Now Reading
6 pigiausios atostogų kryptys 2017-2018 m. rudens-žiemos sezoną

6 pigiausios atostogų kryptys 2017-2018 m. rudens-žiemos sezoną

6 pigiausios atostogų kryptys 2017-2018 m. rudens-žiemos sezoną

Shutterstock nuotr.

Planuojantiems savo atostogas siūlome susipažinti su šiomis šešiomis pasaulio valstybėmis, į kurias galima keliauti pigiai. Turkija, Graikija, Bulgarija, Ispanija, Tailandas, Egiptas – tai puikių atostogų, naujų kultūrų, egzotikos ar senų Europos tradicijų kraštai, kuriuose užburs maistas, viešbučiai, pramogos, gamta ir aktyvios veiklos. Ieškantiems, kur pigiai ir kokybiškai pakeliauti, šis sąrašas tikrai tiks.

1. Turkija

  • Geriausias laikas atostogoms: turistinis sezonas tęsiasi nuo balandžio vidurio iki rugsėjo vidurio, tačiau Turkija tinkama kelionėms visais metų laikais. Ypač patrauklūs Turkijos kurortai rudenį.
  • Vidutinė dviejų žmonių vakarienės kaina restorane: trijų patiekalų vakarienė neprabangiame restorane Turkijos kurorte – 15 EUR. Stambule tokia pati vakarienė kainuos – 20 EUR ir daugiau. Vis dėlto, daugelis Turkijos viešbučių siūlo „viskas įskaičiuota“ paslaugą, kurios metu skaniai viešbutyje valgysite nemokamai.
  • Vietos, kurias verta pamatyti: Stambulas, Efesas, Kapadokija, Pamukalė, Ankara, Viduržemio jūros kurortai Antalija, Alanija, Marmaris, Kemeras, Bodrumas ir Turkijos gamta.

Kelionė į Turkiją

Turkijos žemė sugėrusi tiek daug istorijų, įvykių ir vietų kurių nevalia praleisti, kad bet kuriam keliautojui gali susisukti galva. Be to, tai viena labiausiai turistų lankomų ir geriausiai turizmo paslaugas išvysčiusių šalių pasaulyje. Kelionės ir atostogos Turkijoje dažniausiai būna pigios, malonios ir kokybiškos. Archeologiniai ir architektūriniai paminklai, skirtingi miestai, viliojantis kulinarinis paveldas, religijų mišinys – visa tai sutelpa Turkijoje.

Visos Turkijos smaigalyje įsitaisęs Stambulas. Kosmopolitiškas, modernus, tačiau mečečių minaretais ir senoviniais rūmais nusagstytas miestas. Įdomi ir Azijos dvasia jau pulsuojanti sostinė Ankara. Kitose Turkijos vietose daug kur pamatysite išlikusį Antikos, Romos bei Osmanų imperijų istorinį paveldą.

Turkijos gamta viena unikaliausių visame pasaulyje – šalies krantus skalauja trys jūros, visą teritoriją raižo kalnai, kanjonai, upės, plynaukštės, ežerai ir lygumos.

 

2. Graikija

  • Geriausias laikas atostogoms: atostogų sezonas Graikijos salose prasideda balandį ir baigiasi spalio mėnesį. Atostogų pikas Graikijoje – nuo liepos vidurio iki rugpjūčio pabaigos.
  • Vidutinė dviejų žmonių vakarienės kaina restorane: Graikijos salų kurortuose trijų patiekalų vakarienė dviems tavernose ir restoranuose kainuos apie 30 EUR. Sostinėje Atėnuose tokios vakarienės kaina šiek tiek aukštesnė – 35-40 EUR.
  • Vietos, kurias verta pamatyti: Atėnai, Salonikai, Meteoros vienuolynas. Salos – Kreta, Kerkyra, Kosas, Rodas, Santorinas, Mikonas, Zakintas ir daugelis kitų.

Kelionė į Graikiją

Ekonominė krizė pastaraisiais metais pavertė Graikiją puikia pigių atostogų šalimi. Dabar šokinėti iš vienos Graikijos salos į kitą dar maloniau, vietos gyventojai jus priims su džiaugsmu ir dideliu svetingumu. Senovės Antikos kultūra ir palikimas, žydras jūros vanduo ir krištolinės lagūnos, puikus klimatas, natūralus ir sveikas maistas – visa tai Graikijoje galima gauti už prieinamą kainą.

Nors daugelis keliautojų neužsibūna Atėnuose, šis miestas tikrai vertas jūsų dėmesio. Pirmiausia dėl to, kad čia stūkso mokyklos vadovėliuose matytas Akropolis, pilna kitų istorinių paminklų.

Antra vertus, kai yra rojų primenanti Kretos sala, Rodas, Kosas, Mikonas, Zakintas, Kerkyra ir daugelis kitų savitų Graikijos salų, tai užsisėdėti mieste šioje šalyje tikrai neverta.

 

3. Bulgarija

  • Geriausias laikas atostogoms: Bulgarijoje atostogų sezonas šiek tiek trumpesnis nei Turkijos pietuose ar Graikijos salose, vis dėlto nuo gegužės iki vėlyvo rugsėjo Juodosios jūros kurortuose tikrai puikius oras. Pavasarį ir rudenį atostogos Bulgarijoje – labai pigios. Žiemą Bulgarijoje verta apsilankyti slidinėjimo ir snieglenčių mėgėjams.
  • Vidutinė dviejų žmonių vakarienės kaina restorane: Bulgarijos sostinėje ir Juodosios jūros kurortuose galima vienodai pigiai ir skaniai pavalgyti. Trijų patiekalų vakarienė dviems žmonėms jaukiame restoranėlyje Bulgarijoje kainuos apie 20 EUR.
  • Vietos, kurias verta pamatyti: Sofija, Varna, Plovdivas, Veliko Tarnovo miestelis, Varnos nekropolis, Auksinių smilčių kurortas, Neseberas, Pomorjė, Bulgarijos kalnai ir slidinėjimo kurortai.

Kelionė į Bulgariją

Viena naujausių Europos Sąjungos valstybių Bulgarija plačiai atveria savo vartus atvykėliams. Žymieji Varnos ir Burgaso kurortai prie Juodosios jūros pavasarį ir rudenį yra nepadoriai pigūs. Ne sezono metu dvivietis kambarys gerame viešbutyje Auksinių smilčių kurorte gali kainuoti ir 15 EUR.

Be to Bulgarija gali didžiuotis vienais seniausių miestų visoje Europoje. Varnos nekropolis iki mūsų laikų išsaugojo vieną didžiausių ir seniausių aukso lobių pasaulyje. Tokie miestai kaip Sozopolis mena pačius seniausius Antikos laikus.

Bulgarai turi įdomų ir iš įvairių tautų surinktą kulinarinį paveldą, kuriame daug ir mums pažįstamų slaviškų patiekalų, ir turkiškos, ir pietų Europos virtuvės. Jaunatviška ir spalvinga Bulgarijos sostinė Sofija taip pat laukia atvykėlių visais metų laikais. Žiemą Bulgarija tampa pigia slidinėjimo kurortų vieta.

 

4. Ispanija

  • Geriausias laikas atostogoms: Ispanija tokia įvairi ir spalvota, kad joje surasite ką veikti bet kuriuo metų laiku. Rudenį, žiemą ar pavasarį galite pamatyti net autentiškesnę šalį. Žiemą Ispanijoje galima rytais slidinėti kalnuose, o vakare šildytis saulėje auksiniuose Andalūzijos paplūdimiuose. Vis dėlto, kaip ir visoje Pietų Europoje atostogų sezonas prasideda gegužę ir baigiasi rugsėjį. Karščiausi mėnesiai – liepa bei rūgpjūtis.
  • Vidutinė dviejų žmonių vakarienės kaina restorane: Ispanija, nors ir pigi Pietų Europos šalis, tačiau šiame sąraše ji viena brangesnių. Turistų numylėtoje Barselonoje už vakarienę dviems restorane sumokėsite mažiausiai 40 EUR. Kurortinėse zonose ar atokesniuose regionuose vakarienė restoranėlyje porai žmonių gali kainuoti apie 30 EUR. Panaši vidutinė kaina ir atostogautojų pamėgtose Kanarų salose.
  • Vietos, kurias verta pamatyti: Barselona, Madridas, Malaga, Granada, Sevilija ir visas Andalūzijos regionas, Šiaurės Ispanija ir Santijago de Kompostela, Pamplona ir ispaniškų vynų kraštas.

Kelionė į Ispaniją

Tai viena kontrastingiausių Europos žemių, kurioje žaliuojančias pievas ir miškus keičia saulės išdegintos dykynės, alyvmedžių giraitės, šilta jūra, banguotas vandenynas, gražūs paplūdimiai ir įspūdingi kalnai. Nenuostabu, kad ir žmonių, kultūros bei maisto įvairovė Ispanijoje milžiniška.

Daugelis Ispanijoje žino Madridą, Barseloną, saulėtą ir turistų mėgstamą Andalūzijos regioną, piligrimų kelią į Santjago de Kompostelą. Antra vertus, nukeliavę į Astūriją, Kantabriją, Valensijos regioną patirsite dar kitokių įspūdžių, sutiksite įvairių žmonių. Kultūrinis gyvenimas Ispanijoje svyruoja nuo karštų vakarėlių Ibisoje iki tradicinių flamenko šokių Granadoje, nuo įmantriausių pasaulio restoranų ir siurrealistinės Gaudi architektūros Katalonijoje iki kraują stingdančių bėgimų su buliais Pamplonoje.

Siestos ir vėlyvos vakarienės, užkandžių kultūra, jūros gėrybės, ispaniški pomidorai, vynai, alyvuogės ir sūriai bei įmantrūs kepiniai – šiek tiek Italijos šešėlio pritemdytas rojus maisto gurmanams.

 

5. Tailandas

  • Geriausias laikas atostogoms: Tailandas labai skiriasi nuo kitų čia išvardintų kurortų. Tai Pietryčių Azijos tropikai, kuriuose lietaus sezonas tęsiasi nuo gegužės iki spalio. Vėliau nuo lapkričio iki vasario yra vėsesnis sezonas, o karšta Tailande būna nuo kovo iki gegužės. Tai puiki kelionė kryptis tiems, kas mėgsta keliauti žiemą ar ankstyvą pavasarį.
  • Vidutinė dviejų žmonių vakarienės kaina restorane: Tailandas – tai Azijos maisto pasaulis. Atostogaudami Tailande tikrai skaniai ir pigiai vakarieniausite. Trijų patiekalų vakarienė dviems sostinėje Bankoke kainuos apie 18 EUR. Kurortiniuose miesteliuose, tokiuose kaip Krabi, už vakarienę dviems temokėsite 13 EUR.
  • Vietos, kurias verta pamatyti: Bankokas, Puketas, Pataja, Krabi, Ko Čango archipelagas, Mekongo ir Kvai upės, Čiangmajus, Trango sala ir nacionaliniai gamtos bei jūrų parkai.

Kelionė į Tailandą

Tailandas – tai puiki vieta susipažinti su Pietryčių Azijos kultūra. Tai viena daugiausiai per metus turistų priimančių šalių pasaulyje. Todėl Tailande atostogausite pigiai, rasite tai, ko tik širdis geidžia ir saule mėgausitės tada, kai Europos kurortuose bus šalta ir darganota. Čia gaji budizmo religija, yra daug šventyklų, tačiau šių dienų Tailandas bando savyje sutalpinti ir viską kas modernu bei savita.

Pirmiausiai tai nutrūktgalviškomis linksmybėmis ir vakarėliais garsėjanti šalis, kur jaunimas iš viso pasaulio šėlsta neskaičiuodamas dienų ir naktų. Populiari ši šalis ir tarp vyresnių keliautojų, tropinių pakrančių ir nardymo mylėtojų, nuotykių ieškotojų bei kuprinėtojų. Puikiai Tailande jaučiasi ir maisto gurmanai, norintys gyvenime išragauti kiek galima daugiau skonių. Po Tailando galėsite ramiai nerti į kitas Pietryčių Azijos šalis.

 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

6. Egiptas

  • Geriausias laikas atostogoms: vasaros mėnesiais Egipte gali būti ypatingai karšta. Todėl verčiau rinktis pavasario arba rudens sezonus, kai Egipte vyrauja idealus klimatas. O ir žiemą čia temperatūra dieną retai nukrenta žemiau 20 laipsnių šilumos. Todėl Egiptas puiki atostogų kryptis, kai Lietuvoje tamsu, šalta ir darganota.
  • Vidutinė dviejų žmonių vakarienės kaina restorane: Egiptas išlieka vis dar patraukliausiu turistams atostogų kraštu. Vakarienė dviems vietos restoranėlyje Hurgadoje tekainuos apie 6 EUR. Sostinėje Kaire kaina kyla iki 15 EUR, tačiau tai vis tiek viena pigiausių vakarienių, lyginant visas šešias šalis.
  • Vietos, kurias verta pamatyti: Kairas ir Gizos piramidės, Aleksandrija, Hurgada, Šarm aš Šeichas, Luksoras ir Nilo pakrantės, Sacharos dykuma, Raudonosios jūros pakrantės ir koralų rifai.

Kelionė į Egiptą

Pigus poilsis Egipte – tai jau yra atostogų klasika. Po pilietinių neramumų ir nestabilumo visame regione egiptiečiai dar labiau neriasi iš kailio, kad priviliotų bent dalį buvusių turistų srautų. Todėl kainos puikaus klimato, pasakiškos Raudonosios jūros ir senovės civilizacijų lopšyje Egipte vienos geriausių, kokias kada galėtų įsivaizduoti atostogautojai. Be to šalyje išvystyta visa turizmo infrastruktūra, gausu turų operatorių, kurie pasirūpins saugiu ir maloniu poilsiu. Hurgada ir Šarm el Šeichas turi tiek laisvų kambarių viešbučiuose, kad visada jums pasiūlys geriausią kainą.

Egipto sostinė Kairas vis dar nepraradęs savo magiško žavesio ir kvapų bei spalvų gausos. Viename didžiausių ir tankiausiai gyvenamų miestų pasaulyje lengva pasimesti, tačiau lengva ir atrasti daug įspūdingų naujų dalykų. Istorijos mėgėjams tiesiog privalu bent kartą gyvenime apsilankyti Luksore, o kruizas Nilu pripažįstamas pačia seniausia turistine atrakcija moderniame pasaulyje. Todėl Egipte verta išbandyti ir atrasti viską.

 


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top