Now Reading
VDU krepšininkai – nenugalimi Lietuvoje ir Europoje (Foto)

VDU krepšininkai – nenugalimi Lietuvoje ir Europoje (Foto)

VDU krepšininkai – nenugalimi Lietuvoje ir Europoje (Foto)

Laikas.lt
VDU nuotr.

Vytauto Didžiojo universitetui atstovaujantys krepšininkai kasmet visą Lietuvą džiugina įspūdingais pasiekimais. Šiemet VDU ir vėl susižėrė nemažai svarbių trofėjų, liudijančių apie dominavimą tarp krepšinį propaguojančių šalies aukštųjų mokyklų.

VDU krepšininkai jau trečius metus iš eilės laimi visus svarbiausius turnyrus tiek Lietuvoje, tiek svetur – Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL), Baltijos šalių studentų sporto žaidynėse (SELL) ir Europos universitetų žaidynėse (EUSA) VDU atstovai neturėjo sau lygių nuo pat 2010-ųjų. LSKL universiteto pranašumas itin ryškus: čia VDU krepšininkai ant nugalėtojų pakylos aukščiausio laiptelio šiemet lipo jau 10 kartą per pastaruosius 12 metų.
 
Pasak ilgamečio VDU krepšinio komandos trenerio Arūno Juknevičiaus, universitetas sportininkams suteikia puikias sąlygas studijavimui ir tobulėjimui – čia, artes liberales dvasia kvėpuojančiame universitete, studentai gali patys susidaryti savo studijų tvarkaraštį bei nuspręsti, kada ir kokius dalykus studijuoti, atsižvelgdami ne tik į jų aktualumą, bet ir paskaitų laiką. „Sportininkams VDU patrauklus ir todėl, kad čia didelę dalį studijų dalykų galima rinktis studijuoti nuotoliniu būdu, o studijų medžiaga visuomet prieinama internetinėje erdvėje, tad nieko nuostabaus, kad studijas VDU renkasi nemažai perspektyvių krepšininkų, nes studijų laiko planavimo galimybė jiems – labai svarbi“, – pasakojo treneris.
 
Komandoje šiuo metu žaidžia būrys talentingų žaidėjų, nuolat siekiančių įrodyti, kad jie verti būti nacionalinės vyrų rinktinės gretose. Geriausi pavyzdžiai jiems – VDU absolventai M. Kalnietis, P. Jankūnas ir J. Mačiulis, kurie šiuo metu atstovauja šaliai Londono olimpinėse žaidynėse. Dar trys dabartiniai VDU krepšininkai – Vytenis Čižauskas, Rolandas Jakštas ir Edgaras Ulanovas –  yra „auksinės“ Lietuvos jaunimo rinktinės atstovai, nepralaimėję nei vieno čempionato nuo 2008 m. Šiemet jie Europos 20-mečių čempionate iškovojo auksą ir be vieno iš pagrindinių lyderių – J. Valančiūno.
 
„Džiaugiuosi, kad mums pavyksta sukurti ir išlaikyti komandoje gerą atmosferą, leidžiančią siekti pačių aukščiausių sportinių rezultatų. Patikėkite, laimėti Europos universitetų krepšinio ar kitos sporto šakos čempionatą ne taip jau paprasta. To dar nepavyko nė vienam kitam mūsų šalies universitetui“, – auklėtiniams pagyrų negailėjo A. Juknevičius.
 
Apie VDU krepšinio komandą

VDU krepšininkai 10 kartų tapo LSKL čempionais (2001, 2002, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 metais), Baltijos šalių studentų sporto žaidynėse (SELL) 5 kartus pelnė auksą (2006, 2008, 2010, 2011, 2012 m.), 1 kartą – sidabrą (2007 m.) ir 3 kartus – bronzą (2003, 2004, 2009) bei 6 kartus dalyvavo ir nugalėjo Europos studentų krepšinio čempionate, šiemet tapusiame Europos universitetų žaidynėmis (2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012 m.). Šiais metais komanda taip pat laimėjo tarptautinius turnyrus Izraelyje ir Milane.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top