Ketvirtadienį buvo oficialiai atidarytas pirmasis Vilniuje greito maisto japonų restoranas - Sushi Express. Visai nedidelis ir labai jaukus restoranėlis įsikūręs apsuptyje didžiausių...
Prieš penkis tūkstančius metų kažkur dabartinėje pietų Kinijoje žmogus pirmą kartą į karštą vandenį įbėrė arbatmedžio lapų. Jis nežinojo, kad kvapnus žalsvas skystis indelyje,...
Pirkdami vyną, turbūt, kiekvienas parduotuvėje ilgai prastovime prie lentynų, galvodami, kurį gi šįkart pasirinkti. Čia jūs rasite keletą patarimų, kurie, galbūt, jums pagelbės.
Tikras gurmanas ne tik nepasimeta tarp galybės skirtingų vyno rūšių ir įvairių gamintojų siūlomų delikatesų, bet kartais įveikia ir kelis tūkstančius kilometrų vien tam, kad...
Daugelį kartų eita pro šalį, daugybę kartų apkalbėta, nesuskaičiuojamą kiekį akies krašteliu nužvelgta ir nei karto nestabtelėta prie Vilniaus centro, greta Žaliojo tilto stotelės,...
Norėtumėte savo šeimos narius ar draugus pradžiuginti paties pagamintu patiekalu? O gal nusprendėte keisti gyvenimo įpročius ir pradėti sveikai maitintis, tačiau maisto gaminimas jums...
Kasdien pasaulyje išgeriama begalė puodelių kavos. Vieniems šis gėrimas – energijos šaltinis, kuris asocijuojasi su gera dienos pradžia, kitiems kavos gėrimas tai tam tikras ritualas....
Ar tai būtų arbūzo riekė, patiekiama desertui, ar virto kukurūzo burbuolė, patiekta proamerikietiškai nusiteikusio draugo rengiamame piknike, džentelmenas niekada negali žinoti, su kokiais...
„Pitstop Pizza”, įsikūrusi pačioje senamiesčio širdyje – Vilniaus gatvėje, jau iš tolo šviečia ryškiai raudona spalva ir traukia smalsuolius užeiti vidun, kur pasitinka plačios...
Raudoni vynai gaminami (kaip jau tikriausiai įtariate) iš raudonų vynuogių veislių. Vynas spalvą įgauna fermentacijos proceso metu sultyse palikus uogų sėklas ir odeles. Iš odelės...
Mėsos marinatus naudojame dėl dviejų priežasčių: norėdami suteikti mėsai papildomo skonio arba nuimti nepageidaujamą mėsos poveikį. Jo paruošimas yra svarbi valgio gaminimo proceso...
Turbūt visuose kulinariniuose leidiniuose ir knygose rasite patarimų, kaip naudoti vienus ar kitus prieskonius. Kaip ir visur rasite parašyta: nuolatiniai pomidorų sąjungininkai – bazilikas,...
Aukštos klasės virtuvės gurmanai nuo šiol gastronominių kelionių metu į pirmąsias gretas turėtų įtraukti Danijos sostinę Kopenhagą. Būtent šiame Kristiano Anderseno pasakų mieste...
Aštrusis kakavos ir čili pipirų derinys atsirado daugiau nei prieš 1000 metų. Kadangi tiek čili, tiek kakavos tėvynė yra Pietų Amerika, tad nenuostabu, jog šio pikantiško skonio ir...
Jei kada Vilniuje ieškojote vietos, kur galima ramiai pasėdėti ir pabėgti nuo miesto šurmulio, puikiausiai tiks senamiesčio glūdumoje įsikūrusi - alaus virtuvė. Skamba įtartinai ir kyla...
Japonams neatrodo, kad pasikviesti kelis draugus ir išgerti arbatos puodelį yra paprastas dalykas. Dailė, gėlių komponavimas, poezija, choreografija, filosofija, religija ir kulinarija...
Šios vietelės neįmanoma nepastebėti, mat ji įkurta pagrindinėje senamiesčio gatvėje, o užėjus vidun pro stiklines duris nosį pradeda kutenti malonus kepinių kvapas.
Saulėto, pavasariškai nusiteikusio antradienio popietę bare LivLounge rinkosi Vilniaus vyno gurmanai. Vyno žinovas, elegantiškasis Domininkas Velička pristatė vyndarystės šedevrus iš...
Šiandien 18.00 val., baras „LivLounge“ kartu su vyno ekspertu Domininku Velička pristatys naujieną Lietuvoje – vyną iš didžiojo karvedžio tėvynės – Makedonijos. Užkandžius prie...
Vienas paslaptingiausių, didingiausių ir, turbūt, nesuklysiu pasakydamas, kad mums, ne tik lietuviams, bet ir visam vakarų pasauliui, labiausiai dominantis kraštas – Kinija. Tokio dydžio...
1 ... 26 / 27 / 28 / 29 / 30 / 31 / 32