarkuotas morkas sudėkite cinamoną, imbierą ir kardamoną. Išmaišę, sudėkite viską į prieš tai gautą masę. Vėl viską gerai išmaišykite ir supilkyte į sviestu išteptą skardą.

Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-35 min. Iškepusį pyragą galite paskaninti apibarstydami cukraus pudra arba skaldytais migdolais.

Skanaus!

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

Sumaišykite aliejų, jogurtą, cukrų, kiaušinį. Įmaišykite meduolių prieskonius, anyžių, druską, citrinos žievelę, vanilę, kepimo miltelius ir sodą. Tuomet sudėkite sutarkuotas morkas, kokoso drožles ir nusunktus susmulkintus ananasus. Suberkite miltus – tešla turi būti pakankamai tiršta (jei trūksta pridėkite dar 1-2 šaukštus miltų).

Gerai išmaišykite ir pilkite į skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus ir iškils, apie 30-35 min.

Kremui sumaišykite visus ingredientus. Aptepkite atvėsusį pyragą, papuoškite citrinos žievele, morkų drožlėmis ir maltu anyžiumi.

„Mineralinių vandenų“ ekspertai rekomenduoja: „Michel Leon Gewürztraminer Alsace A.C.“ (Prancūzija, 35,49 Lt)
Šviesios, vos žalsvos spalvos vynas kvepia greipfrutų, svarainių, ličio vaisių tonais.
Nesunkus vynas dėl savo skonio itin dera prie aštresnių patiekalų, sūrių. Taip pat tinka gerti prieš valgį.

Skanaus!

Sekmadienio receptas - morkų keksas su alyvuogių aliejumi

Sekmadienio receptas – morkų keksas su alyvuogių aliejumi

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme nepaprastais skanaus morkų kekso su alyvuogių aliejumi receptą.

Sekmadieninis Jurgos receptas: „Šepardo“ pyragas – šventiniam savaitgaliui

Sekmadieninis Jurgos receptas: „Šepardo“ pyragas – šventiniam savaitgaliui

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos „Šepardo“ pyragą.

Su saule

Su saule, gera nuotaika ir morkų pyragu atidarytas Blusturgis (Foto)

Šurmulys, linksmi veidai, smagūs pasakojimai ir daug spalvų, kvapų, muzikos – visą tai galėjai pajusti vakar užsukęs į Vilniaus Mokytojų Kiemelį. Čia vyko vasarinio Blusų turgaus atidarymas.

Oras irgi pasidavė gražiai Blusturgio idėjai. Saulėtą popietę dalyviai susikrovė ant stalų ir po jais viską, kas prie kiekvieno iš jų privertė stabtelėti. Asortimentas iš esmės nesiskyrė nuo kitų buvusių penkių Blusturgio sezonų – įvairūs spintoje užsigulėję drabužiai, senoviniai indai, muzikinės plokštelės, įvairiausi dekupažo bandymai, rankų darbo papuošalai, senoviniai fotoaparatai ir šiaip mieli niekučiai. Perkant trumpą vasarinę suknelę ar spalvotus marškinėlius galėjai gauti vieną iš trijų pintinėje miegančių kačiukų arba gabalėlį namie gaminto tinginio.

Blusų turgaus lankytojus pradžiugino ir nustebino netoli įėjimo įsikūrusios Nemokamos dviračių klinikos. Atvežusiuosius savo dviratį ir šiaip praeivius mūsų komanda vaišino sultimis ir šviežiu Laikas.lt morkų pyragu, kurio recepto teiravosi didžioji dalis ragavusiųjų. Dviračių meistrai iš „Veloklinikos“ tris valandas be atokvėpio pūtė, klijavo padangas, taisė stabdžius, tiesino ratus, veržė varžtus ir užsiėmė kitais geriausio šiltojo sezono draugo remonto darbais. Daugelis mūsų „kampelio“ svečių klausė, kiek aš jums skolingas, ir maloniai nustebdavo sužinoję, kad šiandien viskas nemokamai. Kai kurie netgi dalijosi patarimais, kad galėtumėte neblogai užsidirbti. Tačiau juk taip smagu leisti sau kartais už nieką neimti pinigų, o tiesiog padovanoti žmonėms kažką malonaus.

Prie Blusų turgaus atidarymo prisijungė ir festivalis „Afrikos dienos“. Afrikietiški prekystaliai siūlė tradicinius papuošalus bei drabužius. Žmonės puošėsi ne tik jais, bet ir afrikietiškomis kasytėmis, kurias pynė viešnia iš Afrikos – Carine Ketoors. O išalkusieji skanavo afrikietiškais patiekalais.

„Nors Blusturgis gyvuoja tik kelis metus, jis vilniečiams jau spėjo tapti sekmadienine tradicija“, – sakė Blusų turgaus organizatorės. Iš tikro labai smagu, kad vakar nebuvo laisvos vietos ne tik prekeiviams, bet sunkumų prasibrauti prie dėmesį patraukusio daikto kilo ir lankytojams.

Dovilė Raustytė
Nuotr. Erikos Vyšniauskaitės

Jaukiems rudens vakarams – keletas puikių pyragų receptų

Jaukiems rudens vakarams – keletas puikių pyragų receptų

Atėjus ilgų rudens vakarų metui, daugiau laiko galime skirti eksperimentams virtuvėje, o ir šviežių rudeniškų daržo gėrybių dar gausu. Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona Juciūtė dalijasi keletu puikių rudeniui tiksiančių pyragų receptų.

Be ko nepraeina Kalėdos Lietuvoje ir pasaulyje

Be ko nepraeina Kalėdos Lietuvoje ir pasaulyje

Kalėdiniai pietūs, skirtingose pasaulio šalyse, turi ir skirtumų, ir panašumų. Tradicijos, ruošiant šventinius pietus atspinti tos šalies, kurioje švenčiama, kultūrą.

Daugumoje valstybių kalėdiniai pietūs asocijuojasi su kalakutu, tačiau tai anaiptol ne vienintelis patiekalas, atsiduriantis ant šventinio stalo…

30 praktiškų patarimų virtuvės šefui

30 praktiškų patarimų virtuvės šefui

Net jei ir laikote save virtuvės asu, vertingų patarimų vengti nereiktų, nes kartais tai gali išgebėti nuo kulinarinių nesėkmių, kurios pasitaiko visiems. Siūlome 30 praktinių patarimų, kurie perduodami iš kartos į kartą.

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga rengiamo tradicinio kulinarinio vakarėlio metu buvo ne tik išrinktas skaniausias teminis patiekalas, bet ir apdovanoti geriausių 2011/2012 kulinarinių tinklaraščių autoriai. Žurnalo „Virtuvė. Nuo…iki“ ir „Electrolux“ rengiamuose apdovanojimuose metų debiuto nominacijoje laimėjo JAV gyvenančios lietuvės Aušros Marcinkevičiūtė tinklaraštis Vaikai ir vanilė, o mėgstamiausiu tinklaraščiu tapo Surfing the world cuisine, kurio autorė Jolita Koruklu šiuo metu gyvena Turkijoje.