Now Reading
Kuo skiriasi Naujųjų metų tradicijos Šiaurės ir Pietų Europoje?

Kuo skiriasi Naujųjų metų tradicijos Šiaurės ir Pietų Europoje?

Kuo skiriasi Naujųjų metų tradicijos Šiaurės ir Pietų Europoje?

Naujųjų paminėjimui kasmet ieškome įdomių vietų ir neužmirštamų patirčių – juk sakoma, kad kaip sutiksime Naujus metus, taip juos ir praleisime. Vienus įsimintiniausių įspūdžių garantuoja šventės svetur.

Apie tai, kaip Naujieji švenčiami skirtinguose Europos miestuose, pasakoja Edmundas Pavlovas, patyręs keliautojas ir tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovas.

Berlynas – šurmulį pamėgusiam jaunimui


Berlynas, Vokietija

Naujieji Vokietijos sostinėje – idealus pasirinkimas tiems, kuriems linksmybės neatsiejamos nuo šokių, nes čia šokių aikštelė Naujųjų metų naktį nusidriekia net du kilometrus.

„Diskoteka prasideda ties Brandenburgo vartais ir tęsiasi iki Pergalės paminklo. Čia pat šurmuliuoja ir įvairios mugės, galima pasivaišinti šviežiais kalėdiniais meduoliais, pasiklausyti populiarių atlikėjų muzikos, stebėti įspūdingus šviesų šou ar talentų pasirodymus, tad veiklos apstu įvairaus amžiaus keliautojams“, – apie Berlyne švenčiamus Naujuosius pasakoja E. Pavlovas. Beje, Berlynas taip pat garsėja vienais įspūdingiausių šventinių fejerverkų.

Itališkas paprotys – pro langą išmesti senus daiktus


Roma, Italija

Naujųjų švęsti į Italijos sostinę paprastai traukia jauni įsimylėjėliai – meilės miestu tituluojama Roma savo romantiškosios auros nepraranda ir šventiniu laikotarpiu, priešingai – miestas tampa dar magiškesnis.

Pasak patyrusio keliautojo, Naujųjų metų išvakarėse vietiniai ir miesto svečiai renkasi Piazza del Popolo aikštėje, kurioje gausu gardžių itališkų skanėstų bei šventinių pasirodymų. Romantikai galės pasimėgauti magiškais miesto vaizdais – aplink gausu žymių istorinių vietų, kurios šventiniu laikotarpiu nušvinta įvairiausiomis spalvomis.

Beje, nenustebkite, jei viešėdami Italijoje pastebėsite pro langus mėtomus daiktus – italai įsitikinę, kad Naujuosius metus reikia pradėti atsinaujinus. O vakarieniaudami nepamirškite paskanauti lęšių – vietiniai įsitikinę, kad lęšiai neša gerovę ir klestėjimą, tad italams šis produktas yra neatsiejama naujametės vakarienės dalis.

Taline – spektakliai ne tik vietiniams


Talinas, Estija

Estams Naujieji metai – namų dekoravimo, maisto namiškiams ruošimo bei giminaičių lankymo metas. Tačiau ir turistams Talinas gali pasiūlyti įdomios veiklos Naujųjų metų naktį.

„Nors dauguma estų Naujuosius metus mėgsta minėti namuose, tačiau dažnas renkasi išeiti į miestą ar vakarieniauti restoranuose. Miesto centre gausu įvairių vakarėlių, diskotekų, renginių, taip pat – gyvos muzikos koncertų, akrobatų pasirodymų bei spektaklių, kurie populiarūs ne tik tarp vietinių, bet ir tarp turistų“, – teigia „Eurolines“ vadovas.

Estijos koncertų salėje, esančioje Taline, taip pat organizuojami įvairūs renginiai, skirti norintiems iš arčiau pažinti estiškąją kultūrą.

Rygos išskirtinumas – naujametės žaliaskarės

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Ryga, Latvija

Nors paprastai didžiųjų miestų gyventojai džiaugiasi vos keliomis Kalėdų eglutėmis miesto centre, Rygoje galima rasti ir naujamečių eglučių, kurios puošia įvairias senamiesčio aikštes.

Pasak E. Pavlovo, Naujųjų metų išvakarėse Rygos gyventojai tradiciškai renkasi prie Laisvės paminklo, tuo tarpu norintys pasiklausyti šventinių koncertų, nepraleidžia progos užsukti ir į Dauguvos upės krantinę, kurioje taip pat galima pasivaišinti įvairiais skanėstais, karšta arbata ar imbieriniais meduoliais. O apsilankę Lyvių, Domo ar Esplanados aikštėse rasite autentiškų suvenyrų, kuriais galėsite pradžiuginti namiškius.

Į Vieną traukia kultūros mėgėjai


Viena, Austrija

Štai Vienoje Naujieji metai neįsivaizduojami be klasikinių šokių, muzikos ir karšto vyno, o gatvės šurmulys šiame mieste – jaukus, malonus ir tinkantis išsiilgusiems ramybės.

„Viena garsėja savo kultūriniu gyvenimu, tad ir Naujųjų šventė šiame mieste neatsiejama nuo gatvėse šokamo Vienos valso. Naujųjų metų išvakarėse Vienos gyventojai ir miesto svečiai renkasi Rotušės aikštėje ar keliauja į Praterio pramogų parką. Minios žmonių plūsta į Vienos senamiestį norėdami pasivaišinti gardžiu karštu vynu, pasilepinti šventiniais gardumynais, pamatyti įspūdingų fejerverkų ar net pasiklausyti operetės“, – pasakoja keliautojas.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top