Jau šį savaitgalį Karklės festivalis. Ar tilps visi norintys?

Laikas.lt

Laisvė, saulė, jūra, beprotiškai daug geros, kokybiškos muzikos ir gausybė pramogų, kurių iki šiol Lietuvoje tiek daug vienoje vietoje dar niekam nėra pavykę suburti!

Būtent šiais malonumais artėjantį Žolinių savaitgalį, rugpjūčio 17-19 dienomis, visus į pajūrį vilios festivalis „Karklė 2012 Live Music Beach“.

Tris dienas Karklės regioniniame parke vyksianti muzikos fiesta turėtų patenkinti absoliučiai visus hipiška dvasia persismelkusius festivalininkų pojūčius. Grandioziniame renginyje ne tik koncertuos garsios Lietuvos ir užsienio muzikos žvaigždės, veiks gardžiausios pasaulio virtuvės, bet ir bus siūloma pačių įvairiausių pramogų. Šiame festivalyje dalyvauja net apie 70 pramogų organizatorių.

Visą savaitgalį veiksiančio menininkų turgelio erdvėje bus galima ne tik isigyti širdžiai mielų dalykėlių, bet kartu su patyrusiais meistrais pasigaminti įvairių rankdarbių. Norinčiųjų išlaisvinti savo kūrybinį polėkį lauks stiklo, linoleumo, popieriaus raižinių, tapymo ant vandens, dredų vėlimo ir priežiūros, aitvarų, eko krepšių ar sėdmaišių gamybos dirbtuvės.

Nepatyrusiems hipiškos laisvės, tačiau ketinantiems ją pajusti, pramogų organizatoriai siūlys nusimesti kasdienybės ir rutinos kostiumus ir nerti į nerūpstingą „gėlių vaikų“ praeitį – išsidažyti veidus festivalinėmis spalvomis, tatuiruotis, šukuotis, sudalyvauti teatrinėse improvizacijose, išmokti jodinėti ir savo jėgas išbandyti gausybėje turnyrų. Festivalio dienomis vyks tinklinio, krepšinio, slambolo, skraidančių lėkščių, stalo teniso turnyrai.

Ekstremalai savo baimių viršukalnes galės šturmuoti kopdami alpinizmo siena arba leisdamiesi
„LABAS nuotykių parko“ - „Drambliaskrydžiu“. Laisvas krytis, akimirka nevaldomos laimės bei proga „nusitraukti“ įspūdingiausią vasaros kadrą – visa tai festivalininkams žada šio parko siūloma pramoga.
Maža to – drąsiausieji turės galimybę susikauti purvo imtynėse. Purva-šuolynės organizatoriai tvirtina, jog laukia uolūs purvo mūšiai, sportinės rungtys, šuolių į purvą varžybos ir žinoma pati nešvariausia ir linksmiausia festivalyje plintanti purvina, bet iki kaulų smegenų hipiška bacila.

Gatvės šokiai, Zumba maratonas, dienraščio „Vakarų ekspresas“ organizuojamas smėlio pilių statymo konkursas, gatvės cirko pasirodymas, ugnies workshop‘as naktiniame paplūdimyje, Karklės kino teatras „Open‘Air“- neišvengiamai taps šio savaitgalio festivalininkų gyvenimo dalimi.

Pageidaujantys palikti savo pėdsaką šių metų festivalyje taip pat neliks be dėmesio – bus galima sudalyvauti organizatorių rengiamoje akcijoje „Karklė – Live Letters“. Jos metu ketinama sustatyti užrašą „Karklė“ iš pačių šio renginio svečių. „Gyvą“ žodį fotografas įamžins iš padangių į aukštybes pakilęs specialia skraidykle.

Paplūdimio ruože bus smagu kaip tikrame vandens parke. Čia pramogautojų lauks jėgos aitvarai, burlentės, banglentės, jūriniai kajakai ir žvejyba atviroje jūroje.

Oro balionai padės pasiekti dangų, o žemiškų pramogų mėgėjai galės pasinerti į pirčių komplekso siūlomus malonumus.

Peno sielai suteiks Alekso Mažono pantomimos spektaklis „Nostalgija“, žinių ir naudos duos pirmosios pagalbos parodomoji programa.

Jauku.lt komanda įtrauks festivalio svečius į žaidimą, kurio metu bus aplankyta ne viena festivalio zona, „Grožio guru“ palapinė rinks „Stilingiausią karklietį“, o savo emocijas, patirtas „Karklė Live Music Beach“ bus galima apraštyti ir palinkėjimus palikti ant „Palinkėjimo burių“.

Festivalio organizatoriai šią gausybę pramogų įrėmins pačia geriausia garso ir apšvietimo technika, gyvenimą ir koncertus Karklėje bus galima stebėti led ekranuose.

Ypatingą festivalio atmosferą sukurs ir menininko Lino Kutavičiaus dekoracijos iš batikos, simbolizuojančios hipių kultūrą. Visuose šio talentingo menininko darbuose figūruos tas pats objektas – akis.

„Toks sumanymas – ne šiaip sau. Gerosios akys stebės festivalio svečius visą savaitgalį nuo nužiūrėjimo“, - juokavo autorius.

Dekoracijas jis įkurdins pačiose atokiausiose ir tamsiausiose erdvėse, renginio metu viena iš jų atmerks akis ir atviroje jūroje. Visi L.Kutavičiaus darbai atliks konkrečią funkciją – kurs išskirtinę renginio atmosferą. Paskutinę festivalio dieną šviečiančias magiškąsias dekoracijas bus galima įsigyti ir parsivežti į namus kaip prisiminimą apie patį įsimintiniausią šios vasaros pabaigos akordą - festivalį „Karklė Live Music Beach“.


Bilietų kainos nuo rugpjūčio 17 d. 10 val. ir festivalio dienomis:

08.17 (penktadienis) – 70 Lt
08.18 (šestadienis) – 70 Lt
08.19 (sekmadienis) – 20 Lt

Bilietas visoms dienoms – 120 Lt 
VIP bilietas visoms dienoms – 200 Lt 

Nakvynė kempinge 1 asm.  – 20 Lt

festivaliai, karklė, muzika, muzikos festivaliai, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai