Now Reading
Sostinės prieplauka jau laukia keleivių (Foto)

Sostinės prieplauka jau laukia keleivių (Foto)

Sostinės prieplauka jau laukia keleivių (Foto)

Sekmadienį Vilniuje, Baltojo tilto pašonėje oficialiai prisišvartavo mobili prieplauka. Į naujos kultūrinės erdvės – „Vilniaus ložė“ – atidarymą sostinės gyventojus ir miesto svečius kvietė Dizaino savaitė” ir inovacijų festivalis „IF… Vilnius“.

„Vilniaus ložė“ – tai dizainerio Vytauto Puzero inicijuoto Neries krantinės kėdučių projekto „Upės korys“ dalis. Šiuo metu čia įrengtos pirmosios 16 kėdučių, finansuotos Vilniaus savivaldybės. Projekto vystytojas V.Puzeras planuoja, kad „Vilniaus ložę“ turėtų papildyti dar 64 rėmėjų lėšomis įrengtos kėdutės.
 
Atidarymo metu buvo galima apžiūrėti prieplaukos išorę ir vidų, ant statinio šonų eksponuota Sauliaus Paukščio paroda „O kaip mes ją tempėme iš Kauno į Vilnių“, kur įamžintos statinio kelionės upe akimirkos. Šventės svečius pasitiko būgneliais grojantis trio.

Mobilus statinys buvo atplukdytas iš Kauno. Šiltuoju sezonu prieplaukoje švartuosis laivai, planuojama įrengti Turizmo informacijos centrą, organizuoti renginius. Plaukiojantį statinį Vilniaus savivaldybė įsigijo iš Kauno už 100 tūkst.
Lt. Nors prieplaukos kelionė Nerimi nebuvo visiškai sklandi (dėl stiprios srovės ir akmenuoto dugno ji buvo įstrigusi ties Grigiškėmis), Baltasis tiltas pasiektas sėkmingai, per šešias dienas įveikus 166 kilometrus.

Inovacijų festivalio „IF… Vilnius“ ir „Dizaino savaitės“ programą rasite Laikas.lt renginių gide.

Tekstas ir nuotraukos:
Erikos Vyšniauskaitės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top