Now Reading
Sushi express Vilniuje — greitai ir sveikai

Sushi express Vilniuje — greitai ir sveikai

Sushi express Vilniuje — greitai ir sveikai

Ketvirtadienį buvo oficialiai atidarytas pirmasis Vilniuje greito maisto japonų restoranas – Sushi Express. Visai nedidelis ir labai jaukus restoranėlis įsikūręs apsuptyje didžiausių bendrovių, pačiame Verslo trikampio centre, Jasinskio g. 16. Lengvai ir greitai atrandamas, puikiai pasiekiamas ir maloniai nustebinęs.

Sunku spręsti apie ką tik atsidariusią naują vietą, kai viskas kvepia vos baigtu remontu ir gerokai padidintu, tačiau maloniu mandagumo prieskoniu. Suprantama ir pateisinama.

Besiartinant prie „Sushi Express“ iš tolo buvo matyti stoviniuojantys restorano svečiai. Visi pakiliai nusiteikę laukė atidarymo pradžios ir vadovo sveikinimo. Aplink matėsi daug žinomų veidų, matyt kai kurie verslo partneriai, kai kurie draugai, ypatingi svečiai.

Vos įžengus pro duris akys ėmė bėgioti po aplinką, stebėti ir rinkti informaciją. Interjere dominuoja medis, tamsių ir šviesių spalvų deriniai. Visą šią nuostabią baldų idilę pagyvina gyvos žalios spalvos gėlės ir išraiškingas sienų dekoras: ryklio formos nedideli raižiniai iš medžio.

Nusprendus prisėsti, teks tai padaryti ant labai patogių priešais barą stovinčių ryškiaspalvių fotelių, arba aukštų kėdžių esančių tiek prie baro, tiek ir prie lango.

Svetingas atidarymas

Baras buvo nukrautas įvairiausių sušių gausa. Akyse raibo. Ryškios jų spalvos ir ingridientų prieš renkantis vertė pasvarstyti kurio labiau norėtųsi. Vieni buvo su unguriais, kiti su krabais, kiti su raudonais ir žaliais ikrais, su sezamo sėklomis ir avokadu, su tunu ir lašiša. Teko skanauti ir delikatesinių jūros gėrybių suši — su aštuonkoju, geltonuodege, kalmaru ir unguriu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Gaila vieno, kad nebuvo taip gardžiai restorano meniu pateiktų traškių tigrinių krevečių su saldžiarūgščiu čili padažu. Tačiau viską vainikavo ir užtvirtino šlakelis puikios sakės.

Universalu, paprasta ir skanu

Norėčiau pažymėti, kad vargu ar galima šią greito maisto įstaigą vadinti restoranu, kai siektinas maisto išsinešimas. Labiau panašu į greito maisto japonų barą, kur ateini, užsisakai iš ne didelio meniu vieną kitą patiekalą, susidedi į popierinę (ekologišką) dėžutę ir išsineši. 

Maisto kokybė ideali kasdieniam valgymui, sakyčiau, labiau universali kiekvieno skoniui. Teko sušių ragauti daugelyje pasaulio šalių, kaskart nustembu, kai surandu kokį nors naują skonį. Labiausiai sužavėjo paskutinysis su skrudinta lašišų oda ir austrių padažu. Paprasta ir originalu. Tikiuosi, kad tokių originalių atsiras ir pas mus.

Ramūnas Dieliautas
Nuotraukos iš atidarymo

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top