Panašu, kad svorio mažinimo strategijos niekada nepraras aktualumo. Dietos, kalorijos, angliavandenių ribojimas, badavimas... Ko tik netenka griebtis kovoje su nereikalingais kilogramais....
Žiniasklaidoje šiandien yra daugybė informacijos apie sveiką mitybą – ką valgyti, ko nevalgyti, kokius produktus ir kaip išsirinkti. Vis dėlto žinių gausa ne visada padeda susivokti,...
Organizmą valantys kokteiliai yra vienas skaniausių būdų, padėsiančių išvalyti organizmą nuo kenksmingų toksinų ir radikalų. Vaisių ar daržovių kokteilį nesunku įtraukti į...
„Kodėl taip nutinka, kad mums nepakanka sveikos mitybos principų ir prireikia griežtų ar mažo kaloringumo dietų?“, – retoriškai klausia medicinos mokslų daktarė ir gydytoja...
Perteklinis cukraus ir druskos vartojimas sukelia daugybę ligų ir negalavimų, tačiau daugeliui šių maisto priedų itin sunku atsisakyti. Dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė drąsina –...
Spalvingi ir skanūs trintų vaisių ir daržovių kokteiliai nepalieka abejingų. Kreminė tekstūra ir švelnus skonis - glotnučių vizitinė kortelė. Daugelio jau pamėgti vaisių kokteiliai...
Ar žinote, kad šokolado istorija siekia tūkstančius metų? Kažkada jis buvo vadinamas dievų maistu, ilgus metus geriamas skystas ir tik XIX a. tapo šiandien matoma kieta šokolado plytele....
Dar visai neseniai buvo laikai, kai dažnuose namuose vasara kvepėjo ne tik atostogomis, tačiau ir verdamų uogienių aromatu. Tačiau pastaruoju metu pastebima, kad tradicija gaminti uogienes...
Sveikatą kartais bandome stiprinti įvairiais vitaminais ir papildais, pamiršdami, kad organizmas geriau įsisavina tai, kas natūralu. Gamta pati sukūrė beveik tobulą baltymų, sveikų...
Pirkinių krepšelyje guli šviežia žuvis, brokoliai, morkos, paprikos ir smidrai. Vakarienė suplanuota – kepta maistinga žuvis su virtomis, o paskui švelniai apskrudintomis daržovėmis....
Kokias braškes rinktis: lietuviškas ar importuotas iš užsienio – klausimas, jau daug metų neduodantis ramybės daugeliui lietuvių. Braškių augintojai ir prekybininkai sako, kad pirkėjai,...
Mitybos specialistės Deimantės Rapalytės teigimu, mėgautis maistu – privaloma. Pakeisti mitybos įpročius bus sunku, jeigu įstatysite save į rėmus, pradėsite save riboti, skaičiuosite...
Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo...
Daugiau nei pusė Lietuvos darbuotojų pietauja ne viešo maitinimo įstaigose, o patys pasigamina pietus ir atsineša juos į darbą. Draudimo bendrovės BTA užsakymu atliktos apklausos duomenys...
Lietuvoje sparčiai daugėjant restoranų darosi sunku atskirti, kuri vieta – išties gera ir verta dėmesio, o kur užsukus gali tekti nusivilti. Kad suprasti būtų lengviau, projekto „30...
Užėjus į parduotuvę akys raibsta nuo saldumynų gausos, tačiau dažnas patvirtins – šokoladas tvirtai laiko saldumynų karaliaus poziciją. Tiesa, šiam skanėstui keliami reikalavimai yra...
Greitėjantis gyvenimo tempas, deja – nori nenori – verčia rinktis greitą maistą. Tačiau „greitas maistas“ ir „nesveikas maistas“ daugeliui yra tapačios sąvokos. Tad ne vienam...
Atėjus pavasariui imame galvoti apie liesesnį maistą, nes rūpinamės savo savijauta ir figūra. Tačiau nepulkite maitintis tik salotomis ar žaliavalgiškais kokteiliais. Mėgstamus...
Lietuvos gyventojai vartoja per mažai vaisių ir daržovių: per dieną vienam žmogui rekomenduojama suvalgyti mažiausiai 400 g vaisių ir daržovių, tačiau mūsų šalyje šis skaičius...
Visuomenėje sparčiai populiarėjant sveikos mitybos idėjai, vis daugiau žmonių renkasi pradėti atidžiai stebėti tai, ką valgo kasdien. Nuo jų neatsilieka ir restoranai, keičiantys savo...
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 ... 32