Now Reading
LAIKAS „Scanoramoje“: konkursinės programos „Naujasis Baltijos kinas“ Lietuvos atstovai

LAIKAS „Scanoramoje“: konkursinės programos „Naujasis Baltijos kinas“ Lietuvos atstovai

LAIKAS „Scanoramoje“: konkursinės programos „Naujasis Baltijos kinas“ Lietuvos atstovai

Laikas.lt

Penki Lietuvą atstovaujantys trumpametražiai filmai, rodomi „Scanoramos“ konkursinėje programoje „Naujasis Baltijos kinas“.

Siužetas: Jurgio Matulevičiaus „Auka“ – apie žmogaus kūno ir proto konfliktą ; Ričardo Marcinkaus „Expermenas“ – apie meilę, kuri suteikia ryžto keisti kasdienybę;  Aistės Žegulytės „Nikodemas“ – apie istoriją, kuri pastūmėja gyventi toliau; Oksanos Burajos „Liza, namo!“ – apie begalinį vaiko norą išsilaisvinti iš grubių tėvų pasaulio; Lietuvių finansuotas italo Gianluca Sodaro filmas „Ką Dievas sau galvoja“ – apie religinį klausimą, kuris neturi vieningo atsakymo.

Laikas.lt patiko: labai sunku apibendrintai kalbėti apie penkis skirtingus režisierių darbus, tačiau bendras įspūdis – stipru. Turbūt nė vienas filmas į šią konkursinę programą nepakliuvo nepelnytai, tačiau „Laikas.lt“ visgi išsirinko savo favoritus. Mums labiausiai patiko O. Burajos „Liza, namo!” dėl puikiai perteiktos daugialypės žemo socialinio sluoksnio kasdienybės ir nuostabios mažosios aktorės vaidybos bei R. Marcinkaus „Expermenas“ – dėl geros suteiktos emocijos (nors vietomis ir galėjai užsimiršti, kad žiūri ne Emilio Vėlyvio „Zero“).

Laikas.lt nepatiko: sudėjus visus filmus krūvon, šiek tiek kliuvo tai, jog dažniausiai koncentruojamasi į alkoholio ir skurdo persmelktą aplinką, tačiau… Vienaip ar kitaip, kinas yra realybės atspindys, o šių reiškinių egzistavimą paneigti būtų sunku. Pabrėžiant visišką nuomonės subjektyvumą, mums vangiausiai (lyginant su kitais) žiūrėjosi Aistės Žegulytės „Nikodemas“, bet ir jame radome nemažai teigiamų momentų.

Laikas.lt rekomenduoja šią filmų programą: tiems, kuriems įdomi lietuviško kino dabartis ir ateitis, bei tiems, kuriems viena istorija nusibosta jau po dvidešimties minučių – penki skirtingi siužetai neleis nuobodžiauti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Plojimų po filmo trukmė: plojimų sulaukė kiekvienas filmas, tačiau didžiausiomis ovacijomis ir šūkiais palydėtas „Expermenas“. Ir gal ne vien todėl, kad salėje sėdėjo didžiulė jo kūrybinė komanda. Vidutinė plojimų trukmė – apie 10 sekundžių.

„Laikas.lt“ įvertinimas (iš 5 balų): skiriame 4 – patiko, bet paliekame šiek tiek erdvės tobulėti.  

Kitų „Scanoramos“ filmų apžvalgas „Laike“ skaitykite čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top