Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų....
Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su bandele ir įvairiais įdarais viduryje. Tačiau tie patys Jungtinių Amerikos...
Šiuo metu turguose gausu Lietuvos ūkininkų užaugintų rudens gėrybių, tačiau prisivalgyti jų „už visus metus“ nepavyks. Viena iš išeičių – daržovių vaisių ir uogų...
Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir...
„Žiūrėk lauką vasarą, o sodą – rudenį“, - byloja lietuvių liaudies išimtis. Na, tai tikriausia tiesa. O kulinarų džiaugsmui, ruduo – tai metas kuomet sezoninėmis gėrybėmis...
Arbata – ne tik aromatingas gėrimas, bet ir... gana efektyvus vaistas, galintis apsaugoti jus nuo pačių įvairiausių negalavimų. Norite sustiprinti imunitetą, įveikti peršalimą ir...
Rugsėjo 10 d. Vilniaus viešbutyje „Panorama“ vyks pirmoji Lietuvoje veganų mugė „Vegfest LT“. Joje dalyvaus beveik pusšimtis įmonių, prekiausiančių veganišku maistu, kosmetika,...
Vienas pirmųjų klausimų renkantis kavą – ar ji nėra rūgšti. Prekybininkų teigimu, 7 iš 10 perkančių kavą pirmiausiai teiraujasi būtent apie tai, tačiau ekspertai sutaria, kad ši...
Pasak kulinarų, garstyčios - nuvertintas ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusęs prieskonis. Klaidingai manoma, kad garstyčios dera tik su pieniškomis dešrelėmis...
Ieškant ypatingiausiomis savybėmis išsiskiriančios kavos, dažnai susiduriama su įvairiais mitais. Tačiau Lietuvos kavos ekspertas, „Huracán Coffee“ vadovas Vytautas Kratulis šypsosi...
Vienas geriausių būdų atsigaivinti karštą dieną – šaltas gėrimas. Tačiau dar geriau, kai jis yra gausus vitaminų, tuomet atgaiva kūnui ir energijos užtaisas dar didesnis.
Dešrainio receptų variacijų įvairiose šalyse yra nesuskaičiuojama galybė. Nors įprastai dešrainiai, kaip ir mėsainiai, priskiriami greito ir paprasto maisto kategorijai, jų renesansas...
Dažni piknikai gamtoje, dienos saulėtame paplūdimyje, žygiai dviračiais ar baidarėmis – malonios vasaros pramogos, kurių praleisti nesinori. Tačiau dažnai kyla klausimas, kaip tinkamai...
Visame pasaulyje spurgų vardas žinomas vis kitu pavadinimu ir kita išvaizda – raitytos, apvalios, su skyle viduje, su glaistu, įdaru ar tiesiog tarsi pynė. Tačiau ar kada nors girdėjote,...
Vasara mums primena, kad dabar pats laikas leistis į savaitgalio išvykas su draugais ar šeima. Ir nors lietuviška vasara gali vieną dieną žadėti +30, o kitą siekti vos +19 būkite...
Kažkada buvęs tik amerikiečių skiriamuoju ženklu, mėsainis „išaugo“ greito maisto restoranų meniu rėmus ir, paplitęs visame pasaulyje, tapo atskiru, netgi gurmanų mėgstamu,...
Alergija - viena iš iš dažniausių civilizacijos ligų. Dažnu atveju nemaloni kūno reakcija pasireiškia pieno produktams. Tačiau kaip atskirti – tai alergija, ar maisto netoleravimas? Ar...
Virtuvėje mėgstančios triūsti šeimininkės neleis sumeluoti: ant maisto ruošimo prietaisų prikepusių nešvarumų ar jų paliktų dėmių valymas – viena nemaloniausių buities...
Šiltas oras, žalia gamta ir čirškančios mėsos kvapas... Ne paslaptis, jog vasaros sezono metu lietuviai mielai renkasi ant grilio keptą mėsą. O ar moka ją kepti?
Jeigu planuojate šią vasarą keliauti į Italiją, tikriausiai jau pasižymėjote plane punktą – paragauti tikros itališkos picos. Tačiau šis patiekalas, anot įvairių šaltinių, leidžia...
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 ... 32