Kulinarinės knygos: ekspertai prieš mėgėjus
Ieva
2011-10-11, 15:48
Sutinku, kad i neprofesionalu siulomus receptus reikia zvelgti atsargiai ir geriau pasikliauti savo DARBA ismananciais zmonemis. Kita vertus, profesionalu receptai kartais per sudetingi, su visokiais sunkiai randamais ingridientais, tad skaitytoja patraukia paprasti, lengvai pagaminami patiekalai. Apibendrinant, is Beatos knygos mielai ka nors pasigaminciau, bet nesulyginciau jos, Nomedos ar Jagelaviciutes knygu su tikru profesionalu receptu knygomis.
vika
2011-10-11, 15:39
sutinku su Linu
Agne
2011-10-11, 14:48
Būtent tą aš ir norėjau pasakyti, jog tekste trūksta logiškumo, jūsų cituotą pastraipą keičia ši:
"J.Oliveris tikrai nėra vienintelis žymus žmogus, išleidęs kulinarinę knygą. Tarp užsienio žvaigždžių-kulinarų yra ir tokie vardai kaip Gerardas Depardieu, Sophia Loren, Eva Longoria, Gwyneth Paltrow, Sheryl Crow, Alicia Silverstone, Oprah, Mario Lopez, Paul Newman, Frank Sinatra ir kiti".
Tai prieštarauja išsakytai minčiai ankščiau ir J.Oliverį sugretina su žvaigždėmis, kurios garsios ne dėl kulinarinių sugebėjimų.
To agne
2011-10-10, 17:58
"Tokie vardai kaip Jamie Oliveris visame pasaulyje yra tapęs savotišku prekiniu kokybės ženklu maisto gamybos srityje. Lietuvoje vienas iš tokių pavyzdžių yra Linas Samėnas, kuris savo kelią į žvaigždžių virtuvę skynėsi žongliruodamas patiekalais, užkariavusiais lietuvaičių širdis ir skrandžius. Tai viena grupė žymių kulinarų…"
Atidžiau skaitykite ;)
Agne
2011-10-10, 16:46
Tekstukas apie nieką. Keistas sugretinimas J.Oliver su S.Loren, E. Longoria, G. Paltrow ir t.t. Sumaišytas žvaigždės - kulinaro, kulinaro - žvaigždės santykis.
Milda
2011-10-09, 19:34
Kulinarija yra mokslas. Kai skaitai megeju knygas, daznai randi tokiu klaidu, del kuriu darosi liudna.....tai del ko tada mokomes? Yra dalyku, kuriuos tiesiog reikia ismanyti. O dabar daznai minetos knygos prasilenkia su tuo, ka kiekvienas virejas turi zinoti.......bet as ne pries tokias knygas. Kiekvienas renkasi, ko jam reikia.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai