Now Reading
Talentų banke – rankines kuriantis Alius

Talentų banke – rankines kuriantis Alius

Talentų banke - rankines kuriantis Alius

Rasa Barčaitė

Alius Makackas yra diplomuotas scenografas, tačiau vietoj monumentalių teatro scenų jis pasirinko iš pirmo žvilgsnio ne tokią vyrišką kūrybos sritį – rankinių kūrimą.

Nors, kaip Laikas.lt pasakojo Alius, rankinių kūrimas į jo gyvenimą atėjo netikėtai: tiesiog pačiam prireikė rankinės ir taip viskas prasidėjo. Šiuo metu Alius gyvena ir kuria Londone, kur, pasak jo, bando įtvirtinti savo, kaip kūrėjo vardą.

Iš kokių medžiagų gamini rankines?

Rankines kuriu iš natūralių medžiagų. Dabar visos yra iš odos. Man įdomu ieškoti spalvų ir faktūrų, seną odą derinti su nauja… Iš esmės medžiaga ir įkvepia bei lemia rankinės dizainą. Kuriamos rankinės dažniausiai išsiskiria savo dydžiu, masyvumu, dizainu.

Kiek tau svarbu pamušalas, rankinės vidus?

Rankinės vidus be galo svarbus. Jei visas rankinės dizainas ir spalvų gama yra paprasta ir subtili, tai rankinės vidus yra tarsi priešingybė išorei – renkuosi labai ryškius, kontrastuojančius audinius.

Tavo svajonių rankinė, kurią norėtum sukurti?

Kiekviena rankinių kolekcija yra mano idėjų materializavimasis… Svajonė nėra sukurti rankinę, svajonė yra kurti – aš jas kuriu.

Trys žodžiais, kuriais apibūdintum savo kuriamas rankines.

Natūralios, konceptualios, kokybiškos.

Kur jų galima įsigyti?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Londone jų galima įsigyti “69b” Brodway Market, o Vilniuje „Daiktų viešbutyje“ pas „Le Muse“ merginas, “Decolte”, Kaune “Replique boutique”, „Komodoje“. Mane rasite tinklaraštyje madebyhandbags.blogspot.com

Kadangi Laikas.lt žurnalo tema bus VYRAI, užduosiu klausimą, susijusį su šia tema: kas tavo manymu yra vyriškumas? Ko niekada neturi prarasti vyras, kad ir kokie laikai ateitų?

Vyrai visada privalo būti džentelmenais. Mano manymu, tai ir yra tikrasis vyriškumas.

Kaip užbaigia Alius, kūrybai jį įkvepia miestai ir žmonės, filmai, muzika. O jei kyla klausimas, ar rankinės skirtos vaikinams, ar merginoms – jos unisex, nors, kaip galima tikėtis, pirmauja moterys. Beje, rankinės, kaip ir scenografija, irgi labai monumentalu… Priklauso nuo požiūrio.



Alius Makackas ir jo kūryba buvo publikuota vasario mėnesio Laikas.lt žurnale, jo pdf rasite ČIA.

Ir tu gali patekti į Laikas.lt žurnalo puslapius – siųsk savo talentą [email protected], papulk į šio portalo „Talentų banką“ ir įdomiausius talentus pristatysime žurnale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top