Now Reading
Talentų banke – poetė Žydrė

Talentų banke – poetė Žydrė

Talentų banke - poetė Žydrė

Laikas.lt Talentų bankas pasipildė retai čia sutinkama kūrybos sritimi – poezija. Pristatome Žydrę ir keletą jos sukurtų eilių.

Jeigu netyčia Tave, berenkantį mėlynes, kasantį sniegą, valgantį morką, svajingai žiūrintį į mėnulio pilnatį, užkalbintų rudų akių mergina, nebijok – veikiausiai tai būsiu aš.

„Sveiki, esu Žydrė, tačiau draugai dažniausiai mane vadina Žy. Dažnai atsirandu ten, kur, regis, tikrai negalėtum atsidurti to iš anksto nesuplanavęs.

Ir toje erdvėje gimsta akių kontaktas, po jo – žodis, vėliau – tekstas. Mano siekis – artėti prie žmogaus, dalintis sukaupta patirtimi, kartu mokytis, ragauti gyvenimą.

Jei skaitai šias eilutes, gali neabejoti, kad kitą vasarą jau kartu valgysime žemuoges, o jei norėsi – atsikelsime trečią nakties, šoksime ant dviračių ir lėksime prie ežero maudytis tirštame rūke – juk ežero vanduo nuolat garuoja.

Subtilioje erdvėje, kai gali daugiau negu tylėti, žodžiai suranda sau draugą ir susilieja į poetinę visumą, kurioje praranda prasmę visi skyrybos ženklai.

skaudėk kol gali
trečios akies įgriovose
dar yra molio
kuriuo maitinu tave
bet tavo sielos
atrajojimais vis mažiau soti

anakondos liežuvėlis
lyžteli papades o uodega
apsiveja kaklą
ir kurčia tyla ir priegloba
o šaltakraujės seilės
tik sielos apsauginei plėvelei

prilipus prie manęs ugnis
degina nugarą
neskauda kol žinai
kad išdegs syvai
kaskart įkinkantys skaudėt

kai kviečia rašyt
nėra ant ko
kai randi
nežinai ką
nuo ko ir ką
tik nago gyvuonis
kaskart vis labiau trumpėjantis

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

jaučiuosi tarsi dykuma
dar galinti pagirdyti
kas žingsnį link tabernakulio
įkvepiu asbesto
negerk
tik suvilgyk šnerves

Daugiau mano poezijos ir rašinių rasite Zydryne.blogas.lt , Jaunimogidas.lt arba tiesiog parašykite man elektroninį laišką adresu [email protected] ir aš Jums atsiųsiu”.


PALAIKYKITE JUMS LABIAUSIAI PATINKANTĮ TALENTĄ!

Kiekvieno mėnesio Laikas.lt žurnalo numeryje bus spausdinami du daugiausiai dėmesio susilaukę ir įdomiausi nauji talentai.

Turite talentą? Susipažinkime! Praneškite apie save adresu: [email protected]. Sukursime nišą Jums ir Jūsų talentui pristatyti, kur būsite matomas ir gerbiamas „non stop“. Ir dar – pačius geriausius pristatysime kiekviename žurnalo numeryje!

Praneškite apie save! Mes padėsime Jūsų sėkmės istorijai augti!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top