Paieška
Paieška skyriuje
Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką...
Kokybišką arbatą galima atskirti pagal stiprumą, spalvą, skonį, aromatą ir plutelę, užsidedančią ant paviršiaus, kai užpilate žoleles. Kuo kokybiškesnė žaliava, tuo daugiau...
Darželis ant palangės pastaruoju metu tampa vis dažnesne miestiečių virtuvės interjero detale, dar ir pagardinančia ruošiamą maistą. Savomis rankomis užaugintas daržoves bei prieskonius...
Turbūt visuose kulinariniuose leidiniuose ir knygose rasite patarimų, kaip naudoti vienus ar kitus prieskonius. Kaip ir visur rasite parašyta: nuolatiniai pomidorų sąjungininkai – bazilikas,...
Šiuolaikinių taip vadinamo „kiaušinio“ formos keraminių lauko kepsninių pardavimai jau spėjo išaugti ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Dėl savo naudojimo paprastumo ir iš...
Nors į turistinius gidus galima įtraukti praktiškai visą Italiją, vis dėlto yra tokių vietų, kurias ir turistai, ir patys italai ypatingai vertina. Vienas didžiausių šalies kelionių...
Dar visai neseniai buvo laikai, kai dažnuose namuose vasara kvepėjo ne tik atostogomis, tačiau ir verdamų uogienių aromatu. Tačiau pastaruoju metu pastebima, kad tradicija gaminti uogienes...
Daugelis šeimininkių ruošdamos žuvį ją ruošia panašiai kaip mėsos patiekalus. Dažnai pasitaiko, kad termiškai apdoroja, pavyzdžiui kepant orkaitėje, ilgiau nei valandą. Kas gi lieka...
Obuolių actą plaukams naudojo mūsų mamos ir močiutės. Šiandien, atrodytų, yra daug didesnis priemonių pasirinkimas, tačiau vertinantiems natūralumą ši nedidelė gudrybė gali padėti...
Astrologija teigia, kad horoskopo ženklas gali lemti daugelį dalykų - poros santykių sėkmė taip pat priklauso nuo zodiako ženklo. Siūlome skorpionams patikrinti, ar astrologai nemeluoja.
Lietuvių mitybos įpročiai vis dar atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, tačiau specialistai pripažįsta, kad ir čia jau prigyja svetur paplitusios gastronominės mados – žmonės darosi...
Pašėlęs tempas paskutinėmis dienomis prieš Kalėdas ir Naujuosius neleidžia pasirūpinti savimi ir nulėkti į sporto klubą? Pasirodo, šiuo laikotarpiu galima apsieiti ir be jo. Juk gera...
Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo meniu. Tad kaip tik artėjančių švenčių proga, mėsos tiekėjai „Baltic Foods“ rekomenduoja...
Kai spusteli šaltukas, nesinori niekur eiti iš namų: norisi susisukti į antklodę ir su šilta arbata rankoje skaityti knygą ar žiūrėti televizorių. Tačiau nepasiduokite monotonijai,...
Parduotuvių lentynose matome platų šaldytų produktų asortimentą: greta uogų, daržovių galite rasti pusgaminius, kuriuos tereikia tik atšildyti ir iškepti ar išvirti. Populiarėja ir jau...
Ar žinote, kodėl Italijos miestas Neapolis garsėja fotogeniškiausiomis panoramomis? Pasirodo, šis graikiškos kilmės miestas ant skardingų uolų yra pastatytas milžiniško amfiteatro...
Vienas geriausių būdų atsigaivinti karštą dieną – šaltas gėrimas. Tačiau dar geriau, kai jis yra gausus vitaminų, tuomet atgaiva kūnui ir energijos užtaisas dar didesnis.
Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas... Ne paslaptis, jog vasaros sezono metu lietuviai mielai renkasi ant grilio keptą mėsą. O ar moka ją kepti?
Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais net nesinori niekur eiti iš namų. Tačiau tai puikus metas jaukiai leisti laiką namuose su šeima,...
Vitaminų ir kitų antioksidantų bei maistinių skaidulų žmogui reikia kasdien, tačiau artėjant šaltajam metų laikui, daržovių ir vaisių pasirinkimas ypač sumažėja. Anot mitybos...
Dar visai neseniai ant grilio kepėme visą marinuotą viščiuką, krūtinėlę ar blauzdeles. Tačiau sparčiai populiarėjant grilio kultūrai Lietuvoje, ant grotelių vis dažniau kepame ir...
Artėjant Motinos dienai susimąstome, kuo nustebinti savo mamas ir močiutes. Gražiausios gėlių puokštės, kvietimai į koncertą ar pasivaikščiojimas parke, išradingi rankdarbiai ir kitos...
Nebematome jų, kai jie mirtinai sušąla žiemą, kai nuo vargano, pavojų kupino gyvenimo sunkiai suserga ir tyliai merdi, suradę kokį užkampį, kai miršta ką tik gimę gatvėje ar dar...
Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?
Vieni geriausių Lietuvos šefų, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narių – Halina Višnevskaja ir Ruslanas Bolgovas – įmonių grupės „KG Group“...
Trečiadienio vakarą Nacionalinės dailės galerijos erdvė buvo dedikuota madai – čia įvyko aštuntasis „Injekcijos“ konkurso finalas. Dėl teisės patekti į pavasarį vyksiančią...
Spėlionių ir intrigų laviną sukėlęs naujosios Juozo Statkevičiaus kolekcijos ,,Pavasaris/vasara 2015’’ pristatymas jau čia pat – ketvirtadienį. Likus porai dienų iki renginio,...
16-ąjį gyvavimo sezoną Oskaro Koršunovo teatras pasitiko surengdamas netikėtą madų šou. Pačių aktorių iš spektaklių afišų pagaminti kostiumai pristatė kiekvieną šiame sezone...
Po poros mėnesių atostogų, kulminaciją pasiekusių Neringos kurorte, sostinės klubas „Opium“ jau paruoštas naujam šokių sezonui. Pirmoji jo naktis suplanuota dar nepasibaigus...
Einate į svečius, ir nežinote, ko tikėtis iš šeimininko? Arba laukiate svečių, ir nežinote, kuo juos pavaišinti? Žvaigždės atskleis, ką mėgsta valgyti ir kuo vaišina savo svečius...
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7