Now Reading
Globotinio pusryčiai: nuostabaus gatvės veterano Pūkio liūdna istorija…

Globotinio pusryčiai: nuostabaus gatvės veterano Pūkio liūdna istorija…

Globotinio pusryčiai: nuostabaus gatvės veterano Pūkio liūdna istorija...

Pūkis – gatvės veteranas, gyvenantis prie vienos iš Viršuliškių mikrorajono namo laiptinės. Seniai jis ten, septynis metus tai tikrai, o gal ir daugiau, kas dabar pasakys… Kai šilta, įsitaiso ant suoliuko, kai lyja – lenda po laiptais, vedančiais į laiptinę. Ir taip ištisus metus: be jokio guolio, be namelio, be nieko savo.

Jį išmetė dar tada, kai jis buvo jaunutis, stiprus ir gražus. Žmonės, sekantys Pūkio gyvenimą, netgi įtaria, kas tai padarė (nors įrodymų nėra), bet gali būti, kad Pūkis visą šį laiką gyvena visai šalia jį išdavusių šeimininkų, ir galbūt langas, į kurį jis ilgesingai žvelgia, ir liūdnas katinėlis, kuris kaip du vandens lašai panašus į Pūkį, įsitaisęs už to lango, yra jo tikras brolis, kuriam teko laimė pažinti gatvę tik žiūrint į suvargusį Pūkį, bet niekada nepabuvojus jo kailyje.

Pūkis buvo išmestas jau kastruotas. Jis visada buvo ramus, paprastas, pasitikintis tiek savimi, tiek žmogumi. Čia jį visada šėrė ir šeria lig šiol, tačiau kai Pūkis sunegaluoja, tai lieka tik jo paties bėdos. O senuko sveikata jau ne geležinė… Pūkį žinančios moterys pastebėjo, kad jam iš burnos pradėjo tekėti seilės, Pūkiui pasidarė sunku valgyti, jis pasijuto blogai ir tai buvo akivaizdu.

„Naminukai“ Pūkį nuvežė į veterinarinę kliniką, čia paaiškėjo, kad jam būtina valyti, rauti ir tvarkyti dantis bei gydyti įsisenėjusį uždegimą (suduoti antibiotikų kursą).

Labai prašome, padėkime šiam veteranui kartu, šitiek metų gatvėje katinėliai tikrai retai išgyvena, todėl jo amžius ir ištvermė tikrai verti pagarbos! Tegu jis benamis, bet tegu nebus beglobis, kurio skausmo niekas nepastebėtų.

Ir pats svarbiausias prašymas, o gal tiesiog bandymas paprašyti (visgi artėjant Kalėdoms tikiesi nors vieno stebuklo)… Galbūt kas nors turite didelę širdį ir šio nuostabaus katinėlio gyvenimo saulėlydyje galite jam padovanoti orią senatvę namuose? Kaip būtų simboliška, gera ir gražu po šitiek metų rymojimo šalia namo patekti į vieno iš jų vidų. Vėl. Ir prisiminti jaunystę, kai kažkada turėjo namus, o dabar turi… Vėl. Ir juose sutikti galbūt pirmąją ir paskutinę savo gyvenimo meilę ir išgelbėtoją – Šeimininką.

Jeigu ši naivi iliuzija gali virsti tiesa ir jei Pūkis kažkur yra laukiamas, skambinkite tel. nr. 8 605 46795 (Vilnius)!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top