Now Reading
Pasidaryk pats: originalios šliurės per pirštą (foto)

Pasidaryk pats: originalios šliurės per pirštą (foto)

Pasidaryk pats: originalios šliurės per pirštą (foto)

Laikas.lt
Parengta pagal Bywilma.com

Atostogos prie jūros jau suplanuotos, tiesa? O kad nereikėtų ten vežtis atskiro lagamino batams, pasidarykime tokius, kurie tarnautų visais gyvenimo atvejais.

Šliurės per pirštą, dar žinomos nelietuvišku pavadinimu flip flop – patogiausia vasaros avalynė. Belieka ją padaryti gerai ir išskirtinai atrodančia ir išsirinkti tinkamą progą joms išbandyti.

Reikės:

  • pygiausių flip flopų (tiks ir seni),
  • žirklių,
  • senų spalvotų marškinėlių.

Po išvardytų ir paaiškintų žingsnių rasite sunumeruotą scemą.

1/2. Pašalinkime iš šliurių dirželius. Pastumkime juos link pado ir nukirpkime kitoje pusėje juos laikančias dalis. Turi likti tik padas.

3. Senus marškinėlius sukarpome taip, kad išeitų trys vienodo pločio ir ilgio (50 cm) juostelės. Jas visas perveriame per apatinę kairėje esančią skylę. Apatinėje pado pusėje užrišame mazgą.

4/5. Supiname standžią pynę iš trijų juostelių. Su nukirptu dirželiu pamatuojame kokio ilgio turi būti šoninės pynės (supinta juosta daug ilgesnė už dirželį).

6. Tada galą iš viršutinės pado pusės perkišame per dešinėje esančią skylę ir apatinėje pusėje padarome tokį pat mazgą. Tai, kas liko, nukerpame.

7/8. Dabar reikia padaryti kilpą viršutinėje skylėje. Vieną iš marškinėlių iškirptą juostelę perveriame iš blogosios pado pusę link gerosios taip, kad užkabintų per žemiau esančias skyles pervertą pynę. Ir vėl grįžtame į blogąją pado pusę, padarome dvigubą mazgą, kad tikrai gerai laikytų, ir nukerpame tai, kas liko.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

9. Dabar reikia nuspręsti kokio ilgio juostelių, kurias apvyniosime aplink koją, mes norime. Mums reikės dvigubai ilgesnių juostelių nei nuspręstas ilgis. Pavyzdžiui, jei norime 50 cm, mums reikės 100 cm, ir pan.

Taigi perveriame tris juosteles per kairioje pusėje esančią pinę taip, kad rankose laikytumėte po vienodo ilgio kiekvienos juostelės. Piname vėl įsivaizduojamą kasą. Pabaigę surišame mazgą ir nukerpame kas liko. Pakartojame tai su dešiniąja puse.

10. Pasimatuojame ir žygiuojame į paplūdimį.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top