Search Results for: "Kalėdų patiekalai"
Šventos Kalėdos – tai metas, kai visi šeimos nariai ir artimieji susirenka pabūti kartu, juk tai šeimos šventė. Po paslaptingo Kūčių vakaro ir mėnesį trukusio pasninko, per Kalėdas stalą nuklojame gardžiais patiekalais. Nors kiekviena šeima turi savas tradicijas, kai kurie Kalėdų patiekalai panašūs: tai įvairūs mėsos vyniotiniai ar keptos paukštienos patiekalai, kepamas ir visas paukštis.
Sakoma, jog pirmosios kalėdinės mugės atsirado Vokietijoje. Nuo tada daugumoje katalikiškų šalių tai tapo gražia ir pelninga tradicija. Likus mėnesiui iki Kalėdų.
Europoje „duris atveria“ šventinės mugės. Tiems, kurie dar nenupirko dovanų, puiki proga susipažinti su įdomiausiomis kalėdinėmis mugėmis…
Įprasta manyti, kad vasara – atostogų metas, todėl tai yra geriausias laikas kelionėms. Tačiau, ką išlošia keliautojai, atostogas planuojantys rudenį?
Kalėdos, Naujieji metai – tai laikas, kurio metu ypač mėgaujamės maistu. Ar tai būtų 12-ka patiekalų nuklotas Kūčių stalas, ar Kalėdinė antis, ruošiama pagal senąjį šeimos receptą – tai bene vienintelis periodas metuose, kai galime prisiragauti tokios gausios skonių įvairovės. Tiesa, dalis mūsų mėgiamų maisto gaminių ar gėrimų, intensyviai vartojamų per šį laiką, gali padėti arba pakenkti mūsų dantų sveikatai.
Įsivaizduokite, kad visą dieną negalite naudoti jokių elektroninių prietaisų, vairuoti automobilio, keliauti viešuoju transportu, atidaryti kokakolos butelio, naudoti oro kondicionieriaus ar net atplėšti tualetinio popieriaus skiautės. Skamba utopiškai? Su jumis nesutiktų žydai, kurie kas savaitę savo noru atsisako šių kasdienio gyvenimo atributų vardan šabo bei kitų religinių švenčių.
Temperatūrai lauke kylant kaip ant mielių, „Karklė Live Music Beach“ organizatoriai iš kūrybinės orkaitės traukia jau patvirtintą programą. Tuo tarpu festivalyje plušėsiantys virėjai kaupia jėgas maratonui prie puodų ir keptuvių bei žada staigmenų ne tik klausą, bet ir skonio receptorius išlavinusiai publikai.
Ne tik sniegas, eglutės ar mandarinų kvapas namuose primena Kalėdas – didžiosios žiemos šventės neapsieitų be tradicinio jų akcento – riešutų. Švieži riešutai yra neatsiejamas metų pabaigos simbolis: iš jų gaminami patiekalai, namų dekoracijos, eglutės žaisliukai, o Šv. Kūčių naktį – buriama. Net ir bėgant laikui žmonės nepamiršta tradicijų bei randa daugybę naujų riešutų panaudojimo būdų.
Kalėdos dizainerei Julijai – ramybės ir šviesos šventė: “Tai susitikimai su šeima, puošni Kūčių vakarienė, ypatingi kvapai, maistas, dovanos, linksmi žmonės ir gerumo jausmas”. “Per šventes puoštis, būtina, – kaip kitaip pajusi ypatingų dienų dvasią”, – svarsto dizainerė ir siūlo keletą šventinės aprangos idėjų.
Užgavėnės šiemet itin laukiamos: po šalčių žiemą varysime triguba jėga. Užgavėnių data nustatoma priklausomai nuo Vėlykų šventės – jos švenčiamos 46-ąją dieną prieš Velykas. Viena smagiausių ir triukšmingiausių švenčių šiemet turėtų būti švenčiama vasario 21 d., tačiau renginiai miestuose prasidės jau savaitgalį, vasario 18-19 d.
Kalėdiniai pietūs, skirtingose pasaulio šalyse, turi ir skirtumų, ir panašumų. Tradicijos, ruošiant šventinius pietus atspinti tos šalies, kurioje švenčiama, kultūrą.
Daugumoje valstybių kalėdiniai pietūs asocijuojasi su kalakutu, tačiau tai anaiptol ne vienintelis patiekalas, atsiduriantis ant šventinio stalo…