Now Reading
Į vyrų madą grįžta tamsiai raudoni švarkai (Foto)

Į vyrų madą grįžta tamsiai raudoni švarkai (Foto)

Į vyrų madą grįžta tamsiai raudoni švarkai (Foto)

Laikas.lt
„Strellson“ nuotr.

Garsaus pasaulyje vyrų mados šveicarų prekės ženklo „Strellson“ įkūrėjai, buvę „Hugo Boss“ savininkai – Jochenas ir Uwe Holy – kartu su profesionalių dizainerių komanda pristatė naujausias rudens-žiemos mados tendencijas. Kolekcija skirta būtent veikliam, kosmopolitiškam, norinčiam išraiškingesnio, nenuobodaus stiliaus vyrui. Joje itin didelis dėmesys skiriamas modernizmui bei aukštai kokybei. Penktadienį pirmoji Lietuvoje „Strellson“ parduotuvė atsidarė mados ir stiliaus centre „Europa“.

Pasak Gintarės Urnevičienės, vadovaujančios centrui „Europa“, prekės ženklas „Strellson“ rudens-žiemos sezoną siūlo rengtis tamsių spalvų, derinamų su tamsiai raudona ir tamsiai rožine, mėlyna, vandenyno mėlyna, oranžine, bronzos, auksine geltona, cinamono, drabužiais; į madą vėl grįžta tamsiai raudoni, bordo spalvos švarkai. „Spalvų karalienė – pati juodžiausia juoda, o didžiausias dėmesys – medžiagai, paviršiams bei įdomioms detalėms, – pastebi G. Urnevičienė.
 
„Strellson“ kolekcija varijuoja nuo natūralaus paprastumo, autentiškumo iki iš naujo atrastos elegancijos. Pagrindiniu smuiku griežia paviršiai ir medžiagos: smulkūs raštai, įstrižos linijos, tarpusavyje derinamos dvi spalvos, metalo detalės, įvairūs apdailos ir medžiagų apdorojimo būdai. Vyriškas charakteris atskleidžiamas per tradicines aukštos kokybės medžiagas: tvidą, velvetą, džersį, vilną-mocherą, vilną-šilką, tamprią flanelę ar trikotažą.
 
Modernūs kontrastai kuriami pasitelkiant detales: techniniais elementais dekoruoti drabužiai, neįprastos aplikacijos, švarkai dvigubais atlapais, trimis sagomis susegami sportiniai megztiniai, platūs paltai, klostės. Individualizmo pojūtį suteikia neįprastos sagos, medžiagų maišymas, matomi užtrauktukai, kontrastingi apvadai, kišenės išmaniesiems telefonams. 
 
Laisvam stiliui rudens-žiemos sezoną degama žalia šviesa: ar darbe, ar namuose su šeima siūloma naudotis paprastumo, atvirumo principu, drąsiai tarpusavyje derinti aptemptus ir laisvus drabužius. Piešiniai turi būti subtilūs, grafiški, raštai – minimalistiniai; išsiskiria tik spalvos ir kirpimo linijos, siūlės. 
 
Madingas bus klasikinio ir aktyvaus laisvalaikio aprangos stilių mišinys. Drabužiai išnaudojami funkcionaliai: du-viename, trys-viename principu, nepralaidūs vandeniui, išverčiami į kitą pusę ir pan. Rūpestingai įkomponuojamos smulkios detalės: dekoratyviniai užtrauktukai, naujo tipo užsegimai, juostelės, metalo elementai ir kt. Pamušalai bei apykaklės gali būti ir natūralaus, ir dirbtinio kailio. 
 
Viršutiniams šiltiems drabužiams naudojamos lengvos, techniškos medžiagos: nailonas, anglies pluoštas, medvilnė, mikropluošto medvilnė. Šaltąjį sezoną dominuos kompaktiški, lengvi vilnoniai drabužiai, o mezginiai – maišytos medvilnės su avies vilna ar minkštos Angoros vilnos.
 
Kolekcijos vaizdo pristatymas: 
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top