Atėjus karštajam vasaros sezonui, nesinori vartoti stipriųjų alkoholinių gėrimų. Norite atsigaivinti ir paskanauti ko nors lengvo? Siūlome jums išmėginti, vasarišku laikomą, rožinį...
Tai buvo gūdūs 1992-ieji. Lietuvoje tebebuvo dislokuota okupacinė kariuomenė, ir nepaisant visuotinio entuziazmo bei pasitikėjimo Aukščiausiąja Taryba, Lietuvos buitis buvo skurdi, o...
Šiandien užsukę į prekybos centro alkoholio skyrių arba apsilankę specializuotoje vynų parduotuvėje išvystame galybę butelių su margomis etiketėmis. Nuo ko priklauso kokį vyną...
Netikėtas kvietimas apsilankyti viename geriausių Lietuvos restoranų pakeitė mano planus. Turėjau aprašyti ir pristatyti vieną iš naujai atsidariusių vietų, bet negalėjau susilaikyti nuo...
Žydinti pieva, dūzgiantys vabzdžiai, pora patogių šezlongų ir medinis staliukas su ąsočiu... naminio limonado. Stiklinė šalto, putojančio, pačių pasigaminto gėrimo dvelkia nostalgija,...
Ar žinote iš ko ir kaip gaminamas alus? Esate buvę alaus darykloje ir ragavę jau paruošto, bet dar neišpilstyto į tarą alaus? Sužinok ir paragauk...
Didžiausias amerikiečių nuopelnas pasaulinei arbatos kultūrai be jokių abejonių yra arbata su ledu. Nors XIX a. receptų knygose yra užuominų apie šaltą arbatą, gėrimas paplito tik XX...
Ar niekada Jums nebuvo iškilęs klausimas, kodėl pasaulyje ir net angliškai kalbančiose jo dalyse, nepaisant dominuojančio airiško, škotiško, amerikietiško ar kanadietiško viskio, nėra...
Jei turėčiau užduotį per dieną apsilankyti visuose Vilniaus restoranuose, kavinėse, baruose, lauko terasose ir kitose žaviose vietelėse, vargu, ar kiekvienai skirdamas nors po minutę laiko...
Ketvirtadienį buvo oficialiai atidarytas pirmasis Vilniuje greito maisto japonų restoranas - Sushi Express. Visai nedidelis ir labai jaukus restoranėlis įsikūręs apsuptyje didžiausių...
Prieš penkis tūkstančius metų kažkur dabartinėje pietų Kinijoje žmogus pirmą kartą į karštą vandenį įbėrė arbatmedžio lapų. Jis nežinojo, kad kvapnus žalsvas skystis indelyje,...
Pirkdami vyną, turbūt, kiekvienas parduotuvėje ilgai prastovime prie lentynų, galvodami, kurį gi šįkart pasirinkti. Čia jūs rasite keletą patarimų, kurie, galbūt, jums pagelbės.
Tikras gurmanas ne tik nepasimeta tarp galybės skirtingų vyno rūšių ir įvairių gamintojų siūlomų delikatesų, bet kartais įveikia ir kelis tūkstančius kilometrų vien tam, kad...
Daugelį kartų eita pro šalį, daugybę kartų apkalbėta, nesuskaičiuojamą kiekį akies krašteliu nužvelgta ir nei karto nestabtelėta prie Vilniaus centro, greta Žaliojo tilto stotelės,...
Norėtumėte savo šeimos narius ar draugus pradžiuginti paties pagamintu patiekalu? O gal nusprendėte keisti gyvenimo įpročius ir pradėti sveikai maitintis, tačiau maisto gaminimas jums...
Kasdien pasaulyje išgeriama begalė puodelių kavos. Vieniems šis gėrimas – energijos šaltinis, kuris asocijuojasi su gera dienos pradžia, kitiems kavos gėrimas tai tam tikras ritualas....
Ar tai būtų arbūzo riekė, patiekiama desertui, ar virto kukurūzo burbuolė, patiekta proamerikietiškai nusiteikusio draugo rengiamame piknike, džentelmenas niekada negali žinoti, su kokiais...
„Pitstop Pizza”, įsikūrusi pačioje senamiesčio širdyje – Vilniaus gatvėje, jau iš tolo šviečia ryškiai raudona spalva ir traukia smalsuolius užeiti vidun, kur pasitinka plačios...
Raudoni vynai gaminami (kaip jau tikriausiai įtariate) iš raudonų vynuogių veislių. Vynas spalvą įgauna fermentacijos proceso metu sultyse palikus uogų sėklas ir odeles. Iš odelės...
Mėsos marinatus naudojame dėl dviejų priežasčių: norėdami suteikti mėsai papildomo skonio arba nuimti nepageidaujamą mėsos poveikį. Jo paruošimas yra svarbi valgio gaminimo proceso...
1 ... 27 / 28 / 29 / 30 / 31 / 32 / 33