Search Results for: "Cukinijų pyragas"

Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti iki putų konsistencijos. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, supilti aliejų, sudeti cukinijas, miltus, cinamoną, kepimo miltelius, riešutus. Viską gerai išmaišyti. Tuomet įmaišyti kiaušinių baltymus. Tešlą supilti į kepimo formą.
Kepti apie 1 valandą 180-200 laipsnių orkaitėje.

Cukinijų pyragas su tunu (Vytautas)

Cukinijų pyragas su tunu (Vytautas)

Kai tik turiu laisvo laiko,megstu ji isnaudoti eksperimentuodamas virtuveje ir gamindamas ivairiausius skanestus savo mylimai moteriai:)Si karta nusprendziau jums pasiulyti mano jau ismeginta ir tikrai nepakartojamo skonio Cukinijų pyraga su tunu. Kazkada si recepta gavau is vienos savo pazistamos, o dabar ir pats galiu jums pasiulyti pasigaminti:) Taigi mums reikes: Tešlai 225 g miltų 1 a. š. kepimo miltelių ¼ a. š. druskos ¼ a. š. cukraus 75 g sviesto 100 g grietinės Įdarui 1 vidutinio dydžio svogūno galvutė 1 vidutinio dydžio cukinija 1- 2 morkos 1 skardinė konservuoto tuno Užpilui 2 kiaušiniai 100 g grietinės 100 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos, juodųjų pipirų, kario Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Sudėti grietinę ir greitai užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min. Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas supjaustyti šiaudeliais. Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Sudėti cukinijas ir patroškinti dar 4 – 5 min. Ataušinti ir įmaišyti konservuotą tuną (nupylus vandenį ar aliejų). Užpilui kiaušinius sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti tarkuotą sūrį. Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Subadyti šakute ir kepti 10 min. Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą, užpilti užpilu ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus. Stai ir viskas:) gaminkit, skanaukit ir dziaukites siltais rudens vakarais:) P. S. O Vietoje tuno galima naudoti konservuotas aliejuje ir susmulkintas sardines ar ančiuvius, rūkytą arba virtą kumpį 🙂 zodziu, viska, ka jusu fantazija leidzia:)

Varškės ir sūrio pyragas su sezamu

Varškės ir sūrio pyragas su sezamu

Išplakite kiaušinius, sukrėskite varškę, sugrūstą česnaką ir gerai išmaišykite. Stambia tarka tarkuotą sūrį suberkite į masę ir dar kartą permaišykite. Šis kiekis numatytas vidutinio dydžio stikliniam indui, taigi galite varijuoti kiekiais priklausomai nuo formos ir ragausiančių armijos dydžio.Indą išklokite kepimo popierium, sukrėskite masę, šaukštu išlyginkite viršų ir gausiai užberkite sezamo sėklomis, susmaigstykite pomidoriukus ir pašaukite orkaitėn. Kepti siūlyčiau apie 40-45 min. 200 C laipsnių temperatūroje.

Jaukiems rudens vakarams – keletas puikių pyragų receptų

Jaukiems rudens vakarams – keletas puikių pyragų receptų

Atėjus ilgų rudens vakarų metui, daugiau laiko galime skirti eksperimentams virtuvėje, o ir šviežių rudeniškų daržo gėrybių dar gausu. Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona Juciūtė dalijasi keletu puikių rudeniui tiksiančių pyragų receptų.