Now Reading
Ar žinojote? Įdomiausi faktai apie serialą „Tvin Pyksas“

Ar žinojote? Įdomiausi faktai apie serialą „Tvin Pyksas“

Ar žinojote? Įdomiausi faktai apie serialą „Tvin Pyksas“

Shutterstock nuotr.

Kol serialo „Tvin Pyksas“ gerbėjai spėlioja, kodėl trečiojo serialo sezono teko laukti taip ilgai ir kodėl jo režisierius Davidas Lynchas juo žymi savo karjeros kino industrijoje pabaigą, pristatome

10 įdomiausių faktų, susijusių su naujausiu kultinio serialo sezonu.

1. Paskutinėje antrojo sezono „Tvin Pykso“ serijoje Lora Palmer Deilui Kuperiui ištaria frazę „Pasimatysime po 25 metų“. Filmo kūrėjų teigimu, trečiąjį serialo sezoną sukurti po 25-erių metų pertraukos ir buvo pirmine jų idėja. Deja, dėl serialo premjeros datos keitimo šis laikotarpis išsitęsė iki 26-erių metų.

2. Trečiajame sezone išvysime 39 aktorius, nusifilmavusius pirmuose dviejuose „Tvin Pykso“ sezonuose. Dalis sutikusių sugrįžti – seniai nebesifilmuojantys ir kino pramonę palikę asmenys, pavyzdžiui, Everettas McGill, į filmavimo aikštelę sugrįžęs po 17 metų pertraukos. Įdomu ir tai, jog šiame sezone nusifilmavo visi kada nors Davido Lyncho filmuose (išskyrus „Drambliažmogis“, angl. „The Elephant Man“) pasirodę aktoriai.

3. Kiekvieną dieną filmavimo aikštelėje esantys aktoriai vietoj scenarijaus gaudavo lapus, kuriuose buvo tik jų herojų frazės. Dienos pabaigoje personalas kruopščiai surinkdavo lapus atgal, taip vengdamas bet kokios informacijos apie serialą nutekėjimo į žiniasklaidą, o taip pat suteikdamas aktoriams minimalią informaciją apie siužetą.

4. Dainininkas Davidas Bowie buvo kviečiamas atlikti FTB agento Filipo Džefrio vaidmenį, tačiau planus sujaukė atlikėjo mirtis 2016-ųjų sausį.

5. Dainininkas Moby atskleidė, jog yra pasirašęs dokumentą, kuriuo įsipareigoja negalintis atskleisti turintis arba neturintis sąsajų su trečiuoju serialo „Tvin Pyksas“ sezonu. Toks susitarimas tik sustiprino įtarimus, jog tikėtina, kad dainininkas kūrė muziką serialui.

6. „Tvin Pyksas“ buvo nufilmuotas kaip filmas, o tik vėliau sukarpytas ir padalintas į serijas. Taip planuotos 9 dalys virto visomis 18.

7. Kalbama, jog imtis trečiojo serialo sezono režisūros norėjo pats Stevenas Spielbergas. Manoma, jog tokie gandai nėra atsitiktiniai – režisierius varžėsi režisuoti antrąjį serialo sezoną, tačiau galiausiai šio vaidmens ėmėsi pats jo kūrėjas David Lynch.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8. Kavinė „Twerde‘s“, seriale pasirodanti „RR Diner“ pavadinimu, buvo pertvarkyta ir suremontuota taip, kad atrodytų kaip anuomet, kai buvo filmuojami pirmi du serialo sezonai.

9. Amerikiečių televizijos kanalo Showtime, rodysiančio serialą, vadovybė nebuvo supažindinta su būsimo kūrinio siužetu – jiems tebuvo pristatyta juodraštinė serialo siužeto idėja, o proceso eigoje jie pamatė tik pirmąsias dvi serialo valandas. Kanalo vadovybė visą serialą pamatė tik tuomet, kai šis buvo baigtas filmuoti.

10. Pirmųjų dviejų serialo dalių premjera įvyko šiųmetiniame Kanų kino festivalyje.

Lietuvoje serialo transliacijos pradėtos rodyti kartu su pasauline premjera – gegužės 22-ąją. „Tvin Pyksas“ kiekvieną savaitę bus rodomas didžiausioje Baltijos šalyse vaizdo transliacijų internetu plaformoje viaplay.lt. Šiuo metu žiūrovų dėmesio laukia pirmosios 4 dalys, subtitruotos lietuviškai ir HD raiška. Kiekvieną ateinantį pirmadienį pasirodys po papildomą dalį, iš karto po jų premjeros JAV.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top