Now Reading
KP: Svieto pabaiga

KP: Svieto pabaiga

KP: Svieto pabaiga

„Adomo obuolių” pyrago užvalgę broliai Jensenai paleido fantazijos vadeles į egzotiškus kraštus, kuriuose daniškas kinas dar nesisvečiavo. Gudrioje ir nuotaikingoje veiksmo trilerių parodijoje ištikimiausią bičiulį Nicolajų Lie Kaasą (populiarusis aktorius vaidino Anderso Thomaso „Adomo obuoliuose” ir Tomo Villumo „Užtaisytoje bomboje”) įdarbino kalėjimo psichologu Adrianu, kuriam niekaip nepavyksta pateisinti tėvo lūkesčių.

Jis komandiruojamas į Indoneziją, kad detaliai apklaustų ir ištirtų paslaptingojo dano Severino Gertseno psichologinę būklę. Raumeningas ir išvaizdus vyriokas ramia sąžine deklaruoja, kad visai neseniai atšventė 129-ąjį gimtadienį ir daugiau neketina senti. Amžiną jaunystę išlaikyti jam neva padeda legendomis ir mitais apipinta baltoji gėlelė. Kasdien ji numeta tik po vieną lapelį, kurį suvalgęs laimingasis išsigydo žaizdas, susigrąžina jėgas ir tampa nemirtingas.

Tačiau mistinė gėlė neapsaugojo Severino nuo suėmimo ir ekskursijos į kalėjimą. Ten jis laukia paskirtos mirties bausmės už unikalųjį gamtos stebuklą nufilmuoti mėginusios TV laidos kūrybinės grupės automatizuotą sušaudymą Džono Rembo stiliumi. Absurdiškų nesusipratimų dėka Adrianas įsiutina priekabiaujančius Indonezijos policininkus ir atsiduria už grotų. Toje pačioje kalėjimo kameroje, kurioje lyg tyčia sėdi tautietis Severinas. Nelaukdami vienašališko teismo verdikto jie sumoja veikti kaip tikri veiksmo trilerių herojai ir nešti kudašių tiesiai į džiungles. 

Susirasti neįkainojamą gėlę užsimano ne tik jie, bet nuo kojų pirštų iki paauksuotų dantų ginkluoti, bepročio generolo Somčaiko vedami Indonezijos armijos smogikai ir filmų apie Vietnamo karą prisižiūrėję ypatingai žiaurūs Amerikos gangsteriai su ciniškuoju sadistu Džeku Pudovskiu priešakyje (šmaikščiame epizode dominuoja britų kino veteranas Stevenas Berkoffas, vaidinęs „Dievų miške” pas Algimantą Puipą). Severinui ir Adrianui bei jo seksualiai sekretorei teks pademonstruoti Čakui Norisui būdingą narsą, kumščių jėgą ir kūno lankstumą, kad įveiktų visas neprognozuotas kliūtis ir ištaškytų į nugarą alsuojančius niekadėjus.

Metai: 2009
Šalis: Danija, Vokietija, Australija
Trukmė: 100 min.
Režisierius: Tomas Villum Jensen
Aktoriai: Nicolaj Coster-Waldau, Nicolaj Lie Kaas, Birgitte Hjort Sorensen, Nicolas Bro, Steven Berkoff, Kee Chan
Scenarijaus autorius: Anders Thomas Jensen
Operatorius: Jan Richter-Friis
Dialogai: Danų, anglų
Titrai: Lietuvių, anglų

Tomas Villum Jensen (g. 1971) yra aktorius, režisierius, prodiuseris, scenarijų autorius, Holivudo filmų įgarsintojas. Autorius vaidino populiariuose daniškuose filmuose, buvo nominuotas „Oskarui“ už 1996 m. trumpametražį filmą „Ernestas ir šviesa“. Jo režisūros debiutas – filmas „Meilė iš pirmojo kostelėjimo“. 2007 m. autoriaus režisuota komedija „Užtaisyta bomba“ buvo rodoma ir „Kino pavasaryje“. 2009 m. jis tris mėnesius praleido Australijoje, kur filmavo naujausią veiksmo komediją „Svieto pabaiga“. Šiam filmui scenarijų parašė vyresnysis jo brolis Andersas Thomasas Jensenas (kiti šio autoriaus darbai: „Atviros širdys“, „Broliai“, „Adomo obuoliai“, „Hercogienė“, „Po vedybų“, „Vilburas nori nusižudyti“).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top